Trgovina
Seniko studio
Turizam
15.06.2016. UPUHH: Održan okrugli stol sa temom 'Ljudski kapital u hotelskoj industriji'
U Hotelu Westin u Zagrebu, danas je održan okrugli stol sa tomom 'Ljudski kapital u hotelskoj industriji' u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske.

Na danas održanom okruglom stolu s temom „Ljudski kapital u hotelskoj industriji“ u organizaciji Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske nastavno na zaključke sa prethodno održanog okruglog stola, 20.04.2016. sa temom „Sezonska radna snaga u hotelima- potrebe i nedostaci“, prisustvovala je zamjenica ministra turizma Republike Hrvatske Antona Klimana, gospođa Božica Lapić, zamjenik ministrice rada i mirovinskog sustava dr.sc. Nade Šikić, gospodin Mario Bebić te gospodin Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Direktorica UPUHH-a, gospođa dr. sc. Iva Bahunek pozdravila je sve nazočne i upoznala prisutne sa temama okruglog stola. Gospodin Ivan Sabljić, predsjednik UPUHH-a pokrenuo je raspravu sa uvodnim pregledom realnih potreba hotelijerskog sektora i iznio prijedloge prikupljene od hotelijera. Istaknuo je potrebu da se krene u realizaciju jer su u najavi hoteli visoke kategorije, a u postojećim postojećim hotelskim kapacitetima već nedostaju kadrovi. Stoga Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske predlaže konkretne mjere za 2017. odnosno vrijeme pred nama.
1. Obrazovanje proizvodno uslužnog osoblja- suradnja struke i akademije - Obvezna prekvalifikacija i/ili dokvalifikacija na zavodima u skladu s potrebama gospodarstva

2. Bolja umreženost sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - provjera statusa dugotrajno nezaposlenih osoba na Zavodu za zapošljavanje

3. Pojednostavljenje ZOR-a

4. Financijske olakšice

5. Sajam poslova po primorskim županijama organizirati najkasnije do kraja veljače za tekuću godinu

6. Napraviti nacionalnu promotivnu kampanju (uključiti TV i sve ostale medije) za ugostiteljska zanimanja s naglaskom na zanimanje KONOBAR

7. Osnovni cilj, ili odgovor na pitanje „što nam treba“ jest osigurati dovoljan broj motiviranih ljudi zainteresiranih za rad u ugostiteljstvu i turizmu. Pri tome se
ne smije ograničiti isključivo na nezaposlene osobe prijavljene na HZZ, budući da se mogućnost zapošljavanja nudi i nezaposlenim osobama koje NISU prijavljene na HZZ, bilo zato što su izbrisani iz evidencije, bilo iz razloga što se još školuju u srednjim školama ili na fakultetima.

Povezani članci
26.11.15 Turizam
Hotelijeri: što prije donijeti akcijski plan za turizam
28.04.15 Turizam
UPUHH: 21. Državno prvenstvo barmena – Vigor Barmen Cup 15'
24.07.14 Financije i gospodarstvo
Niža stopa PDV-a na smještaj donijet će 15 milijardi kuna investicija
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa