Potrošači
Seniko studio
Vijesti
08.09.2016. PayPal i Mastercard® proširuju partnerstvo
Masterpass kao opcija plaćanja uz PayPalov Braintree unapređuje iskustvo za korisnike Mastercard kartica i PayPala
PayPal (NASDAQ: PYPL) i Mastercard (NYSE: MA) su najavili značajno proširenje svog dugotrajnog partnerstva koje će unaprijediti korisničko iskustvo kroz jasno označavanje mogućnosti plaćanja Mastercard karticom na PayPalu, omogućiti plaćanje Masterpassom za Braintree trgovce i povećati prisutnost PayPala na prodajnim mjestima.

Prošireno partnerstvo omogućit će potrošačima i malim poduzećima trenutačnu isplatu sredstava s njihovih PayPal računa na Mastercard debitnu karticu.

PayPalu će biti osigurani određeni financijski poticaji te se više neće naplaćivati naknada za upravljanje digitalnim novčanikom.

„Izbor za potrošače i partnerstva osnovni su principi na kojima počiva PayPal. Oni određuju način na koji poslujemo te našim korisnicima pružaju veće mogućnosti za jednostavno upravljanje i prijenos novca online, u okviru aplikacije ili pri plaćanju na internetskoj stranici trgovca“, rekao je Dan Schulman, predsjednik Uprave kompanije PayPal.

„Svako ugovoreno partnerstvo dodatno proširuje našu sveprisutnost, povećava vrijednost branda PayPal te pozitivno utječe na poslovne rezultate. Mastercard je naš pouzdani partner već niz godina. Suradnjom i inovacijama zajedno pokrećemo digitalno plaćanje i unapređujemo iskustva naših korisnika.“
„Neovisno o tome plaćaju li u fizičkom ili digitalnom svijetu, potrošači žele vidjeti Mastercard brand kojem vjeruju“, rekao je Ajay Banga, predsjednik Uprave kompanije Mastercard.

„Proširenje partnerstva s PayPalom dodatno potvrđuje našu predanost da milijardama korisnika naših kartica diljem svijeta pružimo mogućnost izbora kada, gdje i kako žele plaćati, pritom osiguravajući jednostavno i sigurno iskustvo plaćanja koje uz Mastercard i očekuju.“

Veću mogućnost izbora i fleksibilnost za korisnike pri upravljanju novcem i njegovim prijenosom PayPal i Mastercard će ostvariti kroz sljedeće novosti:

- Mastercard će biti jasno označen kao opcija plaćanja u okviru PayPal Walleta što Mastercard i njegove izdavatelje čini lako prepoznatljivima potrošačima prilikom odabira načina plaćanja.

- Potrošači će vidjeti dobro poznati digitalni prikaz njihove Mastercard kartice odabranog izdavatelja te mogu biti sigurni da su sva plaćanja preko PayPala zaštićena sigurnosnim mjerama uobičajenim prilikom plaćanja Mastercard karticama.

- Potrošači će imati mogućnost odabira Mastercard kartice kao zadanog načina plaćanja za brz i jednostavan check-out.

- PayPal će proširiti svoju prisutnost na prodajnim mjestima korištenjem Mastercard usluga tokenizacije. Ovo će omogućiti potrošačima plaćanje Mastercard karticama preko PayPal Walleta u 5 milijuna trgovina diljem svijeta u kojima je moguće beskontaktno plaćanje.
PayPal i Mastercard će omogućiti i prednosti za izdavatelje:

- Poboljšana kvaliteta podataka osigurat će konzistentne podatke o transakcijama za Mastercard izdavatelje.

- Tokenizacija će osigurati veću transparentnost transakcija na prodajnom mjestu.

Više izbora za trgovce osigurat će dodavanje Masterpassa kao opcije plaćanja za trgovce koji kao platformu za plaćanje koriste Braintree, kompaniju PayPala.
Osim toga, Mastercard i PayPal dogovorili su višegodišnje produljenje programa PayPal Business Debit Mastercard u SAD-u i Portoriku. Proširenje partnerstva ovih dviju kompanija uslijedilo je nakon nedavne najave da PayPal i Mastercard produljuju i program povezan s ko-brendiranom kreditnom karticom PayPal Extras Mastercard.

Povezani članci
02.11.16 DOP
Svaka kupnja Mastercard® karticom u Hrvatskoj omogućava doniranje školskog obroka djetetu u Africi
10.09.15 Vijesti iz regije
MasterPass transakcije u Europi mjesečno se povećavaju za 40%
25.02.13 Vijesti iz svijeta
Kompanija MasterCard predstavlja MasterPass - Budućnost digitalnog plaćanja
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa