Info
Seniko studio
DOP
10.06.2015. PBZ grupa donirala 240.293 kune za kvalitetniju skrb i psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar
  • Putem projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem PBZ grupa pomogla i treću ustanovu socijalne skrbi uključenu u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi"
  • Donacijom uređeno i opremljeno vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju
Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 240.293,95 kuna. Ovom donacijom uređeno je i opremljeno vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO Rudolf Steiner dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar Rudolf Steiner. Ovo je treća donacija ustanovi socijalne skrbi, nakon što je u svibnju prošle godine PBZ grupa u projekt "Činim dobro svaki dan" uključila i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi".

Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je već realizirala 18 donacija bolnicama diljem Hrvatske, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, te je, uključujući i ovu posljednju donaciju Centru Rudolf Steiner, ukupno do sada putem projekta "Činim dobro svaki dan" realizirala 21 donaciju.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih; Saša Lukić, zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana; Dalibor Rohlik, daruvarski gradonačelnik; Sanja Major, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Ureda Uprave za Korporativne komunikacije Privredne banke Zagreb; te brojni drugi.

„Soba za senzornu integraciju je dugogodišnji san naše ustanove jer je danas, nažalost, sve više djece koja imaju poremećaj senzomotoričkog razvoja, te njihov mozak ne može pravilno organizirati i koristiti osjetila za normalno kretanje, učenje i ponašanje.

Soba izgleda kao igraonica jer upravo kroz igru djeca najviše uče te ćemo individualiziranim vježbama raditi na poboljšanju funkcionalne sposobnosti djece kao što su motorički razvoj, govor, percepcija te emocionalno i socijalno sazrijevanje – svemu onome što mnogi od nas, koji nemaju takvih teškoća, uzimaju, popularno rečeno, zdravo za gotovo.
Kabinet je namijenjen svoj neurorizičnoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije jer imamo stručno i educirano osoblje, a sada ćemo imati i kabinet za senzornu integraciju te prekrasno vanjsko igralište koje nam je dugo nedostajalo. Od srca zahvaljujemo PBZ grupi na velikodušnoj donaciji koju ćemo nastojati iskoristiti na najbolji način na dobrobit naše zajednice", istaknula je Sanja Major, ravnateljica COO Rudolf Steiner."Drago mi je da smo danas u Daruvaru i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći i Centru Rudolf Steiner. Brojni korisnici ovog centra, od srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i mlađeg uzrasta, potvrda su da je naša donacija došla u prave ruke. Nadamo se da će vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju učiniti boravak djece u centru ljepšim, sadržajnijim i radosnijim, omogućiti im bolji rast i razvoj, kvalitetnije životne uvjete te uspješniju integraciju u svakodnevni život i društvo. Zahvaljujem osoblju Centra Rudolf Steiner na njihovom svakodnevnom trudu i radu na unapređenju kvalitete života djece i mladih – korisnika ovog centra, te Ministarstvu socijalne politike i mladih s kojima smo u svega godinu dana otkako surađujemo na inicijativi poboljšanja života djece u domovima socijalne skrbi ostvarili vrlo lijepu suradnju", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva.

Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena informatička i druga neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek te Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner i omogućiti bržu rehabilitaciju djece s većim teškoćama u razvoju.

Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je, između ostalog i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno.
U tom smislu, zahvaljujem PBZ grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra Rudolf Steiner bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici", istaknula je Milanka Opačić.

Povezani članci
04.08.16 Financije i gospodarstvo
Prihodi Intese Sanpaolo porasli, čista dobit blago pala
29.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ uvećao neto dobit za gotovo 50 posto na 675,4 milijuna kuna
27.07.16 Financije i gospodarstvo
PBZ: Niže kamatne stope na kredite i novine u kreditiranju građana
25.04.16 DOP
PBZ grupa donirala 250.000 kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov
14.03.16 DOP
PBZ Grupa donirala 402.025,00 kuna Općoj županijskoj bolnici Požega
16.02.16 DOP
PBZ Grupa donirala gotovo 250.000 kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug
14.01.16 DOP
PBZ grupa donirala 300.000 kuna Općoj bolnici Varaždin
31.12.15 Financije i gospodarstvo
PBZ: Smanjenje kamatnih stopa na kredite i novine u kreditiraju građana
23.12.15 Strateški savezi
PBZ: moguć pristup sustavu e-građani PBZm tokenom ili čitačem s karticom banke
19.10.15 DOP
PBZ grupa donirala 240.420 kuna Centru za rehabilitaciju "Ozalj"
11.09.15 Izvoz
Privredna banka Zagreb d.d. osvojila nagradu za najaktivniju banku u financiranju izvoza
26.05.15 DOP
PBZ grupa donirala 59.837 kuna Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama
05.05.15 DOP
PBZ grupa donirala oko 270.000 kuna Odjelu za pedijatriju OB dr. Tomislava Bardeka
15.04.15 Vijesti
PBZ grupa predstavila PBZ Wave2Pay– najmoderniju uslugu beskontaktnog mobilnog plaćanja u svijetu
13.02.15 Financije i gospodarstvo
PBZ povećala dobit
26.01.15 Vijesti
PBZ Grupa, najveći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u Hrvatskoj, potpisala je Ugovor o suradnji s UnionPay International
31.10.14 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a 508,3 milijuna kuna
30.07.14 Vijesti
PBZ Grupa, Intesa Sanpaolo Card i American Express pokreću prvi HCE pilot projekt za NFC mobilna plaćanja u Hrvatskoj
11.06.14 DOP
PBZ je Klinici za psihijatriju Vrapče donirao novi EP/EMG uređaj
26.05.14 DOP
PBZ donira dodatnih 2 milijuna kuna za stradale u poplavama
02.05.13 Financije i gospodarstvo
Znatan rast dobiti PBZ-a i PBZ grupe uslijed prodaje PBZ Investa
30.10.12 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 826,7 milijuna kuna
23.10.12 DOP
PBZ Card uručio donaciju Kliničkoj bolnici Merkur
12.09.12 DOP
Otvoren PBZ korporativni dječji vrtić
30.07.12 Financije i gospodarstvo
Dobit PBZ-a 401 milijun kuna
05.04.12 Financije i gospodarstvo
PBZ predstavio karticu za beskontaktno plaćanje
23.03.12 Financije i gospodarstvo
Zlatni portfelj – novi proizvod PBZ Investa
23.02.12 Financije i gospodarstvo
Međimurska banka će se pripojiti PBZ-u
14.02.12 Financije i gospodarstvo
PBZ s neto dobiti od 1,1 milijardu kuna
21.12.11 Financije i gospodarstvo
PBZ-u za malo i srednje poduzetništvo 20 milijuna eura kredita EBRD-a
29.04.11 Financije i gospodarstvo
Kvartalna dobit PBZ-a porasla 16,7 posto
20.12.10 Financije i gospodarstvo
PBZ uvodi QR kod u komunikaciju s klijentima
31.07.09 Financije i gospodarstvo
Dobit Grupe PBZ 502,3 mil. kuna
04.03.09 Financije i gospodarstvo
PBZ grupa: Neto dobit porasla 9 posto
29.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu podružnicu u Bjelovaru
15.10.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Neto dobit u devet mjeseci 869 milijuna kuna
10.06.08 Financije i gospodarstvo
PBZ-u kredit EIB-a od 40 milijuna eura
09.05.08 Financije i gospodarstvo
PBZ otvorila novu poslovnicu u Sv. Ivanu Zelini
10.03.08 Financije i gospodarstvo
PBZ: Dobit iz 2007. u zadržanu dobit, rezerve i za nagrade
05.03.08 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ Grupe 1,14 mlrd kuna
24.01.08 Karijere
Promjene u Upravi PBZ Carda
11.12.07 Financije i gospodarstvo
PBZ planira rast kredita u 2008. do 12 posto
29.11.07 Financije i gospodarstvo
Grad Trogir i PBZ potpisli ugovor o cash poolingu
14.11.07 Financije i gospodarstvo
Nova usluga PBZ-a - Izvozni faktoring
09.11.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit Grupe PBZ veća za 20 posto
05.11.07 Karijere
Marco Capellini novi član Uprave u PBZ-u
31.10.07 Financije i gospodarstvo
Neto dobit PBZ-a porasla 34 posto
20.09.07 Financije i gospodarstvo
Od subote starta "PBZInvestor"
23.08.07 Tvrtke i tržišta
Dobit PBZ Grupe prije oporezivanja 788 milijuna kuna
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa