Info
Seniko studio
DOP
14.01.2016. PBZ grupa donirala 300.000 kuna Općoj bolnici Varaždin
  • Donacijom omogućena kupnja EEG uređaja za Odjel za pedijatriju bolnice
  • Donacija varaždinskoj bolnici je 23. donacija u sklopu humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, putem kojih Grupa pomaže projekte za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj
Danas su Općoj bolnici Varaždin predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 298.999,75 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja EEG uređaja za Odjel za pedijatriju bolnice.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja te "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je do sada prikupila više od 6,3 milijuna kuna, namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj.

Opća bolnica Varaždin uključena je u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja. Donacija ovoj bolnici je 23. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem, te 19. donacija upućena nekoj od bolnica, koje su uključene u projekt "Praćenje djece s neurorizicima".

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Nataša Zorić, pomoćnica ministra zdravlja; Dunja Skoko-Poljak, dr.med. voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja; Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana; Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik; Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj OB Varaždin; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a; te brojni drugi.

"Zahvaljujem PBZ grupi na vrijednoj donaciji kojom ćemo značajno unaprijediti dijagnostiku i praćenje najosjetljivije grupe neurorizične djece, kao i sve djece s konvulzijama i epilepsijom. Donirani EEG sustav Nihon Kohden, Neurofax 1200K Pro sadrži stacionarni EEG sustav s video sustavom za praćenje pacijenta, mogućnost dugotrajnog snimanja cerebralne funkcije i polisomnografsko snimanje, te odvojenu stanicu za očitavanje i analizu EEG-a, što će uvelike poboljšati dijagnostiku, praćenje a time i liječenje neurorizične djece.

Ovakav uređaj nam je vrlo bitan uzmemo li u obzir podatak da smo tijekom prošle godine u Ambulanti za neurorazvojne poremećaje Odjela za pedijatriju naše bolnice pregledali 1.633 djece i napravili 1.067 EEG snimanja, od čega je 153 bilo neurorizične djece. Razvoj takve djece potrebno je intenzivno pratiti programima ranog praćenja budući da postoji rizik za niz razvojnih poteškoća. Dio toga multidisciplinarnog praćenja je praćenje maturacije mozga i detekcija specifičnih patoloških elemenata u EEG-u koji bi sugerirali povišeni rizik za razvoj epilepsije.
Rano otkrivanje poteškoća i uključenje u habilitaciju mogu čak i spriječiti razvoj bolesti ili barem postići najveći mogući potencijal kod neurorizičnog djeteta", istaknula je voditeljica Odjela za pedijatriju Nataša Mesarić Antončić, dr.med.

"Drago mi je da smo danas u Varaždinu, u njegovoj Općoj bolnici te da putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem možemo pomoći i ovoj bolnici, donirajući joj sredstva za kupnju prijeko potrebnog EEG uređaja. Nadamo se da će novi, suvremeni EEG uređaj omogućiti kvalitetnije liječenje i zdravstvenu skrb najmlađih pacijenata Varaždinske županije.

Ovo je 19. donacija kojom smo pomogli nekoj od bolnica, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima". Podatak da je riječ o čak 19. donaciji bolnici, odnosno ukupno 23. donaciji u sklopu našeg projekta "Činim dobro svaki dan" te više od 6 milijuna prikupljenih kuna za dobrobit djece i mladih, potvrđuje da PBZ grupa nije tek jednokratan donator, već dugoročan partner projekata važnih za razvoj naše zajednice.

Zahvaljujem djelatnicima Odjela za pedijatriju kao i cijeloj bolnici, koji svakodnevno svojim radom, znanjem i trudom čine sve kako bi najmlađima pružili što bolje liječenje i zdravstvenu skrb. Zahvaljujem i Ministarstvu zdravlja, s kojim na ovom projektu surađujemo još od 2008. godine te smo ostvarili vrlo uspješnu suradnju, a rezultat koje je i ova najnovija donacija varaždinskoj bolnici", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ - djece s rizikom za rano oštećenje mozga pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine. Cilj projekta je organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju. Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ grupe ima izuzetnu vrijednost za sam projekt budući da prikupljena i donirana financijska sredstva omogućuju brže postizanje krajnjeg cilja projekta „Praćenje djece s neurorizicima", tj. stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece s neurorizicima u cijeloj Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja djece.
Projekt "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem
American Express kartica sa srcem tržištu je predstavljena sredinom 2008. godine. Kartica je kreirana kako bi se pomoglo projektima od iznimnog značaja za daljnji rast i razvoj zajednice. Za svaku kupnju ovom karticom PBZ i PBZ Card zajedno ukupno izdvajaju 1 kunu u korist svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“, bez dodatnog troška za korisnike kartice.

Putem "Činim dobro svaki dan" projekta PBZ i PBZ Card pomažu dva projekta značajna za dobrobit djece i mladih: projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima“ i projekt Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", donirajući prikupljena sredstva u omjeru 50:50.

Putem ovog projekta PBZ grupa je do 31.12.2015. godine prikupila 6.312.953,45 kuna te je ukupno realizirala 23 donacije, uključujući 19 donacija bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebnih medicinskih uređaja i četiri donacije ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

American Express kartica sa srcem je bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja, a od druge godine korištenja kartice PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine za osnovnog i 10 kuna od svake članarine za dodatnog korisnika. Svoj doprinos projektu mogu dati i ostali korisnici American Express kartica donirajući mu prikupljene Membership Rewards bodove.

Osim toga, mogućnost doniranja dostupna je i na internetskim stranicama www.cinimdobro.hr korisnicima svih American Express te svih MasterCard, Maestro i Visa kartica, bez obzira na banku izdavatelja.

Povezani članci
05.09.16 Financije i gospodarstvo
PBZ: oporavak kvalitete kredita četvrti kvartal zaredom
29.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ uvećao neto dobit za gotovo 50 posto na 675,4 milijuna kuna
27.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ: Niže kamatne stope na kredite i novine u kreditiranju građana
25.04.16 DOP
PBZ grupa donirala 250.000 kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov
14.03.16 DOP
PBZ Grupa donirala 402.025,00 kuna Općoj županijskoj bolnici Požega
29.02.16 Tvrtke i tržišta
Neto dobit PBZ-a 193,2 milijuna kuna
19.02.16 Tvrtke i tržišta
PBZ će lanjsku dobit od 193 milijuna kuna isplatiti za dividendu
16.02.16 DOP
PBZ Grupa donirala gotovo 250.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug
31.12.15 Financije i gospodarstvo
PBZ: Smanjenje kamatnih stopa na kredite i novine u kreditiraju građana
23.12.15 Strateški savezi
PBZ: moguć pristup sustavu e-građani PBZm tokenom ili čitačem s karticom banke
19.10.15 DOP
PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"
29.09.15 Vijesti
PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"
11.09.15 Izvoz
Privredna banka Zagreb d.d. osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza
10.06.15 DOP
PBZ grupa donirala 240.293 kune za kvalitetniju skrb i psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar
26.05.15 DOP
PBZ grupa donirala 59.837 kuna Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama
05.05.15 DOP
PBZ grupa donirala oko 270.000 kuna Odjelu za pedijatriju OB dr. Tomislava Bardeka
26.01.15 Vijesti
PBZ Grupa, najveći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, potpisala je Ugovor o suradnji s UnionPay International
31.10.14 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a 508,3 milijuna kuna
11.06.14 DOP
PBZ je Klinici za psihijatriju Vrapče donirao novi EP/EMG uređaj
26.05.14 DOP
PBZ donira dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama
02.05.13 Financije i gospodarstvo
Znatan rast dobiti PBZ-a i PBZ grupe uslijed prodaje PBZ Investa
30.10.12 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 826,7 milijuna kuna
23.10.12 DOP
PBZ Card uručio donaciju Kliničkoj bolnici Merkur
12.09.12 DOP
Otvoren PBZ korporativni dječji vrtić
30.07.12 Financije i gospodarstvo
Dobit PBZ-a 401 milijun kuna
05.04.12 Financije i gospodarstvo
PBZ predstavio karticu za beskontaktno plaćanje
23.03.12 Financije i gospodarstvo
Zlatni portfelj – novi proizvod PBZ Investa
23.02.12 Financije i gospodarstvo
Međimurska banka će se pripojiti PBZ-u
14.02.12 Financije i gospodarstvo
PBZ s neto dobiti od 1,1 milijardu kuna
21.12.11 Financije i gospodarstvo
PBZ-u za malo i srednje poduzetništvo 20 milijuna eura kredita EBRD-a
29.04.11 Financije i gospodarstvo
Kvartalna dobit PBZ-a porasla 16,7 posto
20.12.10 Financije i gospodarstvo
PBZ uvodi QR kod u komunikaciju s klijentima
31.07.09 Financije i gospodarstvo
Dobit Grupe PBZ 502,3 mil. kuna
04.03.09 Financije i gospodarstvo
PBZ grupa: Neto dobit porasla 9 posto
29.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu podružnicu u Bjelovaru
15.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Neto dobit u devet mjeseci 869 milijuna kuna
10.06.08 Financije i gospodarstvo
PBZ-u kredit EIB-a od 40 milijuna eura
09.05.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu poslovnicu u Sv. Ivanu Zelini
10.03.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Dobit iz 2007. u zadržanu dobit, rezerve i za nagrade
05.03.08 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 1,14 mlrd kuna
24.01.08 Karijere
Promjene u Upravi PBZ Carda
11.12.07 Financije i gospodarstvo
PBZ planira rast kredita u 2008. do 12 posto
29.11.07 Financije i gospodarstvo
Grad Trogir i PBZ potpisli ugovor o cash poolingu
14.11.07 Financije i gospodarstvo
Nova usluga PBZ-a - Izvozni faktoring
09.11.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Grupe PBZ veća za 20 posto
05.11.07 Karijere
Marco Capellini novi član Uprave u PBZ-u
31.10.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a porasla 34 posto
20.09.07 Financije i gospodarstvo
Od subote starta "PBZInvestor"
23.08.07 Tvrtke i tržišta
Dobit PBZ Grupe prije oporezivanja 788 milijuna kuna
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa