Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
07.03.2016. Ministar Panenić s predstavnicima kineske delegacije o suradnju u okviru "Kina+16"
Ministar gospodarstva Tomislav Panenić razgovarao je u ponedjeljak u Banskim dvorima s predstavnicima kineske delegacije, a riječ je o jednoj od delegacija koje obilaze 16 država srednje i istočne Europe kako bi pripremali i dogovarali buduću suradnju u formatu "Kina+16", priopćeno je iz Vlade.

Predstavnici kineske delegacije izrazili su kineski interes i želju da ovaj put na sastanak na vrhu "Kina+16", koji će se održati u Rigi u listopadu ili studenome, dođe hrvatski predsjednik Vlade, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, suradnja u formatu "Kina+16" sve više dobiva na značaju te izaziva sve veći interes država srednje i istočne Europe. "Hrvatska Vlada zainteresirana je za daljnje produbljivanje i intenziviranje suradnje s NR Kinom i to kroz bilateralne odnose, odnose EU – Kina kao i odnose unutar 'Kina+16'. Na sastanku je bilo riječi i o potencijalnim projektima gdje kineska strana ima interes za sudjelovanjem, pogotovo u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i industrije", naglašava se u priopćenju.

Uz ministar gospodarstva, sastanku u Banskim dvorima bio je nazočan i zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade Tomislav Pokaz, a u sklopu kineske delegacije su bile i veleposlanica Huo Yuzhen, posebna izaslanica Ministarstva vanjskih poslova NR Kine za suradnju u skupini "Kina+16", te veleposlanica NR Kine u Hrvatskoj Deng Ying. (H)

Povezani članci
01.09.16 Financije i gospodarstvo
U Zadru predstavljen projekt razvoja centara kompetencija
24.05.16 Vijesti
Ministar Panenić: Za inovacije 748 milijuna kn
23.03.16 Financije i gospodarstvo
Tomislav Panenić: Građanima jeftiniji plin, industriji tržišna cijena
18.03.16 Tvrtke i tržišta
Panenić: punom snagom nakon donošenja proračuna
08.03.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat pozvao hrvatske poduzetnice na suradnju i dijeljenje znanja i iskustva
25.01.16 Vijesti
Paneniću glavni prioritet daljnji razvoj energetike
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa