Info
Seniko studio
Korisne informacije
19.08.2016. Otočnim poslodavcima nude se potpore do 200.000 eura
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europski unije izvijestio je u petak da je raspisalo javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u ovoj godini otočnim poslodavcima za očuvanje radnih mjesta, a najveći iznos potpore je do 200.000 eura u bruto iznosu.

"Dodjela potpore otočnim poslodavcima ima za cilj pomoći u smanjenju troškova poslovanja, a time i stvoriti uvjete za očuvanje postojećih radnih mjesta. Potpora omogućava lakše zapošljavanje novih djelatnika, unapređenje poslovanja i razvoj otočnog gospodarstva", izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Otočni poslodavci mogu ostvariti najveći iznos potpore do 200.000 eura u bruto iznosu, tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine, uključujući sve državne potpore i državne potpore male vrijednosti.

Ministarstvo je davatelj potpore, a rok za podnošenje zahtjeva i popratne dokumentacije je 31. listopada 2016. godine, navodi se u priopćenju.

Potencijalni korisnici su pravne i fizičke osobe - obrtnici sa sjedištem na otocima koji svoju djelatnost obavljaju na otocima, pri čemu radnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otocima i raditi kod istog poslodavca najmanje 12 mjeseci bez prekida.

Udio vlasništva države, jedinice regionalne i lokalne samouprave u strukturi vlasništva korisnika potpora ne smije biti veći od 50 posto a otočni poslodavac ne smije biti financijska institucija.

Korisnici potpora na slabije razvijenim otocima (prve skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 100-postotne jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću.

Korisnici potpora na razvijenijim otocima (druge skupine) imaju pravo na potpore u iznosu od 50 posto jedne prosječne isplaćene mjesečne bruto plaće koju isplaćuje korisnik potpora, bez doprinosa na plaću, kaže se u priopćenju. (H)

Povezani članci
01.08.16 Europska unija
Deset projekata za ruralni razvoj ostaje bez EU potpora
25.02.16 Financije i gospodarstvo
Poslodavci traže stabilnost zakona i lakši pristup do EU fondova
11.01.16 Financije i gospodarstvo
HAMAG BICRO: natječaj za bespovratne potpore poduzetničkim razvojnim projektima
21.07.15 Vijesti
Sporazumi HGK i HBOR-a o suradnji u pružanju pomoći poduzetnicima
09.04.15 Financije i gospodarstvo
Poduzetnicima novih 1,13 milijardi kuna potpora iz EU fondova
31.03.15 Financije i gospodarstvo
Grčić: za ostvarivanje strateških ciljeva 96 milijardi kuna
14.10.14 Financije i gospodarstvo
Iz Poduzetničkog impulsa 67,2 milijuna kuna potpora za 169 projekata
10.09.14 Vijesti iz regije
Maras u Lužanima otvorio novi pogon tvrtke Ergo-klamerice
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa