Info
Seniko studio
DOP
14.03.2016. PBZ Grupa donirala 402.025,00 kuna Općoj županijskoj bolnici Požega
  • Donacijom omogućena kupnja suvremenog UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije na pakračkoj lokaciji te fototerapijskih lampi za Službu za dječje bolesti na požeškoj lokaciji Bolnice.
  • Donacija požeškoj bolnici je 25. donacija u sklopu humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, putem kojih Grupa pomaže projekte za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj.
Danas su Općoj županijskog bolnici Požega, u prostorima Gradske bolnice Pakrac, predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju od 402.025,00 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja suvremenog UZV color doppler uređaja za Odjel pedijatrije na pakračkoj lokaciji te fototerapijskih lampi za Službu za dječje bolesti na požeškoj lokaciji OŽB Požega.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do početka ožujka ove godine prikupila 6.701.993,85 kuna, namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Opća županijska bolnica Požega uključena je u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja. Donacija ovoj bolnici je 25. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, te 20. donacija upućena nekoj od bolnica, koje su uključene u projekt "Praćenje djece s neurorizicima".

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: dr.sc. Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra zdravlja; Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan; Anamarija Blažević, pakračka gradonačelnica; prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj OŽB Požega; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; te brojni drugi.

"Požeška bolnica aktivno je uključena u projekt “Praćenje djece s neurorizicima“ na obje svoje lokacije i u Požegi i u Pakracu. Uz znanje i trud liječnika i medicinskih sestara, za kvalitetno provođenje projekta posebno je važna medicinska oprema. Bolnica je osigurala stručan i educiran kadar, a ovom donacijom UZV uređaja i fototerapijskih lampi Privredna banka Zagreb je osigurala vrhunsku medicinsku opremu neophodnu za dijagnostiku i praćenje djece s neurorizicima.

U požeškoj bolnici napravi se preko 2000 UZV pregleda djece godišnje, sva novorođena djeca redovito prolaze scrining UZV glave i kukova, a PBZ i Ministarstvo zdravlja danas su ovom donacijom omogućili da ovdje u Pakracu, gradu heroju Domovinskog rata i simbolu ratnih stradanja, ultrazvučna dijagnostika kod djece bude na razini suvremene europske medicine.
U ime liječnika i medicinskih sestara koji će raditi s tim uređajima, a posebno u ime naših malih pacijenata, na čiju smo bol posebno osjetljivi, od srca zahvaljujem Ministarstvu zdravlja na potpori ovom projektu, a posebno PBZ Grupi koja je donacijom ovih značajnih sredstava pomogao najpotrebitijima", istaknuo je prof.dr.sc. Željko Glavić, sanacijski upravitelj Opće županijske bolnice Požega.

"Drago mi je da smo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomogli i Općoj županijskoj bolnici Požega. Nadamo se da će novi, suvremeni UZV color doppler uređaj te fototerapijske lampe omogućiti kvalitetnije liječenje i zdravstvenu skrb najmlađih pacijenata Požeško-slavonske županije. Donacija požeškoj bolnici jedna je od najvećih donacija u sklopu našeg humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan".

Ovo je 20. donacija nekoj od bolnica, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima", te ukupno 25. donacija u sklopu ovog našeg humanitarnog projekta. Ove brojne donacije kao i drugi naši istaknuti projekti društveno odgovornog poslovanja, potvrđuju da Privredna banka Zagreb, kao i cijela PBZ Grupa, nisu tek jednokratan donator, već aktivan i dugoročan partner projekata važnih za razvoj naše zajednice.

Zahvaljujem djelatnicima Službe za dječje bolesti i Odjela za pedijatriju kao i cijeloj bolnici, koji svakodnevno svojim radom, znanjem i trudom čine sve kako bi najmlađima pružili što bolje liječenje i zdravstvenu skrb. Zahvaljujem i Ministarstvu zdravlja, s kojim na ovom projektu surađujemo još od 2008. godine te smo ostvarili vrlo uspješnu suradnju, a rezultat koje je i ova najnovija donacija požeškoj bolnici", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ Grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt budući da prikupljena i donirana financijska sredstva omogućuju brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima", tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.
Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem
American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ grupa je do 29. veljače 2016. godine ukupno prikupila 6.701.993,85 kuna te je ukupno realizirala 25 donacija, uključujući 20 donacija bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i pet donacija ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika.

Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove. Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Povezani članci
05.09.16 Financije i gospodarstvo
PBZ: oporavak kvalitete kredita četvrti kvartal zaredom
29.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ uvećao neto dobit za gotovo 50 posto na 675,4 milijuna kuna
27.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ: Niže kamatne stope na kredite i novine u kreditiranju građana
25.04.16 DOP
PBZ grupa donirala 250.000 kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov
29.02.16 Tvrtke i tržišta
Neto dobit PBZ-a 193,2 milijuna kuna
19.02.16 Tvrtke i tržišta
PBZ će lanjsku dobit od 193 milijuna kuna isplatiti za dividendu
16.02.16 DOP
PBZ Grupa donirala gotovo 250.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug
14.01.16 DOP
PBZ grupa donirala 300.000 kuna Općoj bolnici Varaždin
31.12.15 Financije i gospodarstvo
PBZ: Smanjenje kamatnih stopa na kredite i novine u kreditiraju građana
23.12.15 Strateški savezi
PBZ: moguć pristup sustavu e-građani PBZm tokenom ili čitačem s karticom banke
19.10.15 DOP
PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"
29.09.15 Vijesti
PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"
11.09.15 Izvoz
Privredna banka Zagreb d.d. osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza
10.06.15 DOP
PBZ grupa donirala 240.293 kune za kvalitetniju skrb i psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar
26.05.15 DOP
PBZ grupa donirala 59.837 kuna Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama
05.05.15 DOP
PBZ grupa donirala oko 270.000 kuna Odjelu za pedijatriju OB dr. Tomislava Bardeka
26.01.15 Vijesti
PBZ Grupa, najveći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, potpisala je Ugovor o suradnji s UnionPay International
31.10.14 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a 508,3 milijuna kuna
11.06.14 DOP
PBZ je Klinici za psihijatriju Vrapče donirao novi EP/EMG uređaj
26.05.14 DOP
PBZ donira dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama
02.05.13 Financije i gospodarstvo
Znatan rast dobiti PBZ-a i PBZ grupe uslijed prodaje PBZ Investa
30.10.12 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 826,7 milijuna kuna
23.10.12 DOP
PBZ Card uručio donaciju Kliničkoj bolnici Merkur
12.09.12 DOP
Otvoren PBZ korporativni dječji vrtić
30.07.12 Financije i gospodarstvo
Dobit PBZ-a 401 milijun kuna
05.04.12 Financije i gospodarstvo
PBZ predstavio karticu za beskontaktno plaćanje
23.03.12 Financije i gospodarstvo
Zlatni portfelj – novi proizvod PBZ Investa
23.02.12 Financije i gospodarstvo
Međimurska banka će se pripojiti PBZ-u
14.02.12 Financije i gospodarstvo
PBZ s neto dobiti od 1,1 milijardu kuna
21.12.11 Financije i gospodarstvo
PBZ-u za malo i srednje poduzetništvo 20 milijuna eura kredita EBRD-a
29.04.11 Financije i gospodarstvo
Kvartalna dobit PBZ-a porasla 16,7 posto
20.12.10 Financije i gospodarstvo
PBZ uvodi QR kod u komunikaciju s klijentima
31.07.09 Financije i gospodarstvo
Dobit Grupe PBZ 502,3 mil. kuna
04.03.09 Financije i gospodarstvo
PBZ grupa: Neto dobit porasla 9 posto
29.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu podružnicu u Bjelovaru
15.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Neto dobit u devet mjeseci 869 milijuna kuna
10.06.08 Financije i gospodarstvo
PBZ-u kredit EIB-a od 40 milijuna eura
09.05.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu poslovnicu u Sv. Ivanu Zelini
10.03.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Dobit iz 2007. u zadržanu dobit, rezerve i za nagrade
05.03.08 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 1,14 mlrd kuna
24.01.08 Karijere
Promjene u Upravi PBZ Carda
11.12.07 Financije i gospodarstvo
PBZ planira rast kredita u 2008. do 12 posto
29.11.07 Financije i gospodarstvo
Grad Trogir i PBZ potpisli ugovor o cash poolingu
14.11.07 Financije i gospodarstvo
Nova usluga PBZ-a - Izvozni faktoring
09.11.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Grupe PBZ veća za 20 posto
05.11.07 Karijere
Marco Capellini novi član Uprave u PBZ-u
31.10.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a porasla 34 posto
20.09.07 Financije i gospodarstvo
Od subote starta "PBZInvestor"
23.08.07 Tvrtke i tržišta
Dobit PBZ Grupe prije oporezivanja 788 milijuna kuna
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa