Trgovina
Seniko studio
Trgovina na malo
20.07.2016. Otvorena obnovljena prodavaonica Mercator Šiška u Ljubljani u kojoj kupnja postaje doživljaj
Mercator u četvrtak, 21. srpnja 2016., otvara obnovljenu prodavaonicu Mercator Šiška u Ljubljani koja je medu najmodernijim prodavaonicama u regiji.

Kod preuređenja Mercator je pratio najnovije svjetske trendove moderne trgovine koji kupnju podižu na višu razinu u nezaboravan doživljaj.

S takvim preuređenjem Mercator želi svojim kupcima omogućiti više zabave te jedinstveno i interaktivno iskustvo kupnje. Svaki je odjel prostor nezaboravnog doživljaja: kupac može razgledavati i pratiti pripremu hrane od pekarnice i mesnice do trendi slastičarnice i sushi bara.
Mercator Šiška je posebna trgovina u pravom smislu te riječi. Nakon višemjesečnih priprema radove je izvodilo stotine radnika te desetak vrhunskih inženjera i projektanata koji su preuredenje i obnovu trgovine izveli u rekordnom vremenu. Trgovina je tako bila zatvorena samo nešto više od mjesec dana.

Novi prodajni prostor pruža brojne novosti: dječji je odjel sada veličine 800 m2, trgovina ima poseban ulaz širine 20 m, na raspolaganju je 170 dužnih metara zidnih hladnjaka, cijela tehnika i oprema za hladenje duljine je 280 m, sushi bar promjera je 5 m, dostupno je 8 samoposlužnih tik-tak blagajni i 22 blagajne s duljom pomičnom trakom, vodeni zid na odjelu asortimana vode duljine je 5 m, a prodajni prostor osvjetljava LED rasvjeta. U Mercator Šiški broj zaposlenika povećao se sa 166 na 203. Hipermarket Šiška u svom bogatom asortimanu nudi više od 35000 artikala od kojih je 5000 po prvi puta u ponudi.

Preuređeni Mercator centar Šiška nudi suvremenost u ambijentu i usluzi — na raspolaganju je poseban pult za prodaju sushija, veći izbor uslužnih odjela, usluga šminkanja, veći dječji odjel (s Tvornicom mašte, londonskim autobusom s toboganom, Lego kućom, pločama za crtanje itd.), veći izbor vina i piva i još mnogo toga.
Prilikom predstavljanja nove prodavaonice
Prilikom predstavljanja nove prodavaonice
Mercator je odjel vina osmislio kao kameni vinski podrum, a na odjelu piva bakrene su cijevi upotpunile izgled pivovare. Jedna od novina je i Sanatura, biljna prodavaonica s medicinskim pomagalima i dodacima prehrani. Na uslužnim odjelima prisutna je ponuda hrane kakva se ranije nije nudila. Tako se u posebno dizajniranoj francuskoj peći pred kupcima pripravlja i peče odojak.

I mesnica omogućuje pogled iza kulisa: iza staklene stijene vrši se rezanje i priprema mesa, a novost su rashladni ormari i hladnjaci za dozrijevanje mesa kako bi se postigao savršen okus. U odjelu delikatesa vise pršuti i ostale suhomesnate delicije te zriju koluti plemenitih sireva, dok u pekarnici kupci mogu vidjeti kako se priprema tijesto i peče kruh.

Slastičarski će se proizvodi pripremati i ukrašavati pred kupcima prema njihovim trenutnim željama. Ribarnica je veća i modernija s velikim izborom svježe i smrznute ribe. Kupci će takoder moći uživati na odjelu internacionalne kuhinje uz kulinarske prezentacije i degustacije hrane iz različitih dijelova svijeta.

I u netom preuređenom prodajnom prostoru Mercator ostaje vjeran ponudi proizvoda domaćih proizvođača pa će tako autohtona hrana pojedinih ruralnih krajeva biti redstavljena u posebnom odjelu uz korištenje modernog vinomata i uljomata. Na samom ulazu u trgovinu nalazi se kutić koji je prava mala tržnica sa širokom ponudom svježeg voća i povrća.

Na ulazu je i cvjećarnica, info pult sa kioskom za kupnju duhanskih proizvoda i dnevnih novina gdje je moguće predahnuti i prelistati pokoji časopis te napuniti mobilni uređaj.
Toni Balažič
Toni Balažič
Preuređena trgovina je i tehnološki naprednija, jer prva u Sloveniji pruža brzu, učinkovitu i zabavnu kupnju. Kupci mogu koristiti 3 M sken blagajne nakon što sami skeniraju proizvode sa posebnim M skenerima. A potpuno nova je aplikacija M sken mobil, koja omogućuje da i sa svojim mobilnim telefonom kupujete jednako kao sa M skenom.

»Mercator je tijekom povijesnog razvoja svog poslovanja uvijek uvodio nove trendove u trgovini, ne samo u Sloveniji nego i u cijeloj regiji. Bio je prvi trgovinski lanac koji je uveo vlastitu robnu marku, karticu vjernosti, samoposlužne blagajne, internet trgovinu i još mnogo toga. lnovativnost se nastavlja kvalitetnom nadopunom ponude: kupcima pružamo nadograđeno iskustvo kupnje koje smo jučer navečer premijerno predstavili gostima a danas svim svojim kupcima. Vjerujemo da novi koncept iskustva kupnje pridonosi dodatnoj vrijednosti i korisnosti ne samo potrošačima nego i našim poslovnim partnerima dobavljačima«, rekao je prilikom otvorenja Toni Balažič, predsjednik uprave Mercatora.
Ante Todorić
Ante Todorić
»Sa preuređenom trgovinom Mercator na domaćem i regionalnom tržištu učvršćuje svoj položaj uvodenjem novih trendova. Želimo da preuredena i obnovljena trgovina Mercator Šiška postane uzor i preuzme vodeću ulogu u naprednom konceptu kupnje«, pojašnjava Ante Todorić, predsjednik nadzornog odbora Mercatora i dopredsjednik koncerna Agrokor.

Jedinstveni doživljaj kupnje postaje važan čimbenik uspjeha trgovca budućnosti. U današnje vrijeme potrošači mogu većinu proizvoda kupiti na različitim prodajnim mjestima, čak i preko interneta, ali klasična prodavaonica predstavlja prostor i mjesto u kojemu ti proizvodi dobivaju novu širinu. Današnji potrošač traži načine koji će mu olakšati život, smanjiti stres, traži zabavu i osjećaj da se u trenutku kupnje trgovac posvetio upravo njemu. Tom trendu teži i najveći slovenski lanac u preuređenoj trgovini Mercator Šiška.
S obnovljenom trgovinom Mercator Šiška, Mercator u svoj marketinški mix dodaje zabavu i ugodna iskustva. Moderan potrošač je u vrijeme recesije postao promišljen u svojim postupcima te umjesto same transakcije želi nešto više. To više nije samo kupovina proizvoda, nego nadogradnja rituala kupnje uslugama koje su vezane za zabavu, kulinarstvo, brigu za izgled i zdravlje.

U trenutku kupnje potrošač želi biti uključen u interakciju, želi iskustvo i doživljaj kojega kod same kupnje proizvoda ne može iskusiti i osjetiti. Mercatorova trgovina tako nije više neutralan prostor s policama s izloženim proizvodima, nego destinacija za poseban doživljaj koji prožima sva osjetila kupca, kažu u Mercatoru.

Kupcima su zanimljive i ostale trgovine u kompleksu Mercator Šiška 62. Garaža ima 500 parkirnih mjesta dok je na vanjskom parkiralištu 353 mjesta. Parkirna su mjesta u prizemlju šira, a posebno su označena ona za roditelje s djecom i kolicima. Pred ulazom su i dva mjesta za brzo punjenje električnih vozila. Ljetno radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 8 do 22 sata, nedjeljom od 8 do 15 sati.

Povezani članci
22.09.16 DOP
Agrokor objavio novo Izvješće o održivosti
20.09.16 Tvrtke i tržišta
Zvijezda proslavila sto godina tradicije, kvalitete i izvrsnosti
08.06.16 Strateški savezi
Agrokor i Ardo investirat će 400 milijuna kuna u Vinku
24.09.15 Financije i gospodarstvo
Iz Agrokora poručuju: Dogovorite se, trpimo velike štete!
12.05.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor među 500 najvećih obiteljskih tvrtki na svijetu
24.04.15 Tvrtke i tržišta
Agrokor i TUI uložili više od 200 mil. eura na Jadranu
24.04.15 Strateški savezi
Hrvati kontroliraju cijeli prehrambeni sektor regije
26.03.15 Tvrtke i tržišta
Ante Todorić: Agrokor je primjer za investicije u regiji
26.03.15 Seminari, konferencije
U Beogradu otvorena 4. regionalna poslovna konferencija
14.11.12 Trgovina na malo
Konzum nadopunjuje djelatnost i osniva Revizorski odbor
20.10.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor zadovoljan poslovanjem u Srbiji
17.10.12 Seminari, konferencije
Održana 3. Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji
16.10.12 Seminari, konferencije
Otvorena 3. Međunarodna konferencija o prehrambenoj industriji
22.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor u Srbiji očekuje prihod od 800 milijuna eura
20.09.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor očekuje ove godine rast prihoda za pet posto
22.08.12 Trgovina na malo
Konzum isplaćuje dividendu, izabrani novi članovi NO-a
11.07.12 Trgovina na malo
Konzum: Lanjska dobit u zadržanu dobit, dividenda iz zadržane dobiti iz 2005.
11.07.12 Karijere
Ljerka Puljić i Mislav Galić u Nadzornom odboru Žitnjaka
05.07.12 Trgovina na malo
Konzumu nagrada magazina Euromoney
16.03.12 Financije i gospodarstvo
Ante Todorić: Za uspjeh je potreban optimizam
06.03.12 Tvrtke i tržišta
Agrokor će investirati 100 milijuna eura u Srbiji
20.01.12 Tvrtke i tržišta
U beljskim vinogradima obilježen blagdan Svetoga Vinka
15.12.11 Trgovina na malo
Otvorena prva Super Konzum prodavaonica u Požegi
07.09.11 Trgovina na malo
Konzum i Dinamo potpisali ugovor o pokroviteljstvu
18.08.11 Trgovina na malo
Otvoren Super Konzum u Sesvetama
02.07.09 Karijere
Nagrade managerima "Agrokora" i "Konstruktora"
19.05.08 Karijere
Ivan Todorić predsjednik Nadzornog odbora Agrokora
12.05.08 Trgovina na veliko
Varaždin: Otvoren VELPRO centar vrijedan 15 milijuna eura
15.09.06 Više i visoke škole (državne)
Sporazum splitskog Ekonomskog fakulteta i koncerna Agrokor
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa