Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
31.12.2015. Pad broja zaposlenih u industriji
Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji bio je u studenom 0,1 posto manji u odnosu na listopad, dok je u usporedbi s brojem zaposlenih u studenom prošle godine smanjen za 0,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Usporedo sa smanjenjem broja zaposlenih na godišnjoj razini, u prvih jedanaest mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 3,3 posto prema istom lanjskom razdoblju.

Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u studenom na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio manji za 0,1 posto, a u rudarstvu i vađenju smanjen je za 1,1 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji broj zaposlenih je veći za 0,4 posto.

Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj je industriji, koja zapošljava 90,82 posto svih zaposlenih u industriji, u studenom bilo 0,1 posto više zaposlenih.

Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju istodobno je smanjen za 8,2 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 1,7 posto.

Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u prvih jedanaest mjeseci ove godine, u odnosu isto lanjsko razdoblje, proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji porasla za 3,9 posto.

Proizvodnost u rudarstvu i vađenju povećana je za 11,2 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji pala za 3,1 posto. (H)

Povezani članci
02.11.16 Financije i gospodarstvo
Makroekonomija: Industrija porasla 20. mjesec zaredom, za 1,9 posto
12.10.15 Sajmovi i izložbe
Sajam Ambienta od 14. do 18. listopada na ZV-u
11.08.15 Statistika
Promet hrvatske industrije porastao u lipnju 6,5 posto
13.07.15 Financije i gospodarstvo
Promet industrije u svibnju povećan 1,6 posto
14.04.15 Financije i gospodarstvo
Hrvatska među zemljama EU-a s najvećim skokom industrije
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa