Info
Seniko studio
Korisne informacije
01.06.2016. Virtualni ženski poduzetnički centar: U prvih pet mjeseci rada okupili smo 1.800 poduzetnica i 43 poduzetnika
Slaven Rede
Slaven Rede
Krenuli smo na prvi dan 2016. godine i u pet mjeseci od početka rada okupili u svom registru više od 1.800 poduzetnica i 43 poduzetnika, organizirali smo prvi Kongres poduzetnica Hrvatske, pripremamo za iduću godinu najveće okupljanje poslovnih žena i poduzetnica jugoistočne Europe od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu Europe, inicirali besplatne poduzetničke edukacije u Zagrebu, Splitu i Zaprešiću koje je pohodilo više od stotinu žena, pokrenuli Loyalty program uz pomoć kojeg poduzetnice i poduzetnici diljem Hrvatske nude svoje usluge i proizvode kroz inovativni promotivni kanal na našoj digitalno platformi, intenzivno razgovaramo sa zakonodavcima i utječemo da se snažnije čuje glas poduzetnica kada se donose mjere za malo i srednje poduzetništvo.

I raduje nas što Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzenica.hr - jedinstveni poslovni poduhvat u ovom dijelu Europe - digitalna platforma za promociju i unaprjeđivanje poslovne aktivnosti poduzetnica, koja cilja potaknuti razmjenu znanja, tehnologija i inovacija, ohrabriti žene na veći poduzetnički angažman, te olakšati ulaganje u obrazovanje i učenje u poduzetničkom sektoru, vole i kolege poduzetnici, te sve češće s nama surađuju.

Od prvog dana postojanja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra je s nama poduzetnik Slaven Rede, vlasnik tvrtke Therapeia TR.

- Virtualni ženski poduzetnički centar vidim kao jednu inovativnu ideju u svijetu poduzetništva. Mislim da upravo ovakvi projekti daju nadu mladim ženama koje žele krenuti s vlastitim poslom jer vide po primjeru drugih da se može uspijete bez obzira na teške okolnosti u današnjem društvu. Stoga sam se odlučio priključiti, te podržati mlade poduzetnice i poduzetnike koji će opet, nadam se, na svojim primjerima pokazati mladim ljudima kako uspješno savladati sve prepreke koje ih očekuju u poduzetničkom svijetu - ocjenjuje mladi poduzetnik Slaven Rede koji je otvorio tvrtku za pružanje usluge masaže i fizioterapije, svoje petomjesečno članstvo u Virtualnom ženskom poduzetničkom centru www.poduzetnica.hr
Od nedavno član Virtualnog žensko poduzetničkog centra je i poduzetnik Danijel Pribanić. Osim potpore ovom jedinstvenom projektu, Danijel Pribanić će uskoro biti i pravni savjetnik Virtualnog ženskog poduzetničkog centra te će svojim informacijama pomagati u što lakšem snalaženju kroz šumu zakona koja otežava poslovanje na realnom tržištu.

- Priključio sam se Virtualnom ženskom poduzetničkom centru jer smatram da žene trebaju i mušku podršku u poduzetničkim vodama. Iako sam uvijek smatrao da su žene odgovornije, pedantnije i upornije u svom poslu, ipak im je potreban poticaj jer svoje odluke vole promisliti i biti sigurne u njih. Oduševljen sam brojem poduzetnica koje su se priključile Centru i to vidim kao veliki pokretački pothvat u kojem i sam želim sudjelovati.

Centar vidim kao jednu veću platformu za okupljanje, promoviranje, poticanje i osnaživanje žena kao ravnopravnih poslovnih partnera – ocijenio je i odvjetnik Danijel Pribanić, kolega poduzetnik koji se s radošću pridružio Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.
Značaj Virtualnog poduzetničkog centra uočio je i Sandro Salopek, i to čak i prije nego njegova supruga Tatjana Salopek, također poduzetnica.

Sandro Salopek je samostalan prevoditelj i stalni sudski tumač za njemački i talijanski jezik koji pruža usluge (ne)ovjerenih prijevoda svih vrsta tekstova (dokumentacija, web stranice, korespondencija, ...) u jezičnim kombinacijama koje uključuju njemački i talijanski jezik.

Kad se pridružio Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, poduzetnik Salopek pozvao je i svoju suprugu u ovu jedinstvenu digitalnu poslovnu zajednicu.

- Mnogi ne razumiju da svaki poduzetnik pored 'tehničkog' obavljanja posla taj isti posao prethodno mora naći, a na kraju i naplatiti - to su zapravo tri vrste ili razine posla koje treba odraditi u jednom (osmosatnom?) radnom danu. Virtualni ženski poduzetnički centar je izvrstan projekt usmjeren na networking i ta me je ideja, koja doista pomaže poduzetnicima, zainteresirala da postanem članom. Rad centra apsolutno podržavam - istaknuo je poduzetnik Salopek.

Značaj Virtualnog poduzetničkog centra i njegovu snagu u jačanju poslovnog potencijala i tržišne pozicije prepoznao je i Dražen Stopić, jedan od najtalentiranijih mladih hrvatskih web dizajnera. Ovaj poduzetnik i vlasnik tvrtke Code lab od prvog je dana uz digitalnu platformu www.poduzetnica.hr u čijem razvoju često pomaže i volonterskim radom, a aktivno je sudjelovao i u organizaciji i provedbi prvog Kongresa hrvatskih poduzetnica.
- Pridružio sam se Virtualnom ženskom poduzetničkom centru već u samom početku njihova rada jer mi je trebao partner i pomoć u poslu, i to mi je bila jedna od prvih, najboljih odluka koje sam donio kao poduzetnik.

Zahvaljujući uspješnom timu, a prije svega voditeljici i zajedničkom trudu koji još uvijek ulažemo u posao, uspio sam postići poslovni uspjeh u samo nekoliko mjeseci.

U suradnji s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom naučio sam mnogo u kratkom vremenu što bih vjerojatno i sam naučio s vremenom, ali na puno teže načine i uz mnogo pogrešaka.

Ovdje upoznajem nove ljude, stvaram nove poslovne prilike, umrežavamo se i postajemo svi zajedno jedna velika, uspješna grupa poduzetnica i poduzetnika - istaknuo je Dražen Stopić, vlasnik tvrtke Code lab.

Povezani članci
08.03.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat pozvao hrvatske poduzetnice na suradnju i dijeljenje znanja i iskustva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa