Potrošači
Seniko studio
Vijesti
23.06.2015. Erste banka uvodi automatizirane obrasce za slanje i primanje novca putem Western Uniona
Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) prva je banka na tržištu koja je uvela automatizirane obrasce za prijenos novca putem Western Uniona. Njima se dodatno skraćuje potrebno vrijeme za korištenje usluge te korisnici više ne moraju ručno ispunjavati obrasce za slanje ili primitak novca.

Usluga je dostupna u svim poslovnicama Erste banke u Hrvatskoj. Korisnicima sada omogućuje još praktičniju uslugu prijenosa, u svega nekoliko minuta, na više od 50.000 lokacija u ili iz neke od 200 zemalja i teritorija na kojima je Western Union dostupan. U Hrvatskoj se na ovaj način mogu slati, odnosno primati kune. Korisnici usluge ne moraju biti klijenti Erste banke, niti imati račun u bilo kojoj banci.

Usluga slanja, odnosno primanja novca funkcionira u svega nekoliko koraka. U slučaju slanja novca, klijent treba predočiti važeći identifikacijski dokument, dati osnovne informacije o primatelju novca, predati novac za slanje te plaća naknadu za prijenos.

Klijent zatim potpisuje ispisani obrazac, dobiva kontrolni broj (MTCN) kojeg šalje primatelju novca zajedno s detaljima transakcije. Ukoliko pošiljatelj ostavi broj svog mobilnog telefona, primit će SMS poruku o izvršenoj isplati primatelju.

U slučaju primanja novca, klijentu se on može isplatiti u poslovnici Banke uz kontrolni broj (MTCN), koji treba zatražiti od pošiljatelja, predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta i osnovnih informacija o pošiljatelju i transakciji te uz potpis na ispisanom obrascu.

Usluga primanja, odnosno slanja sredstava u Erste banci je dostupna od 2001. pri čemu se broj transakcija prijenosa kontinuirano povećava. Najviše koristi za međunarodna slanja i primanja, ali moguć je i prijenos unutar Hrvatske.

U posljednje vrijeme, korisnici su najčešće sredstva primali iz Njemačke, SAD-a, Švicarske, Kanade i Austrije, dok su najčešće sredstva slali u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru i Njemačku.

Povezani članci
04.10.16 Promocije
Erste pokrenula inicijativu društvenog bankarstva „Korak po korak“
26.08.16 Financije i gospodarstvo
Erste banka podigla procjenu ovogodišnjeg rasta BDP-a na 2,2 posto
01.08.16 Financije i gospodarstvo
Više od milijun pregleda spota Erste banke na Youtube kanalu
20.07.16 DOP
Erste banka pokrenula blog „Bez kravate“
15.07.16 Financije i gospodarstvo
Euromoney dodijelio Erste Groupu nagradu za najbolju banku u upravljanju imovinom u SIE regiji
17.11.15 Financije i gospodarstvo
Erste banka prilagodit će prijedlog nacrta aneksa ugovora
07.08.15 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Erste banke 200,3 milijuna kuna
03.08.15 Financije i gospodarstvo
Granoliju kredit od 300 milijuna kuna
20.07.15 Karijere
Ivona Rakovac nova direktorica Direkcije računovodstva Erste banke
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Erste omogućila izbor fiksne kamatne stope
06.07.15 Osiguranja
10 godina uspješnog poslovanja Erste osiguranja Vienna Insurance Group d.d.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa