Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
07.11.2015. Uspješno održan 3. međunarodni kongres nutricionista
3. međunarodni kongres nutricionista uspješno je održan protekli vikend u hotelu Panorama u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Grada Zagreba i Ureda gradonačelnika, uz službenu podršku Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Udruge Hrvatski Zbor Nutricionista, Udruge Nutricionizam Balans i Hrvatskog Akademskog Centra Primijenjenog Nutricionizma s međunarodnim partnerom, Britanskim društvom dijetetičara (British Dietetic Association).

Na samom otvorenju istaknut je cilj ovogodišnjeg Kongresa, a to je okupljanje nutricionista, ali i svih ostalih stručnjaka koji se u svom radu susreću s problematikom prehrane te prikazivanje širokog spektra djelovanja nutricionističke struke.

Kongres je otvoren stručnim predavanjem prof.dr.sc. Irene Colić Barić, koja je prikazala aktualni status nutricionista kao struke u Hrvatskoj. Dodatno, najavljeno je osnivanje Komore prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista. Naime, potaknuti spoznajom o nastalim preprekama pri zapošljavanju prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ukazala se potreba za reguliranjem spomenutih djelatnosti osnivanjem Komore i uspostavom sustava ovlašćivanja stručnjaka prehrambenog, biotehnološkog i nutricionističkog obrazovnog profila čime bi se stvorili dodatni uvjeti za ostvarenje gospodarskog oporavka Republike Hrvatske te omogućila konkurentnost na tržištu rada. Ministarstvo poljoprivrede je prepoznalo važnost ove problematike te je napravilo prvi korak kroz Zakon o poljoprivredi ("Narodne novine", broj 30/2015) kojim je dana ovlast za osnivanje Komore prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista posebnim zakonom čija je izrada u tijeku.
Službeni program Kongresa nutricionista nastavio se kroz niz predavanja gdje su stručnjaci iznijeli najnovija znanstvena saznanja i aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanosti, nutricionizmom kao dijelom procesa liječenja, ali i dijelom životnog užitka i održivog razvoja.

Vrijednost Kongresa prepoznata je od strane Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za hranu, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Osječko-baranjske županije, Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ i Turističke zajednice grada Zagreba, Hrvatske liječničke komore, Ljekarničke komore, Psihološke komore i Komore medicinskih sestara te je sudjelovanje sudionika Kongresa adekvatno bodovano.
Zahvaljujemo generalnom sponzoru kongresa SPAR Hrvatska d.o.o, medijskom sponzoru časopisu Lijepa i Aktivna i svima koji su Kongres prepoznali i sponzorirali: Podravka d.d., Milsing d.o.o., Atlantic grupa d.d., PIK Vrbovec - mesna industrija d.d., Bestvite - Omnipharma d.o.o., Ro.Ra. Natura d.o.o., Solana Nin d.o.o, Nestle Adriatic d.o.o., Proadi d.o.o., Jadranka hoteli d.o.o., Pekara Dubravica d.o.o., people2people d.o.o, Dr.Oetker d.o.o., BetaWare d.o.o., Naturala, Annapurna, Šapica bez glutena, OPG Jug, Krauthaker i Taste of Croatia.

Pozivamo vas na 4. Međunarodni kongres nutricionista, 11. do 13. studenog 2016. u Zadru, u hotelu Falkensteiner, Club Funimation Borik.

Povezani članci
14.11.16 Seminari, konferencije
Održan 4. Međunarodni kongres nutricionista
06.11.15 Seminari, konferencije
Započeo 3. međunarodni kongres nutricionista
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa