Trgovina
Seniko studio
Trgovina na veliko
18.05.2016. METRO proširio suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva
METRO je proširio suradnju s hrvatskim proizvođačima craft piva te je na police svojih centara uvrstio craft pive Pale Ale i Neon Stout pivovare Varionica, pivo Red Baron koje proizvodi Air Craft Brewery te craft pive ABA i LELA 5th Element.

Uz više od 100 različitih etiketa svjetskih i hrvatskih proizvođača piva, u centrima METRO Cash & Carryja moguće je pronaći i 20 etiketa hrvatskih craft pivovara, što na domaćem tržištu predstavlja najširu ponudu proizvoda hrvatskih craft piva. Među proizvodima koje METRO nudi su i craft pive pivovare San Servolo te pivovara zaslužnih za razvoj craft pivarstva u Hrvatskoj: pivnica Medvedgrad i Zmajska pivovara.

"Zanatsko, craft pivarstvo trenutno je jedan od najbrže rastućih sektora u Hrvatskoj u proizvodnji pića. Ovaj način proizvodnje piva svojstven je malim, zanatskim pivovarama koje su u većinskom privatnom ili neovisnom vlasništvu.

Nastojimo okupiti što veći broj hrvatskih craft pivara kako bismo našim profesionalnim kupcima omogućili da prate trendove i razvijaju svoju ponudu i trenutačno METRO Cash &Carry ima najširu ponudu craft piva u Hrvatskoj", izjavila je Ivana Petras, voditeljica kategorije pića i duhanskih proizvoda.

Craft pivovare odlikuje inovativan i kreativan pristup proizvodnji koji, ovisno o stilu i tehnikama proizvodnje, na tržište donosi proizvode jedinstvenih okusa i aroma.

Do sada je u sektoru craft pivarstva zabilježeno više od 25 različitih stilova proizvodnje. Zahvaljujući visokoj kvaliteti i posebnosti okusa, najpopularniji stilovi proizvodnje craft pive su Belgian Ale, Pale Ale, Porter i Stout, među kojima je najpoznatija ale pivo, prepoznatljivo po svojoj gustoći i slatkastom okusu.

Povezani članci
08.10.16 Tvrtke i tržišta
Obilježavanje dana poduzetnika u 25 zemalja svijeta
21.09.16 Tvrtke i tržišta
METRO poziva poduzetnike da obilježe međunarodni dan poduzetnika
08.08.16 Financije i gospodarstvo
Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje piva u 2015. godini
08.08.16 Vijesti iz regije
Slovenija uvela manje trošarine za male proizvođače piva, vina i rakije
02.08.16 Trgovina na malo
METRO Cash & Carry ostvario rast dvanaesti kvartal za redom
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa