Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Potrošači
>>
Vijesti
Srijeda, 04.10.2023
Potrošači
Vijesti
Zakon o zaštiti potrošača
Udruge / portali
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Vijesti
16.08.2016.
Ljetni recept s PIK Šunkama za svako doba dana
Vrijeme za lakše, manje masne obroke
Lagani ljetni obrok, koliko smo puta čitali o tome. Što ustvari podrazumijeva takav obrok? Je li to brza hrana koja ne zahtijeva puno pripreme ni kuhanja? Ili su to ustvari jednostavna, ukusna i osvježavajuća jela?
Kako je ljeto još uvijek u punom jeku, liječnici nam savjetuju puno tekućine, ali i nutritivno bogate, okrepljujuće namirnice. One nam osiguravaju svježinu uma i tijela, a uz to će ih naš organizam jednostavno probaviti. Kako bismo što više vrućih dana obogatili kvalitetnim namirnicama, PIK šunke s 2% masnoće idealne su za pripremu jednostavnih i laganih obroka.
Šunke s malim udjelom masnoće
PIK šunke sa samo 2 posto masnoće pripremljene su od pomno biranih komada svinjskog buta i imaju visoku proteinsku vrijednost. Idealne su za sve one koji paze na tjelesnu masu ili o svojoj prehrani vode posebnu brigu, a uz to ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju. Porcija od 85 do 100 g šunke zadovoljava 30 do 50 posto dnevnih potreba za proteinima jer je vrijedan izvor esencijalnih aminokiselina, vitamina i minerala.
PIK Zlatna kuhana šunka i PIK šunka u ovitku mogu se pripremiti u raznim jelima i bogatim salatama. Stoga, uživajte ovo ljeto u jednostavnim, ukusnim obrocima i ne propustite isprobati recept koji donosimo u nastavku.
Šarena pita s PIK šunkom i salata
Sastojci za 4 osobe:
• 125 g PIK Zlatne kuhane šunke ili PIK Šunke u ovitku
• 4 jaja
• 1 kora za pitu
• 200 g tikvica
• 100 g tvrdog sira
• sol, papar, origano po potrebi
Izmutite jaja i dodajte PIK šunku s 2 posto masnoće nasjeckanu na kockice ili trakice. Zatim dodajte naribani sir i nasjeckane tikvice. Sve začinite s malo soli, papra i origana. Cijelu smjesu zajedno izlijte na gotovu koru i pecite u zagrijanoj pećnici oko 40 minuta.
Salatu pripremite od mješavine 800 g različitih vrsta salata (putarica ili kristalka, matovilac, rukola) 100 g cherry rajčica, 2 žlice maslinovog ulja i 1 žlice vinskog octa.
Servirajte komad pite sa začinjenom i napravljenom salatom koja je u trenu spremna za obrok.
Povezani članci
16.03.15
Vijesti
PIK Blagdanska šunka za nadolazeće Uskrsne blagdane!
26.02.15
Promocije
Šunke s 2% masnoće - PIK Šunka u ovitku i PIK Zlatna kuhana šunka
09.11.11
Promocije
Hokejaši Medveščaka u novoj kampanji za PIK Zimsku salamu
05.05.11
Prehrambeni proizvodi
PIK Vrbovec dobitnik četiri zlatna odličja na Novosadskom sajmu
30.03.11
Promocije
PIK šunke na meti sladokusaca
22.07.09
Promocije
Maturo meso iz PIK-a Vrbovec
17.02.09
Promocije
Nova PIK šunka Fina
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.