Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Šira regija
17.06.2015. Dodjela nagrade „Most“ za izniman doprinos na hrvatsko – njemačkom gospodarskom području
Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj je 16.06.2015. u prostorijama Industrijske i trgovačke komore u Frankfurtu na Majni dodjelio nagradu „Most“ dvjema tvrtkama aktivnima na hrvatsko – njemačko gospodarskom području.

Nagrade su zbog velikog doprinosa u trgovačkoj bilanci dviju zemalja uručene tvrtkama König Metall GmbH (Njemačka) i AD-Plastik d.d. (Hrvatska). Za tvrtku König Metall nagradu je primio gospodin Željko Feglajn a za tvrtku AD-Plastik d.d. gospodin Kristijan Žaper.

Uvodnu riječ prilikom dodjele nagrade imao je Mario Šušak, predsjednik Hrvatskog gospodarskog saveza u Njemačkoj: „SR Njemačka prepoznaje mogućnosti i prilike za suradnju.

Hrvatski gospodarski savez je sretan što je tvrtka MoneyGram prihvatila poziv za pokroviteljsto i s time podupire ono što im je kao tvrtki cilj – transfer; u ovom slučaju transfer novca tj. izgradnju mostova na kojima će se lakše odvijati privatna i poslovna suradnja.

Iz tog razloga po prvi puta dodjeljujemo nagradu „Most“ kao priznanje za za izniman doprinos na hrvatsko – njemačkom gospodarskom području“.

Konsulica generalnog Konzulata u Frankfurtu na Majni, gospođa Lidija Pansegrau Hadrović, izrazila je zadovljstvo na koji način se suradnja njemačkih i hrvatskh tvrtki odvija te kako se tržište Hrvatske nakon nekoliko godina hibernacije budi.

Jennifer Pichl, Projektmanager tvrtke MoneyGram prilikom dodjele nagrade je istakla: „Tvrtki MoneyGram je posebice drago što je ima priliku odati priznanje njemačkih i hrvatskih tvrtkama koje su otvorile nova radna mjesta, unaprijedili trgovinsku razmjenu dviju zemalja te što je najbitnije spojili ljude, znanje i ideje. Stoga, ovim putem dodjeljujemo ček u iznosu od 500 EUR.“

Tvrtka König Metall iz Gaggenaua je dvjema novootvorenim podružnicama u Hrvatskoj, točnije Pisarovini i Zagrebu osigurala preko 100 radnih mjesta.

Na taj potez su se odlučili zbog nižih poreznih davanja, dobre infrastrukture u Zagrebačkoj županiji, stručne radne snage, upoznatost s kvalitetom i kompetencijama hrvatskih, posebice zagrebačkih metalurgijskih radnika, blizina njemačkoj središnjici te dugogodišnja suradnja sa tvrtkom Končar koja je odlučila prodati svoje radionice – „Kovnicu“ i „Alate“.

AD Plastik Grupa iz Solina sa svojih 3.104 radnika opskrbljuje dijelovima za automobile pet proizvođača automobila u Njemačkoj. Prototipe za dijelove u suradnji s proizvođačima razvijaju u Njemačkoj dok se proizvodnja odvija u Hrvatskoj, Rusiji, Rumunjskoj i Srbiji. Tvrtka je pozitivan primjer povećanja prihoda i obujma poslovanja unatoč krizi posljednjih godina.

Kristijan Žaper, Key Account Manager tvrtke AD-Plastik za Njemačko tržište rekao je: „Jako se radujemo tom priznanju i nadamo se kako će zlatna medalja „Most“ biti motivacija svim poslovnim subjektima na hrvatsko – njemačko gospodarskom području za još efikasnije poslovanje.“

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa