O marketingu
Seniko studio
Brandovi
23.03.2016. Orbico novi distributer Lavazza kave za Hrvatsku
Tvrtka Orbico novi je distributer Lavazza kave za područje Hrvatske, službeno je u srijedu objavio talijanski proizvođač kave.

Kako se navodi u priopćenju, ugovor između Lavazze i Orbica potpisan je prošli tjedan u Torinu, a njime je definirana distribucija u maloprodaji i HoReCa kanalu (hoteli, restorani, kafići).

Potpisani ugovor između Lavazze i Orbica odnosi se isključivo na područja maloprodaje i HoReCa-e na području Hrvatske, dok distributeri kapsula za uredsku upotrebu u Hrvatskoj i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending. S druge strane, tvrtka Moja kava, koja je tijekom prijelaznog razdoblja obavljala distribuciju za maloprodaju i HoReCa-u, i dalje ostaje partner Lavazze na slovenskom tržištu, ističu iz Lavazze.

"Potpisom ugovara s Orbicom započinje nova era tržišnog nastupa Lavazze u Hrvatskoj koje će obilježiti nova investicijska faza, s ciljem povećanja broja korisnika Lavazze u svim segmentima, dodatnog približavanja tržištu te uvođenja inovacija i novih proizvoda", naglašavaju iz talijanske tvrtke.

Kako navode, "Orbico će ulaganjem u distribucijsku strukturu te standardima poslovanja na najvišoj profesionalnoj razini, Lavazzi omogućiti ostvarenje ambicioznog pristupa hrvatskom tržištu".

"S našim novim tržišnim i poslovnim pristupom, dodatno ćemo investirati u razvoj našeg brenda na hrvatskom tržištu, ojačat ćemo proizvodni portfelj te našu marketinšku prisutnost u Hrvatskoj", ističe glavni direktor za prodaju Lavazze Mauro Mantovani.

"Potpisom ovog ugovora između Lavazze, jednog od najvećih svjetskih proizvođača kave, i s druge strane Orbica, vodećeg hrvatskog i europskog distributera stvaramo jedno od najvećih partnerstva", naglašava vlasnik Orbica Branko Roglić.

Dosadašnji uvoznik i distributer Lavazza kave za Hrvatsku bila je Gala Plus, tvrtka iz sastava Franck grupe, koja je u siječnju inicirala raskid ugovora s principalom Lavazza Italia. Nakon raskida tog ugovora u prijelaznom je razdoblju distribuciju za maloprodaju i HoReCa-u bila preuzela tvrtka Moja kava d.o.o.

Talijanska Lavazza šesti je najveći proizvođač kave na svijetu, ima oko tri tisuća zaposlenih, a prihodi su joj prošle godine iznosili 1,4 milijarde eura. Lavazza je, kako se navodi, prisutna u više od 90 zemalja kroz svoje podružnice i distributere te izvozi oko 55 posto proizvodnje. (H)

Povezani članci
22.09.16 Promocije
Kreativni tim TBWA Zagreb osmislio rođendansku kampanju za Anamaria kavu
11.02.16 Financije i gospodarstvo
Podrška EBRD-a hrvatskom distributeru Orbico
28.07.15 Tvrtke i tržišta
Orbico preuzima udjel u poljskom Distribevu
21.04.15 Seminari, konferencije
Počela jubilarna konferencija WinDays15, najveći poslovno-tehnološki događaj u regiji
03.04.15 Trgovina na veliko
Orbico u 2015. očekuje oko 10 posto veći promet nego lani
18.09.14 Vijesti
Roglić: HUP bi mogla voditi Gordana Deranja
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa