Info
Seniko studio
Zdravlje
29.12.2015. Dodatak prehrani - Power System - BCAA + Vitamin B6
Prije i nakon višesatnog skijanja uzmite dodatak prehrani njemačkog branda Power System - BCAA + Vitamin B6 jer će vam doprinijeti u izgradnji i bržem oporavku vaših mišića.

Dolazi nam sezona skijanja, a s njom mnoge radosti ali i neugode. Nakon mnogo sati provedenih sjedeći na poslu, u autu ili pred TV-om vi ćete svoje mišiće staviti u nezavidan položaj. Malo je onih koji se redovito fizički pripremaju za taj sport, no većina nas za to ne mari previše.

Ako želite izdržljivost vaših mišića, manje „muskulfibera“ Vaš izbor je: Power System – BCCA + Vitamin B6.

O čemu se ovdje radi?
Aminokiseline razgranatog lanca (BCCA) su izuzetno važna grupa esencijalnih aminokiselina koja se sastoji od leucina, izoleucina i valina.

Kao što znamo postoje dvije vrste aminokiselina: esencijalne i ne esencijalne aminokiseline. Poznato je da ljudsko tijelo ne može samo sintetizirati esencijalne aminokiseline pa ih moramo unositi putem hrane ili u obliku dodataka prehrani.

Činjenica je da se 35% ljudske mišićne mase sastoji od BCAA i stoga, da bi došlo do razvoja i procesa izgradnje mišićne mase one moraju biti prisutne u našem tijelu, a to je upravo i bit BCAA suplemenata - dati mišićima materijal za oporavak i izgradnju novih mišića.

U slučaju Power Systema - BCAA+B6, taj dodatak prehrani osim aminokiselina razgranatog lanca BCAA sadrži i vitamin B6 koji pridonosi normalnom proteinskom i glikogenom metabolizmu, kao i smanjenju umora i zamora.

Osim izgradnje novih stanica i sprečavanja razgradnje mišićnog tkiva tijekom vježbanja, aminokiseline formiraju antitijela, grade našu DNA i RNA i prenose kisik u tijelu.

Za vrijeme treninga tijelo se nalazi u katabolnom procesu(razgradnja vlastitih mišića radi energije) i zalihe glikogena se rapidno troše, te je nužno unijeti nove izvore energije u tijelo u obliku BCAA energetskih napitaka ili proteinskih dodataka. BCAA ubrzava oporavak, te sprječava pretreniranost mišića.

Više informacija: www.futurefood.hr

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa