Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
01.09.2016. U Zadru predstavljen projekt razvoja centara kompetencija
Projekt "Podrška razvoju centara kompetencija", u sklopu kojega se hrvatskim poduzetnicima i znanstvenicima nudi 785 milijuna kuna iz EU-ovih fondova za razvoj proizvoda konkurentnih na europskom tržištu, predstavljen je u četvrtak u Zadru.

Istraživanje i razvoj koji su prioritet centara kompetencija trebali bi biti zamašnjakom razvoja hrvatskoga gospodarstva, a svaka županija odredit će koji je njen put razvoja, pa tako i Zadarska, rekao je na predstavljanju ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Centar kompetencija Zadarske županije, odnosno ustanova Inovacija, prije dva dana objavila je poziv za iskaz zanimanja u projektu "Podrška razvoju centara kompetencija", a rok za dostavu ponuda je do 6.rujna.

Na javni natječaj mogu se javiti poduzetnici, znanstvene ustanove, općine i gradovi. Prema riječima ministra Panenića, od početka programa prijavljena su 23 projekta, minimalna vrijednost potpore je milijun eura, a maksimalna 15 milijuna.

Ministar se osvrnuo na kritike da rast BDP-a korespondira s neradom aktualne Vlade i poručio kako je sva sreća da poduzetništvo nije isto što i politika.

"Dobro je da se na turbulentnoj političkoj sceni ne iskače s rješenjima koja će oštetiti poduzetnike. Ja i ostali članovi Vlade pazili smo da ne narušavamo njihov položaj i to je nešto što se sada pokazuje kroz rast BDP-a", rekao je Panenić.

Dodao je kako rastu u prilog idu "i neke vanjske okolnosti" kao što su cijena energenata na povijesno niskim razinama i turizam. Uvjeren je da će BDP i dalje rasti.
(H)

Povezani članci
24.05.16 Vijesti
Ministar Panenić: Za inovacije 748 milijuna kn
23.03.16 Financije i gospodarstvo
Tomislav Panenić: Građanima jeftiniji plin, industriji tržišna cijena
18.03.16 Tvrtke i tržišta
Panenić: punom snagom nakon donošenja proračuna
08.03.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat pozvao hrvatske poduzetnice na suradnju i dijeljenje znanja i iskustva
07.03.16 Strateški savezi
Ministar Panenić s predstavnicima kineske delegacije o suradnju u okviru "Kina+16"
25.01.16 Vijesti
Paneniću glavni prioritet daljnji razvoj energetike
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa