Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Edukacija
>>
Alternativne (privatne)
Srijeda, 04.10.2023
Edukacija
Alternativne (privatne)
Seminari, usavršavanja
O srednjim školama - vijesti
Više i visoke škole (državne)
Prikazi knjiga
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Alternativne (privatne)
28.04.2016.
Tetra Pak objavio znanstveni rad o termičkoj obradi hrane koja sadrži komadiće
Tetra Pak je objavio znanstveni rad o rješavanju pitanja prijenosa topline pri obradi hrane koja sadrži komadiće. Stručnjaci u kompaniji su izradili jedinstven matematički model kojim se definiraju koeficijenti prijenosa topline za različite vrste komadića na temelju njihove veličine, oblika i koncentracije. To omogućava precizan izračun površine za razmjenu topline, temperature i vremena držanja potrebnog za pojedine recepte.
Tetra Pak koristi ova otkrića kako bi pomogao proizvođačima u prehrambenoj industriji optimizirati linije za obradu. Preciznost u termičkoj obradi i dizajn sustava unaprjeđuju kvalitetu proizvoda očuvanjem okusa, boje i teksture komadića. To također smanjuje operativne troškove, ne dovodeći u pitanje sigurnost hrane.
Boris Vergaš, direktor prodaje procesne opreme za region Balkana u kompaniji Tetra Pak, izjavio je sljedeće o znanstvenom radu: “U posljednjih 20 godina Tetra Pak je mnogo ulagao u istraživanje prijenosa topline. Ova posljednja inovacija samo je još jedan korak naprijed u smislu naših kompetencija u obradi hrane koja sadrži komadiće, u rasponu od napitaka (npr. voćni sok s komadićima voća) do različitih prehrambenih proizvoda velikog viskoznosti, a osobito konzerviranih prehrambenih proizvoda sa srednjim i većim komadićima’’.
Tetra Pak obrada već obuhvaća pun raspon rješenja u obradi hrane koja sadrži komadiće, kao što je miješanje proizvodnim mikserima, paketna obrada, kontinuirana termička obrada cijevnim i pločastim izmjenjivačima topline; međutim, ova najnovija inovacija predstavlja pravi probitak u metodologiji izračuna količine topline koju prenose izmjenjivači topline, što omogućava optimalan dizajn linija za obradu, unaprjeđuje operativnu učinkovitost i kvalitetu proizvoda.’’
Znanstveni rad možete vidjeti
ovdje
.
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.