Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
25.09.2015. Veliki interes za StartCo - zaprimljeno više od 3200 prijava
Program StartCo izazvao je veliki interes poduzetnika i u prvom je tjednu od objave javnog poziva zaprimljeno više od 3200 prijava pa Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) privremeno prestaje zaprimati nove prijave, objavili su u petak iz HAMAG-BICRO-a.

Ministarstvo poduzetništva i obrta, u suradnji s HAMAG-CICRO-om, pokrenulo je program StartCo s ciljem poticanja i unaprjeđenja malog i srednjeg poduzetništva u prvim koracima poslovanja.

"Velik interes poduzetnika pokazao se već u prvom tjednu od objave javnog poziva kada je zaprimljeno preko 3200 prijava", navodi se u priopćenju.

Bespovratna potpora ukupne vrijednosti osam milijuna kuna namijenjena je nabavci IT opreme i izradi prve internetske stranice.

Program je namijenjen fizičkim osobama koje po prvi put osnivaju vlastiti subjekt malog gospodarstva, poduzetnicima početnicima koji su osnovani u protekla 24 mjeseca te onima koji nisu bili vlasnici 50 ili više posto udjela u gospodarskim subjektima.

Maksimalan iznos jednokratne bespovratne potpore po pojedinom korisniku iznosi 8.000 kuna, odnosno 4.000 kuna predviđeno je za nabavku IT opreme te isto toliko za izradu prve internetske stranice novoosnovanog subjekta malog gospodarstva.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Darka Liovića da su iznimno zadovoljni odazivom poduzetnika početnika na program StartCo.

"To je pokazatelj da je ova potpora dobro osmišljena i usmjerena na ciljnu skupinu kojoj je uistinu potrebna. Imajući u vidu značajan interes poduzetnika za ovu mjeru, zasigurno ćemo i u budućnosti pokretati slične inicijative", kaže Liović.

Iz HAMAG-BICRO-a kao jednu od najvećih prednosti programa za poduzetnike navode jednostavan postupak prijave u obliku vaučera te online registracija, što je poduzetnicima uvelike olakšalo prijavu.

Ističu i da, osim već spomenutih pogodnosti za poduzetnike, StartCo ima i ulogu web poduzetničke platforme na kojoj su dostupne sve potrebne informacije za pokretanje posla, otvaranje poduzeća u devet koraka, pregled institucija za poduzetničku podršku, brojne edukacije i mentorstva te izvore financiranja.

"Uslijed velikog interesa poduzetnika za program StartCo te broja pristiglih prijava, HAMAG-BICRO privremeno prestaje zaprimati nove prijave. Sredstva se osiguravaju redom pristizanja cjelokupne dokumentacije propisane Javnim pozivom do iskorištenja sredstava predviđenih u proračunu HAMAG-BICRO-a", zaključuje se u priopćenju.

Inače, javni poziv za StartCo bio je objavljen 18. rujna, a njime je bilo predviđeno da traje do 31. prosinca 2015. godine, odnosno do iskorištenja sredstava osiguranih u proračunu HAMAG-BICRO-a. (H)

Povezani članci
05.10.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat predstavio projekte poduzetnika vrijedne 640 milijuna kuna
07.09.16 Financije i gospodarstvo
Hamag-Bicro predstavio 62 projekta koji su dobili bespovratnih 19 milijuna kn
19.07.16 Neprehrambeni proizvodi
Predstavljanje investicije AP Odra 2
25.05.16 Karijere
Vjeran Vrbanec novi predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a
26.01.16 Financije i gospodarstvo
Hamag-Bicro: U protekle četiri godine potaknuto više od 4 milijarde kuna investicija
19.01.16 Seminari, konferencije
Pristup financiranju među glavnim problemima poduzetnika početnika
06.11.15 Seminari, konferencije
Završna konferencija projekta Tecrino: Kreativnost se može naučiti
13.10.15 HOK
Ključno je stvoriti poticajno poduzetničko okruženje
28.08.15 Korisne informacije
Mikrokrediti - brz i efikasan izvor financiranja
16.06.15 Financije i gospodarstvo
Potpisan sporazum o poslovnoj suradnji između Hamag-Bicro-a i Istarske županije
14.05.15 Financije i gospodarstvo
Potpisan ugovor o suradnji Ministarstva turizma i HAMAG-BICRO-a
15.04.15 Financije i gospodarstvo
Deset poduzetničkih ideja predstavit će se investitorima u Londonu
25.03.15 Istraživanja
U hrvatske startupe u 2014. uloženo 20 milijuna eura - deset puta više nego godinu prije
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa