Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Strateški savezi
30.04.2015. RBA i EIF zaključili ugovor o jamstvu za poticanje sektora SME-a u Hrvatskoj
Europski investicijski fond (EIF) i Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) sklopili su ugovor o jamstvu za poticanje malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj u okviru programa za razvoj poduzetništva i poticanja inovacija (WB EDIF).

Spomenuti program osnovan je od strane Europske Unije, s ciljem poboljšanja dostupnosti sredstava za financiranje sektoru malih i srednjih poduzeća. Zahvaljujući ovom programu potpore, Raiffeisen banka osigurava dodatna sredstva za financiranje malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj po povoljnim uvjetima u ukupnom iznosu od 20 milijuna eura tijekom sljedeće dvije godine.

Povodom sklapanja ugovora, Alessandro Tappi, direktor sektora garancija, sekuritizacije i mikrofinanciranja Europskog investicijskoga fonda izjavio je: „Raduje me što s Raiffeisen bankom iz Hrvatske potpisujem prvi ugovor o financiranju razvoja poduzetništva i poticanja inovacija koji je namijenjen srednjim i malim poduzetnicima u Hrvatskoj. Uvjeren sam da će ovaj ugovor doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta i razvoju Hrvatske“.

Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke ovim je povodom izjavio sljedeće: „Segment malih i srednjih poduzetnika ima veliku važnost za razvoj gospodarstva. Zaključivanje partnerske suradnje s EIF-om predstavlja još jedan u nizu koraka putem kojih nastojimo poticati poduzetništvo i zapošljavanje.

Na ovaj način omogućujemo jednostavniji pristup financiranju poduzetnicima u Hrvatskoj te ćemo doprinijeti daljnjem jačanju aktivnosti kreditiranja u segmentu malih i srednjih poduzeća“.

Povezani članci
15.07.15 Financije i gospodarstvo
RBAnalize: slijedi razdoblje blagih stopa rasta gospodarstva
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa