Trgovina
Seniko studio
Promocije
23.10.2015. Vina Laguna ponovno zlatna na svjetskoj vinskoj sceni
Tri zlatne medalje za crna vrhunska Vina Laguna na Emozioni dal Mondo ocjenjivanju u Italiji
Vrhunska Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe na međunarodnim vinskim natjecanjima. Čak tri zlatne medalje osvojila su crna Vina Laguna na jednom od najutjecajnijih svjetskih natjecanja, Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, tradicionalnom ocjenjivanju crnih vina, koje je od 15. do 17. listopada održano u Bergamu u Italiji.

Zlatom su okićena Vina Laguna Festigia Castello 2013, Festigia Merlot 2013 i Festigia Cabernet Sauvignon 2013. Vina iz podruma Agrolagune već nekoliko godina zaredom oduševljavaju ocjenjivače prestižnog natjecanja u Italiji, što je potvrda kvalitete ovih vina.

Emozioni dal Mondo je jedno od najprestižnijih međunarodnih vinskih natjecanja na kojem je ovom prilikom sudjelovalo 17 zemalja s ukupno 203 uzorka vina, koje je kušalo 79 međunarodnih sudaca.

„Ponosni smo na još jedan veliki uspjeh crnih Vina Laguna na prestižnom natjecanju kao što je Emozioni dal Mondo. To je potvrda ispravnosti naše strategije i stručnosti cijelog tima Agrolagune koji kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete malvazije i crnih Vina Laguna. Također, međunarodni uspjesi Vina Laguna svakako su i doprinos brendiranju Hrvatske kao istinske vinske zemlje.“ – izjavio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

„Nagrađena crna Vina Laguna na najbolji način pokazuju sve karakteristike istarskih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice. Zlata osvojena u Italiji nagrada su za trud i veliki entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna.“ – istaknuo je Milan Budinski, glavni enolog Agrolagune.
Vina Laguna Festigia Cabernet Sauvignon vrhunsko je vino nastalo od grožđa iz vinograda s osunčanih položaja Mornarica u blizini mora, što osigurava stalno strujanje zraka za najtoplijih ljetnih dana. Vina Laguna Festigia Castello je kupaža merlota, cabernet sauvignona i syraha, iz vinograda na istarskoj crvenici s najboljih položaja na kojima se uzgaja pojedina sorta. Vina Laguna Festigia Merlot, vrhunsko je suho crno vino sorte merlot iz vinograda Devići, gdje je prilično kamenita, srednje duboka i topla crvenica. Položaj je iznimno osunčan tijekom dana, ali i sa stalnim strujanjem svježeg zraka s viših položaja.

Povezani članci
06.05.16 Sajmovi i izložbe
Vina Laguna sudjeluju na London Wine Fairu
22.07.15 Tvrtke i tržišta
Najavljene nove Agrolagunine investicije
13.05.15 Tvrtke i tržišta
Vina Laguna ostvarila veliki međunarodni uspjeh na prestižnom Decanter ocjenjivanju u Londonu
22.04.15 Promocije
Vina Laguna predstavljena na “Danima Istre” u Beogradu
22.04.15 Sajmovi i izložbe
Vina Laguna predstavljena na “Danima Istre” u Beogradu
09.03.15 Sajmovi i izložbe
Od ukupno šest medalja za hrvatska vina, Vina Laguna osvojila čak pet
20.10.14 Vijesti
Novi veliki svjetski uspjeh crnih Vina Laguna
23.09.14 Vijesti iz regije
Vina Laguna oduševila ocjenjivače na prestižnim natjecanjima u Njemačkoj i Austriji
30.05.14 Promocije
3 zlata i srebro za Vina Laguna u Francuskoj
25.10.13 Edukacija
Polaznici programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja Leonardo da Vinci iz Toskane u posjetu Agrolaguni
08.02.13 Promocije
Vina Laguna osvojila prestižnu nagradu britanskog udruženja za dizajn
01.02.12 Promocije
Novi vizualni identitet Vina Laguna
19.01.12 Sajmovi i izložbe
Hrvatska vina na prezentaciji u Austriji
08.12.11 Promocije
U Akademiji vina Klaudio Jurčić održao radionicu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa