Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
08.07.2015. KentBank otvara poslovnicu u Zadru
KentBank d.d. otvara svoju prvu poslovnicu u gradu Zadru. Širenje poslovne mreže na nacionalno tržište dio je dugoročnog strateškog plana koji bi u sljedećih nekoliko godina trebao pridonijeti jačanju hrvatskog gospodarstva i smanjenju nezaposlenosti.

Svečano otvorenje zadarske poslovnice Kentbank d.d. održat će se u petak, 10. srpnja, na lokaciji Jazine – Zadar, Obala kralja Tomislava 1.

Od kraja 2011. godine, od preuzimanja Banke Brod d.d. od strane Kentbank d.d, pa do sredine 2015. godine, Banka je povećala broj zaposlenih s 89 osoba na 139 osoba, uvela je novi core sustav i data centar.

Za nadolazeće razdoblje strategija Banke je postati univerzalna banka sa snažnim uporištem na poslovanje s građanima, malo i srednje poduzetništvo, na korporativni sektor i faktoring.

„Otvorenjem Zadra povezali smo Jadransku obalu u cijelosti i to sjeverni Jadran s poslovnicama u Puli i Rijeci, srednji Jadran s poslovnicama Split i Zadar te južni Jadran s našom poslovnicom u Dubrovniku. Poslovnica u Varaždinu, koju također planiramo otvoriti do kraja godine, omogućit će veću dostupnost klijentima u centralnoj Hrvatskoj“, napominje uoči otvorenja zadarske poslovnice Ivo Bilić, predsjednik Uprave Kentbank d.d.

Viša razina usluge za klijente, turistički krediti, krediti za obnovu stambenih zgrada i akcijski krediti bez naknade

Otvorenjem poslovnice u Zadru, Kentbank d.d. nastoji svojim klijentima ponuditi višu razinu usluge te se u tom smjeru posebno izdvaja orijentiranost Banke turističkom sektoru i ponuda turističkih kredita (neovisno da li se radi o pravnoj osobi, obrtu ili fizičkoj osobi) u kojem su cijene i rokovi otplate prilagođeni klijentu i njegovim priljevima od sezone.

Također, klijenti koji imaju otvoren račun u Kentbank d.d. imaju mogućnosti korištenja povlaštenog tečaja, čime Banka umanjuje troškove poslovanja i time direktno postiže pozitivne efekte za klijente.

Osim povlaštenog tečaja klijenti Kentbank d.d imaju pristup svim uslugama platnog prometa po povoljnim uvjetima bilo korištenjem poslovnice Banke ili Internet bankarstva.
Kentbank d.d. u svojoj ponudi ima i kredite za obnovu stambenih zgrada uz niz beneficija, i upraviteljima i samim stambenim zgradama - od brze i jednostavne procedure odobrenja kredita, preko posebnih naknada i kamatnih stopa.

Orijentacija Kentbank d.d je malo i srednje poduzetništvo, a ovim otvorenjem poslovnice u Zadru Banka želi postati jedan od stupova razvoja gospodarstva grada Zadra i Zadarske županije.

Kentbank d.d. putem Turkish Deska spaja hrvatske i turske gospodarstvenike, uskoro otvorenje poslovnice u Varaždinu i tri nove u Zagrebu

U proteklom razdoblju u poslovanje Kentbank d.d. uvedena je nova strategija čime je organizacija Banke postala prodajno orijentirana, usmjerena u potpunosti klijentima i time se na tržištu odlučila diferencirati temeljem kvalitete servisa klijenata.

„Svjesni smo koliko je bitno prilagoditi se našim klijentima, posebice radi činjenice da su građani Hrvatske postali vrlo informiran i bankarski educiran narod. Trend rasta poslovanja Banke prisutan je iz mjeseca u mjesec. Banka bilježi kontinuirani rast iznad hrvatskog prosjeka što ulijeva dodatnu sigurnost i poticaj za ostvarenje ambicioznih planova“, izjavio je Bilić.

Prvu polovicu godine Banka je iskoristila za uvođenje nekoliko novih proizvoda: novo internet bankarstvo, Ino garancije i dokumentarni akreditive, mikrofinanciranje u suradnji s HBOR-om, subvencionirane kredite u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, stambene i potrošačke krediti, te nenamjenske kredite s CPI, a u studenom 2015. planirano je uvođenje kartičnog poslovanja.

S obzirom na to da je namjera Kentbank d.d doprinijeti razvoju hrvatsko-turskih gospodarskih odnosa i služiti kao most koji spaja gospodarstvenike obje zemlje, formiran je TURKISH DESK koji u potpunosti podržava poslovanje s Turskom.

Na kraju drugog kvartala ove godine Banka je prvi puta nakon preuzimanja od turskog vlasnika ostvarila pozitivan rezultat.

Pod utjecajem kontinuiranog unapređivanja poslovanja tijekom prethodne tri godine, broj klijenata Banke odnosno korisnika usluga i proizvoda je u stalnom porastu, pa u nadolazećem razdoblju Kentbank d.d. planira otvorenje i dodatne tri poslovnice u Zagrebu.

Povezani članci
27.07.16 Financije i gospodarstvo
KentBank potvrdila snažan rast u prvoj polovici 2016.
09.05.16 Financije i gospodarstvo
KentBank pozitivno zaključila prvi kvartal
06.05.16 Financije i gospodarstvo
KentBank na Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu
07.04.16 Financije i gospodarstvo
Slavonski Brod: Dan otvorenih vrata KentBank
06.04.16 Financije i gospodarstvo
KentBank ostvario pozitivne poslovne rezultate za 2015. godinu
16.04.15 Promocije
Kentbank najavila strateške aktivnosti za nadolazeće razdoblje poslovanja
28.05.14 DOP
Kentbank d.d. se uključila u pomoć osobama s poplavljenog područja
17.02.14 Vijesti
KENTBANK d.d uvela nove usluge za građane
23.09.13 DOP
KENTBANK d.d. i Udruga Debra zajedno u pomoći za djecu leptire
05.07.13 DOP
Kentbank d.d. nastavlja pomagati djeci
11.06.13 Financije i gospodarstvo
HNB odobrio uprave Kentbanka, Raiffeisena i Sberbanka
12.04.13 Vijesti iz regije
Turski Eksen Holding-Süzer Group dokapitalizirao KentBanku
12.04.13 Vijesti
U HGK o odnosima Hrvatske i Turske nakon 1. srpnja
14.03.13 Promocije
KentBank otvorila podružnicu i u Dubrovniku
11.03.13 Korisne informacije
KentBank d.d. postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka
28.02.13 Financije i gospodarstvo
Kentbank otvorila podružnicu u Splitu, uskoro i podružnica u Dubrovniku
26.02.13 Izravna strana ulaganja
Turski vlasnik povećava temeljni kapital KentBanke za 75 milijuna kuna
21.02.13 DOP
KentBank d.d. i Cibonaši zajedno za fanove
18.02.13 Financije i gospodarstvo
Kentbank otvara podružnice u Splitu i Dubrovniku
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa