Trgovina
Seniko studio
Turizam
07.03.2016. Hrvatski turizam na svjetskoj burzi ITB u Berlinu
Na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi, jubilarnom 50. ITB-u u Berlinu od 9. do 13. ožujka, među više od 10 tisuća izlagača iz cijelog svijeta turističku ponudu predstavit će i Hrvatska, koja očekuje nastavak pozitivnih turističkih trendova s njemačkog i drugih tržišta.

Nositelj nacionalne prezentacije hrvatskog turizma na ITB-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na čijem će se izlagačkom prostoru predstaviti i 20-ak suizlagača. Među njima su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županije te gradova Zagreba i Splita kao i turističke tvrtke Arenaturist, Maistra, Valamar Riviera, HUP-Zagreb, Sunčani Hvar, Katarina Line, Abacus Tours, Adriana Travel, Crvena Luka, Travelana, Ban Tours, Super Tours, Bi Village te Croatia Airlines.

ITB će prvog dana (9. ožujka) posjetiti ministar turizma Anton Kliman, kojemu će to biti prvo službeno putovanje u inozemstvo otkako je preuzeo dužnost.

Tom će prilikom s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije-UNWTO Talebom Rifaijem razgovarati o nastavku suradnje i sudjelovati na ministarskom panelu UNWTO-a "Put svile". U planu je i sastanak s predstavnicima njemačkih touroperatora, uključujući najveći TUI, s kojima će se, kao i s predstavnicima zračnih prijevoznika, sastati i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

"U skladu s važnošću koju njemačko tržište ima za hrvatski turizam, HTZ ulaže značajne napore kako bi se naša ponuda i destinacije adekvatno prezentirale njemačkim turistima. Većina hrvatskog turističkog prometa realizira se upravo s njemačkog tržišta te nam je cilj osigurati daljnji rast, jer za to definitivno ima prostora. Neki sajmovi u Njemačkoj već su odrađeni, kao i nekoliko uspješnih poslovnih radionica, a i burza ITB je odlična prilika da ponudu približimo ne samo njemačkim nego i drugim partnerima iz svijeta te potencijalnim gostima", kazao je Ivičić.
Podsjeća da su Nijemci i prošle godine u hrvatskom turizmu s gotovo 17 milijuna noćenja imali najveći udjel u ukupnim noćenjima, od 21 posto, kao i da su ostvarili 6,6 posto više noćenja te s 2,2 milijuna dolazaka porast od 6,3 posto u odnosu na 2014. godinu.

U vezi nastupa na ITB-u iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da njihov izlagački prostor ima određenih promjena u odnosu na dosadašnje, od izgleda štanda, koji je otvoreniji i bez pregradnih panela, što daje više prostora za sastanke i susrete s partnerima, dok će se u skladu s konceptom i sloganom "Croatia, Full of life" po 'kruni' (gornjem okviru) te bočnim plohama štanda 'vrtjeti' novi spotovi i poruke na njemačkom jeziku kao i razni motivi destinacija, odnosno doživljaja iz kampanje HTZ-a (gastro, aktivni turizam, kamping turizam i drugi).

Trećeg dana ITB-a planiran je susret izlagača s njemačkim i drugim stranim partnerima, kada će se na hrvatskom štandu poslužiti neki od hrvatskih specijaliteta.

Turistička burza ITB u Berlinu po svemu je najveća u svijetu - održava se na površini od 160 tisuća metara četvornih, okuplja više od 10 tisuća izlagača iz gotovo 190 zemalja te ju u prosjeku svake godine posjeti blizu 200 tisuća turističkih i drugih profesionalaca iz cijelog svijeta. Osim trendova i novosti iz svih segmenata u turističkoj i industriji putovanja ITB donosi i trendove iz brojnih drugih sektora koji se vežu uz turizam, od tehnologije i trgovine, do sporta i glazbe. (H)

Povezani članci
28.10.16 Turizam
U Bolu završili DHT: Dubrovnik šampion hrvatskog turizma 2016.
12.10.16 Seminari, konferencije
Dani hrvatskog turizma 26. i 27. listopada u Bolu
30.05.16 Turizam
U Hrvatskoj proteklog vikenda gotovo 1,1 milijun turističkih noćenja
20.04.16 DOP
UPUHH: Osam hrvatskih toplica i termi dobilo je certifikate održivosti
07.03.16 Turizam
HTZ dodjeljuje bespovratne potpore za projekte na turistički nerazvijenim područjima
01.12.15 Seminari, konferencije
Održan XVIII. Kongres hotelijera
14.10.15 Turizam
Dani hrvatskog turizma - Brend Hrvatske najvrjednije u turizmu
01.10.15 Promocije
HTZ u Londonu predstavio novi koncept turističke promocije
07.07.15 Turizam
U prvih šest mjeseci 7 posto više turista uz porast noćenja za 4,7 posto
17.04.15 Turizam
Započela pilot faza turističko-informacijskog sustava eVisitor
08.04.15 Turizam
HTZ: u prva tri mjeseca 19 posto više turista i 20 posto više noćenja
17.03.15 Turizam
Lorencin: turistička 2015. bit će bolja od prošle godine
09.03.15 Turizam
HTZ: veliki porasti turističkih dolazaka i noćenja u veljači i prva dva mjeseca
06.03.15 Turizam
HTZ: objavljen javni poziv za PPS destinacije u ovoj godini
02.03.15 Sajmovi i izložbe
Hrvatski turizam ovog tjedna na najvećoj svjetskoj turističkoj burzi ITB u Berlinu
20.02.15 Turizam
Promocija hrvatskog turizma i vina u New Yorku i Torontu
17.02.15 Sajmovi i izložbe
Hrvatski turizam na sajmu u Muenchenu od 18. do 22. veljače
12.02.15 Turizam
Novi slogan hrvatskog turizma "Croatia, full of life" (Hrvatska, puna života)
06.11.14 Turizam
U Zagrebu 2. svjetski kongres predsjednika udruženja turističkih agencija
15.10.14 Turizam
Prvi Forum obiteljskog smještaja okupio više od 700 sudionika
18.09.14 Karijere
Vlada: Daglas Koraca novi zamjenik ministra turizma
01.08.14 Financije i gospodarstvo
Za 28 projekata prvih 250 milijuna bespovratnih kuna iz strukturnih EU fondova
23.07.14 Karijere
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice potvrdilo – Ratomir Ivičić novi je direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa