Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
06.10.2015. RALU Logistika 25. godina obilježila otvorenjem novog centra
Tvrtka RALU Logistika otvorenjem novog logističko-distributivnog centra vrijednog više od 150 milijuna kuna u utorak je u Rugvici kod Dugog Sela obilježila 25. godina poslovanja, a tom je prilikom premijer Zoran Milanović istaknuo važnost takvih investicija za gospodarstvo Hrvatske.

Novi logističko-distributivni centar RALU Logistike u potpunosti je financiran privatnim kapitalom, kojom se osigurava, kako su istaknuli predstavnici te tvrtke, najsuvremenija vlastita infrastruktura za pružanje najkvalitetnije logističke usluge u hladnom lancu u Hrvatskoj i šire.

"U 25 godina RALU Logistika izrasla je u vodećeg nezavisnog dobavljača integrirane logističke usluge u hladnom lancu, danas raspolaže s više od 170 suvremenih kamiona hladnjača i zapošljava više od 300 djelatnika u Hrvatskoj i Srbiji, a 65 posto prihoda ostvaruje na tržištima ostalih zemalja u EU", kazao je na svečanosti predsjednik Uprave RALU Logistike Zvonimir Šćurec.

Centar se sastoji od najmodernijeg skladišta površine 11.500 četvornih metara i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 četvornih metara, dok je skladišni kapacitet veći od 10 tisuća paleta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu te obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi i tzv. cross-dock te prostor za komisioniranje površine veće od 3.000 četvornih metara.

Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i praonica kamiona, stanica za točenje goriva te parkiralište za kamione transporta i distribucije, a u Centru se zapošljava i 200 novih radnika čime se ukupan broj zaposlenih u RALU Logistici penje na 550.

Vlasnik RALU Logistike Luka Rajić je kazao da je tom investicijom iznos njegovih ulaganja u RALU Logistiku premašio 400 milijuna kuna. "Ponosan sam što sam omogućio zapošljavanje ljudi, zahvalan sam i vjerujem u daljnji razvoj našeg poslovanja", poručio je Rajić, dodajući da se dan otvaranja ovog centra poklopio s datumom 5. listopada 1990. godine, kada je kao mladi poduzetnik otvorio transportnu kompaniju RALU Transporti.
"Slavimo 25 godina uspješne kompanije zbog ljudi, jer je kompanija jaka koliko su jaki njezini zaposlenici i partneri, koje pozivam da i dalje stručno, pouzdano i možda i brže nego do sada trče", istaknuo je Rajić. "Sretan sam što sam investirao i u Hrvatsku i u ovaj centar i vjerujem u povrat investicije, jer Hrvatska je apsolutno zemlja koja će imati održiv rast te pozdravljam svakog kolegu investitora koji se tu odluči ulagati", poručio je Rajić.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović na svečanosti otvorenja naglasio je da mu je čast biti na otvaranju takve investicije, financirane privatnim kapitalom Rajića, i zato jer je to jako konkurentna djelatnost logistike.

"To je čak i naprednije od proizvodnje, što se ne vidi sa ceste, ali to je vrlo konkurentna i stručna djelatnost i u Europi i u svijetu", kazao je Milanović, dodajući da je tu riječ o privatniku koji je uložo svoj novac u Hrvatsku, a mogao je i primjerice u vrijednosne papire. "Tu sam jer su me pozvali i jer to nije 'bilo kaj', nego put kojim Hrvatska treba ići. Takve investicije i takve djelatnosti su most koji spaja Hrvatsku s Europom i svijetom", kazao je Milanović.

Uz premijera Milanovića na svečanosti je bio i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, a sa svih ostalih više od stotinu uzvanika su i obišli centar te sudjelovali u doniranju Osnovne škole Rugvica. (H)

Povezani članci
15.06.16 Tvrtke i tržišta
RALU Logistika pokreće logističko poslovanje i u Srbiji
08.06.16 Karijere
Andrej Sirk novi član Uprave RALU Logistike
15.10.14 Financije i gospodarstvo
RALU logistika gradi logistički centar vrijedan 150 milijuna kuna
28.07.14 Trgovina na veliko
Luka Rajić u Rugvici gradi logistički centar od 130 milijuna kuna
18.03.13 Tvrtke i tržišta
Dukat stekao većinski udio u Ljubljanskim mlekarnama
27.03.12 Trgovina na veliko
Ralu logistika dobila HACCP i ISO certifikate, najavljuju zapošljavanja
15.03.12 Trgovina na veliko
Kuehne + Nagel osniva istočnoeuropski HUB centar u Beču
22.12.11 Tvrtke i tržišta
Rajićev PharmaS plasirao prve lijekove na tržište BiH
29.11.11 Izvoz
Luka Rajić namjerava osvojiti Rusiju
15.06.11 Trgovina na veliko
RALU logistika otvorila logistički centar u Zagrebu
12.05.11 Sajmovi i izložbe
Hrvatski prijevoznici na sajmu "Transport logistic 2011"
03.05.11 Tvrtke i tržišta
U četvrtak se otvara tvornica PharmaS
01.02.11 Tvrtke i tržišta
RALU logistika - širenje u Mađarsku
25.10.10 Tvrtke i tržišta
RALU logistika vodeća u regiji sa 135 kamiona hladnjača
28.09.10 Karijere
Marinko Jagić novi predsjednik Uprave Lura Grupe
14.07.10 Financije i gospodarstvo
Luka Rajić na razgovorima u Banskim dvorima
17.06.10 Tvrtke i tržišta
Tvrtka RALU Logistika kupila zemljište za logistički centar
19.11.09 Financije i gospodarstvo
Luka Rajić ulaže 300 mil. kuna u farmaceutsku proizvodnju u Popovači
23.03.07 Izravna strana ulaganja
Lactalis stekao 91,49 posto dionica Dukata
27.02.07 Izravna strana ulaganja
Lactalisu odobreno dubinsko snimanje Dukata
28.04.06 Prehrambeni proizvodi
Češki Pepsi konkurira Podravci u kupnji Rajićevih Lura pića
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa