Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
28.09.2015. Otvoren novi Logističko-distributivni centar Lagermaxa u općini Luka
Tvrtka Lagermax AED Croatia d.o.o. predstavila je još jedan logističko-distributivni centar u ovom dijelu Europe u čiju je izgradnju i opremanje uložila 90 milijuna kuna. Sami centar prostire se na površini od 50.200 m², s ukupnim kapacitetom od 17.000 m² skladišnog prostora, mogućnošću skladištenja 25.000 paleta, 37 utovarno/istovarnih rampi, te 1300 m² uredskog prostora.

Svečanosti otvorenja nazočili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Općine Luka Darko Kralj te ostali visoki dužnosnici i predstavnici državne i lokalne samouprave kao i mnogih uglednih tvrtki iz Hrvatske i inozemstva, a projekt LDC-a prezentirao je i službeno otvorio Dino Mišar, direktor tvrtke Lagermax AED Croatia d.o.o..

Izgradnja ovoga centra smještenog u neposrednoj blizini Zagreba u Općini Luka dodatno pozicionira Lagermax kao nezaobilaznu točku i poveznicu između zapadne i istočne Europe, a uz primjenu najnovijih rješenja u logističkom poslovanju pružat će izuzetno visoku kvalitetu svojih usluga te potvrditi već odavno priznat status tržišnog lidera u ovom dijelu Europe.

Do sada je koncern u RH investirao gotovo 320 milijuna kuna i to u logistički centar u Luki za prihvat, skladištenje, pripremu i otpremu novih automobila za RH i okolne zemlje, u logistički centar u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, ukupne površine 23.000 m², s cca. 10.000 m² skladišnog prostora i u novi logističko-distributivni centar u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, nadomak Sinja, koji ujedno ima ulogu pretovarno-distributivne platforme za područje Dalmacije.

Također kupnjom zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin investirat će u gradnju cross-dock platforme za područje Slavonije i Baranje.

Tvrtka Lagermax osnovana je 1920. godine u Salzburgu u Austriji kao obiteljska tvrtka koja je u svom gotovo stogodišnjem postojanju postala vodeća tvrtka na području transporta i skladišne logistike s više od 3000 zaposlenika u 12 Europskih država na 54 lokacije.

Prisutna je u srednjoj i istočnoj Europi s podružnicama u Njemačkoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Turskoj. Uz osnovne djelatnosti pruža usluge ekspresne, paketne i sistemske dostave u sklopu programa DPD, AED i FASHIONET, a svojim motom "Together in motion" naglašava zajedništvo sa svim klijentima u svakodnevnoj poslovnoj dinamici.

Povezani članci
09.03.16 Propisi
Horvat najavio jednostavniju proceduru dobivanja novca iz EU fondova
06.10.15 Financije i gospodarstvo
Mali divovi dolaze: Maras najavio nastavak poticanja poduzetnika, ali i nove mjere
15.10.14 Financije i gospodarstvo
RALU logistika gradi logistički centar vrijedan 150 milijuna kuna
11.07.14 Financije i gospodarstvo
Početak izgradnje novog Logističko-distributivnog centra u općini Luka
07.03.14 Tvrtke i tržišta
Robna kuća IKEA Zagreb - otvorenje u ljeto 2014
09.05.13 Tvrtke i tržišta
Poslovna suradnja Coca-Cole HBC Hrvatska i Lagermax AED Croatia
21.02.13 Financije i gospodarstvo
Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije
24.01.13 Tvrtke i tržišta
IKEA dobila građevinsku dozvolu, otvorenje najavljeno za proljeće 2014.
05.11.12 Trgovina na veliko
Outsourcing skladišta
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa