Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
16.09.2015. Rekord u preradi rajčice u tvornici Povrće Umag
Podravkini proizvodi prerađeni u tvornici Povrće Umag, od rajčice pristigle s istarskih polja, dugi niz godina neizostavna su namirnica moderne prehrane i izvor inspiracije u brojnim kuhinjama.
U Podravkinoj tvornici u Umagu ove je godine ostvaren rekord u preradi ugovorenih količina „crvenog zlata“. Sve pristigle količine, otkupljene su i prerađene u umaškoj tvornici, koja u budućnosti može prihvatiti i veće količine rajčice. Naime, usporedno s intenzivnom preradom, umaška tvornica uspjela je dobiti IFS certifikat, što širi njezine poslovne mogućnosti.

Čak 10 000 tona rajčice pristigle s istarskih polja prerađeno je u 50 dana, što je najveća brojka zabilježena u 103 godine dugoj povijesti ove tvornice, inače jedine u Hrvatskoj specijalizirane za preradu rajčice.

Koristeći nove, suvremene tehnologije uzgoja rajčice na istarskoj zemlji, Podravka je prije godinu dana započela probni uzgoj rajčice u suradnji s izraelskim partnerom.

Ove je godine početak sezone tradicionalno obilježen kulinarsko-humanitarnom manifestacijom Dan rajčice krajem srpnja, da bi potom tvornica stalno radila u četiri smjene kako bi se otkupile i preradile sve ugovorene količine.

Zahvaljujući dobroj pripremi i stalnom unapređenju suradnje s kooperantima, ove godine u Istri je posađeno čak četiri milijuna presadnica rajčice, a dobra organizacija otkupa te povoljne vremenske prilike omogućile su ostvarenje rekorda.

- Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što na ovakav način osiguravamo kvalitetnu sirovinu za Podravkine proizvode iz linije mediteranske hrane i time promoviramo istarsku rajčicu u našim proizvodima. U čak jedanaest dana prerađivano je više od 300 tona dnevno, što je doista iziskivalo dodatne napore stotinjak zaposlenih, ističe Marina Diminić Visintin direktorica tvornice.

Podravka je u proteklom razdoblju značajno povećala efikasnost hrvatske poljoprivredne proizvodnje kao sirovinske baze za prehrambenu industriju i pokazala kako uzgoj rajčice u Istri ima perspektivu.

Govoreći o Podravkinoj rajčici, govorimo o vrhunskom izvornom proizvodu, koji kvalitetom može konkurirati vodećim svjetskim proizvođačima.

Plodna istarska zemlja okupana suncem Mediterana, opravdano se može nazvati rasadnikom ovog crvenog bogatstva, a Podravkini proizvodi, zahvaljujući podneblju, broju sunčanih sati i specifičnosti sastava tla, sadrže znatno veći udio likopena, β-karotena, C vitamina te minerala u odnosu na ostale rajčice prisutne na tržištu.

Njihova je vrhunska kvaliteta dokazana i 2013. godine priznanjem Superior Taste Award. Među nagrađenima proizvodima našli su se Passata, Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom, Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom.

Povezani članci
29.07.16 Promocije
Obilježen „Dan rajčice“ u Umagu
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa