Edukacija
Seniko studio
Alternativne (privatne)
20.05.2016. Na 2. University Trading Tournamentu sudjelovalo više od 1000 studenata iz Hrvatske i regije
18. svibnja 2016. godine svečanom ceremonijom dodjele nagrada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, završio je 2. University Trading Tournament, regionalno studentsko natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima. Trgovanje je službeno završilo 13. svibnja u 23:00 h nakon 6 tjedana intenzivnog trgovanja te 3 održane runde natjecanja.

Pobjednik 2. University Trading Tournamenta je Luka Macan, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zgrebu koji je u dva tjedna trajanja 2. Runde ostvario prinos od 2116 %. Drugo mjesto je osvojio Luka Ajduković, student politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a na trećem mjestu se nalazi Katarina Leko s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 1162 studenta s 64 visoka učilišta u Hrvatskoj uključujući 49 fakulteta i 15 veleučilišta i visokih škola. Na natjecanju su sudjelovali i studenti s 12 fakulteta i visokih škola u inozemstvu. Natjecatelji su trgovali financijskim instrumentima preko standardizirane elektroničke platforme iz 22 različita grada.

Najviše je natjecatelja bilo iz Zagreba (63%), a zatim iz Splita(13%) i Rijeke (6%). S obzirom na područje studiranja, najviše je natjecatelja s ekonomskih fakulteta (46%), tehničkih (32%) i prirodoslovno matematičkih fakulteta (9%).

Nagrađeno je 16 studenata, a za tri najbolje plasirana mjesta dodijeljene su najvrjednije nagrade s ciljem daljnjeg usavršavanja znanja i vještina u području investiranja na financijskim tržištima. Tako su osim priznanja, pobjedničkog trofeja, 1000 HRK, 1450 USD, 700 USD i 450 USD na live računu kod brokera, pobjednici dobili i besplatnu kotizaciju za seminar u organizaciji Akademije Zagrebačke burze i godišnje članstvo u Hrvatskoj udruzi za tehničku analizu (HUTA).

Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj je pružiti mogućnost studentima koje zanimaju financije da steknu znanje o financijskim tržištima te da isto znanje primjene u praksi.

Također, ovim se natjecanjem želi poboljšati financijska pismenost studenata koji se po prvi puta upoznaju s načinima funkcioniranja tržišta kapitala te čije područje studiranja nije nužno vezano uz ekonomsku znanost.
Uz generalnog partnera i brokera Admiral Markets-a, važnost jedinog studentskog projekta ovog tipa je prepoznala investicijska kuća Positive Equity, Zagrebačka burza i Hrvatska udruga za tehničku analizu.

Više informacija o samom natjecanju možete pronaći na www.finance.hr/tournament.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa