Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
19.09.2016. Erste Plavi prvi ponudio digitalni zahtjev za učlanjenje
Erste d.o.o. društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima (Erste Plavi), ponudilo je prvi online zahtjev s potpuno digitalnim načinom učlanjenja u dobrovoljni mirovinski fond.

Digitalni zahtjev omogućuje korisnicima da tijekom cijelog procesa, od ispunjavanja zahtjeva za članstvo u dobrovoljnom mirovinskom fondu pa sve do prve uplate, ne moraju fizički doći u poslovnicu Erste banke ili drugih partnera.

Popunjavanjem zahtjeva automatski se generira uplatnica s 2D kodom koja omogućava jednostavno plaćanje putem mobilnog bankarstva - "Slikaj i plati". Sam dizajn zahtjeva se prilagođava uređaju korisnika - od računala do pametnog telefona.

Zahtjev za članstvo moguće je popuniti u bilo koje vrijeme. Nakon što korisnik izabere fond u koji se želi učlaniti te ispuni zahtjev za članstvom, na njegovu e-mail adresu dolazi verifikacijskih link, a potom i potvrdni e-mail te uplatnica s 2D kodom koja omogućuje jednostavno plaćanje putem mobilnog bankarstva - "Slikaj i plati". Prvom uplatom korisnik postaje član odabranog fonda.

Erste Plavi s krajem kolovoza bilježi porast broja novih članova u otvorenim dobrovoljnim mirovinskim fondovima u 2016. godini za više od 18% dok su se uplate novih članova povećale za 30% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prosječna uplata novih članova bilježi rast od 10% i iznosi više od 3.000 kuna, dok su ukupne uplate svih članova porasle za 25%. Značajan broj građana već štedi u dobrovoljnim mirovinskim fondovima, ali unatoč tome Erste Plavi intenzivnim radom na širenju distribucijskih kanala i razvojem online alata nastoji doprinijeti većoj prepoznatljivosti dobrovoljne mirovinske štednje s orijentacijom na poslodavce i mlađe generacije.

Erste Plavi dobrovoljnu mirovinsku štednju moguće je ugovoriti u svim poslovnicama Erste banke, Splitske banke – SG, Istarske kreditne banke, od srpnja 2016. i u svim poslovnicama Wiener osiguranja dok su promidžbeni materijali Erste Plavih mirovinskih fondova dostupni i u prostorima našeg partnera - Wüstenrot stambene štedionice.

Povezani članci
09.11.16 Financije i gospodarstvo
Sintegra - nova kombinacija dobrovoljne mirovinske štednje i životnog osiguranja
20.07.16 DOP
Erste banka pokrenula blog „Bez kravate“
14.07.16 Financije i gospodarstvo
Dobrovoljna mirovinska štednja Erste Plavog od sada i u Wiener osiguranju
07.08.15 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Erste banke 200,3 milijuna kuna
03.08.15 Tvrtke i tržišta
Mirovinski fondovi povećali udjel u Podravci na 36,82 posto
30.07.15 Osiguranja
Nova web stranica Erste Plavog
09.10.12 Financije i gospodarstvo
Erste banka otvorila upis druge tranše Erste Zlatnog depozita+
17.08.12 Financije i gospodarstvo
Imovina mirovinaca premašila 46 mlrd kuna
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa