Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
29.04.2016. VELPRO i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela potpisali Ugovor o suradnji
Podrškom u očuvanju konkurentnosti i stvaranjem kvalitetnih uvjeta do unapređenja poslovanja malih i obiteljskih hotela

Ugovor će doprinijeti snažnijem plasmanu kvalitetnih hrvatskih proizvoda u hotelijerstvu
Velpro-Centar d.o.o. danas je s Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela, u hotelu As u Zelengaju sklopio Ugovor o suradnji, koji su potpisali Dražen Kocijan, predsjednik Uprave Velpro-Centra d.o.o. i Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela. Ovaj ugovor će omogućiti još kvalitetniju međusobnu suradnju i konkurentnije uvjete poslovanja obiteljskih i malih hotela.

Velpro se početkom godine izdvojio iz sustava Konzuma d.d. te postao zasebna tvrtka pod nazivom Velpro – Centar d.o.o. sa osnovnim fokusom poslovanja u segmentu veleprodaje i HoReCe. Velpro - Centar trenutno zapošljava više od 1300 zaposlenika te posluje u 24 veleprodajna centra diljem Hrvatske. 250 Velpro vozila osiguravaju kvalitetnu logističku potporu svim partnerima, a više od 800 artikala vlastitih trgovačkih marki Rial, Profiline i Profiline Exclusive namijenjeni su specifičnim potrebama u HoReCa segmentu .

Od samih početaka svog poslovanja Velpro-Centar d.o.o. posebnu pažnju posvećuje HoReCa segmentu, unutar kojeg značajnu ulogu imaju mali i obiteljski hoteli. Partnerski odnos kontinuirano proširuje suradnjom na različitim projektima koji imaju za cilj podršku, očuvanje i unapređenje poslovanja, a što potvrđuje i današnje potpisivanje Ugovora o suradnji kojim će se osigurati kvalitetniji uvjeti nabave i distribucije za hrvatske male i obiteljske hotele.

Dražen Kocijan, predsjednik Uprave Velpro-Centra ovom je prilikom istaknuo: „VELPRO se može pohvaliti dugogodišnjom uspješnom suradnjom s hotelijerima i cjelokupnim HoReCa segmentom. VELPRO je najveći partner za snadbijevanje velikih hrvatskih hotelskih lanaca.

Upravo se ovim potpisivanjem Ugovora o suradnji s Nacionalnom udrugom malih obiteljskih hotela, želi dodatno unaprijediti dosadašnja uspješna suradnja i u segmentu malih obiteljskih hotela, gdje je VELPRO već u prvom kvartalu ove poslovne godine zabilježio 15% porast prodaje.

U tom kontekstu možemo najaviti i novu poslovnu politiku temeljem koje će od početka svibnja doći do sniženja cijena u VELPRO centrima od 3-5% zavisno o kategoriji asortimana kojim će se partnerima dodatno osigurati najpovoljnije i najkonkurentnije cijene na veleprodajnom tržištu. Pri tome smo u asortiman uveli i potpuno nove asortimane namjenjene isključivo hotelima i restoranima poput ribe, specijalnih obrada premium mesa.“

„U cilju osiguravanja boljih uvjeta nabave svojim članovima Udruga je potpisala partnerski ugovor s tvrtkom Velpro koji će također pomoći i promociji i edukaciji članova. Suradnja ova dva nacionalna lanca, hotelskog i trgovačkog zasigurno će doprinijeti snažnijem plasmanu kvalitetnih hrvatskih proizvoda kroz naše hotele“, izjavio je Šime Klarić, predsjednik Uprave obiteljskih i malih hotela.
„Naši partneri prepoznali su naš fokus na hrvatskoj proizvodnji, bilo da se radi o ponudi voća i povrća, mesa te ostale prehrane, pića i ostalog asortimana ili primjerice opremanju ugostiteljskih objekata. Nedavno smo potpisali sporazum o suradnji VELPRO-a, Agrofructusa i Maistre, koji je baziran na konceptu “od polja do stola” i koji omogućuje da hrvatski poljoprivredni proizvodi; voće i povrće budu sastavni dio ponude hotela i restorana u Hrvatskoj.

To je možda i jedan od najboljih konkretnih primjera povezivanja zelene i plave Hrvatske te povezivanja hrvatskih proizvoda s hrvatskim turizmom. Također nudimo širok asortiman za opremanje hotela, restorana i caffe barova. Važno je naglasiti da će upravo autentična gastronomska i enološka ponuda u sve većoj mjeri postajati neizostavan dio ukupnog turističkog doživljaja Hrvatske za svakog gosta te će se sukladno tome zasigurno povećati i fokus HoReCa kanala na nabavci kvalitetnih, konkurentnih i autentičnih domaćih proizvoda.

Upravo u tom segmentu krije se i velika konkurentska prednost VELPRO-a kao partnera HoReCa segmenta, koji nudi bogat asortiman s 12.000 artikala većinom hrvatske proizvodnje.„- dodatno je istaknuo Dražen Kocijan, predsjednik Uprave Velpro-Centra d.o.o.

Cijeneći domaći „know-how“ i podržavajući razvoj lokalnih usluga u hotelijerstvu, Velpro je već dugi niz godina partner hrvatskih hotela, a ovaj Ugovor još je jedan korak unaprijed. Na ovaj način Velpro je još jednom potvrdio da je strateški partner i velikih i malih hrvatskih hotela te da kroz suradnju s njima najbolje podupire domaću proizvodnju i plasman hrvatskih proizvoda u hrvatski turizam.

Povezani članci
14.11.16 Trgovina na veliko
Velpro sudjelovao u Grand Gourmet međunarodnom festivalu
05.11.16 Trgovina na veliko
Velpro obilježio 10 godina projekta „Plus Market“!
21.04.16 Financije i gospodarstvo
Agrofructus Grupa će voćem i povrćem opskrbljivati Maistrine hotele
17.03.16 Tvrtke i tržišta
VELPRO potpisao Sporazume o suradnji sa Udrugom trgovaca Zadarske Županije i Udrugom trgovaca Sisak
23.02.16 Promocije
VELPRO predstavio nove premium vrste mesa u svojoj HoReCa ponudi
11.08.15 Trgovina na malo
VELPRO potpisao Sporazume o suradnji sa svim udruženjima malih trgovaca
27.07.15 Turizam
HUP Zagreb povećao neto dobit za 11 posto
08.05.14 Trgovina na veliko
Otvoren VELPRO centar na Rabu
24.05.13 Tvrtke i tržišta
VELPRO i Savez udruga malih trgovaca potpisali Sporazum o poslovnoj suradnji
25.01.12 Turizam
Hotelijeri s optimizmom dočekuju predstojeću turističku sezonu
12.09.11 Trgovina na veliko
Poslovni dnevnik: Agrokor preuzima Roto Dinamic
24.09.10 Seminari, konferencije
Kongres hotelijera 1. listopada u Zagrebu
09.08.10 Turizam
Hotelijeri sezonu ocjenjuju zadovoljavajućom
25.03.10 Vijesti
Održan 2. međunarodni simpozij „Hrvatsko hotelijerstvo i turizam“
11.02.10 Tvrtke i tržišta
Lanjski gubitak hotelijera povećan na 199,4 mil. kuna
15.09.09 Turizam
Leko: Hotelijeri u gubitku 200 mil. kuna
19.03.09 Turizam
Hoteljeri očekuju pad prihoda za 2,7 posto
28.08.08 Turizam
TUI: Afrodita najbolji hotel
04.06.08 Turizam
HUH: Zaboravite broj noćenja i dolazaka, gledajte prihode!
12.05.08 Trgovina na veliko
Varaždin: Otvoren VELPRO centar vrijedan 15 milijuna eura
12.02.08 Turizam
HUH: PDV na turistički smještaj smanjiti na 6 posto
21.01.08 Turizam
Ministar turizma Bajs: Turizam je strateška odrednica hrvatskog gospodarstva
17.01.08 Turizam
Najava: Nacionalni kongres obiteljskog i malog hotelijerstva
06.12.07 Vijesti
Ceh trgovine o aktualnoj trgovačkoj problematici
23.07.07 DOP
Velpro i Plus market uručili 14 automobila dobitnicima nagradne igre
21.03.07 Vijesti
U Plus Market partnerstvo ušlo oko 800 malih trgovaca
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa