Trgovina
Seniko studio
Promocije
16.04.2015. Kentbank najavila strateške aktivnosti za nadolazeće razdoblje poslovanja
RAST KENTBANK d.d. NA HRVATSKOM TRŽIŠTU: UVOĐENJE NOVIH PROIZVODA, OTVARANJE NOVIH POSLOVNICA, JAČANJE SEKTORA MALOG I SREDNJEG PODUZETNIŠTVA, TE NOVI PROJEKT – TURKISH DESK
Kentbank Uprava
Kentbank Uprava
Kentbank d.d. predstavila je nove članove svoje Uprave, te najavila strateške aktivnosti za nadolazeće razdoblje poslovanja. Od kraja veljače 2015. mjesto predsjednika Uprave Kentbank d.d. preuzeo je Ivo Bilić, a novim članom Uprave imenovan je i Emir Deldag, koji također u svojoj karijeri bilježi dugogodišnje bankarsko iskustvo.
Emir Deldag, novi član i Ivo Bilić, novi predsjednik Uprave
Emir Deldag, novi član i Ivo Bilić, novi predsjednik Uprave
Univerzalna banka za sve građane i prva banka po rastu aktive u Hrvatskoj
„Dosada orjentirana uglavnom na transakcijske i mjenjačke poslove, namjera Kentbank d.d. za nadolazeće razdoblje je postati univerzalna banka sa snažnim uporištem na poslovanje s građanima, malo i srednje poduzetništvo, na korporativni sektor i faktoring.“, izjavio je novi predsjednik Uprave Kentbank Ivo Bilić.

„Tome pridonose i podaci o konstantnom rastu depozita, povećanje broja zaposlenih sa 87 osoba na kraju 2011. godine na 139 osoba na kraju 2014. godine, otvaranje novih podružnica diljem Hrvatske, a proteklih su godina uvedeni i novi core sustav i data centar.“, zaključio je prilikom predstavljanja Ivo Bilić, predsjednik Uprave Kentbank d.d.

U 1. kvartalu 2015. Banka bilježi i povećani broj računa za 10% , te povećani broj klijenata za 5%.
Kentbank d.d. je prva banka po rastu aktive u Hrvatskoj u 2013. i 2014. godini, čiji plan za ovu godinu uključuje značajan rast, te se za kraj 2015. planira razina aktive u iznosu 1.399 milijuna kuna odnosno 181,79 milijuna eura.

U Zadru i Varaždinu uskoro nove podružnice
Tijekom 2015. godine Banka uvodi i nekoliko strateških noviteta u svoje poslovanje, koji će pridonijeti njenom budućem razvoju u Hrvatskoj, a s vremenom i u regiji.
U planu je otvorenje novih podružnica, u lipnju 2015. u Zadru, te u srpnju 2015. u Varaždinu, a tijekom 2016. godine bit će otvorene i dodatne 3 podružnice u Zagrebu. U poslovanje Banke uvodi se nova strategija čime će organizacija Banka biti prodajne orjentacije, usmjerena u potpunosti klijentima koristeći pritom domaća znanja i međunarodna iskustva Banke.

Shodno tome, u iduća dva kvartala 2015. godine Kentbank uvodi i nekoliko novih proizvoda: novo internet bankarstvo , kartično poslovanje, Ino garancije i dokumentarni akreditive, mikrofinanciranje u suradnji sa HBOR-om, subvencionirane kredite u suradnji sa Ministarstvom poduzetništva i obrta, stambene i potrošačke krediti, te nenamjenske kredite sa CPI.

Naglasak Kenbank d.d. je i na unapređenju Sektora za srednje i malo poduzetništvo, čiji su ciljevi povećanje avista sredstava, povećanje profitabilnosti, veći broj potencijalnih klijenata, te povećanje prihoda od naknada platnog prometa.

Turkish Desk – most koji spaja hrvatske i turske gospodarstvenike
Turske investicije u Hrvatsku do sada su realizirane u sektorima financija, zdravstva, turizma i energetike, također postoji interes ulaganja u logistički sektor (luka Rijeka).

S obzirom da je namjera Kentbank d.d dati svoj doprinos razvoju hrvatsko- turskih gospodarskih odnosa i služiti kao most koji spaja gospodarstvenike obje zemlje, važan novi proizvod za ostvarenje plana u 2015. godini svakako je TURKISH DESK - mjesto susreta informacija i inicijativa hrvatskih tvrtki koje imaju namjeru trgovati u Turskoj, kao i turskih koje zanima domaće tržište.

U okviru navedenog projekta, Kentbank d.d. će krajem ove godine organizirati dvije zanimljive konferenciju, jednu u Hrvatskoj pod nazivom ‘Kako poslovati sa Turskom', a u četvrtom kvartalu 2015. godine i konferenciju u Turskoj pod nazivom ‘Kako poslovati s Hrvatskom'.
Ukratko o Kentbank d.d.

Kentbank d.d. nalazi se u vlasništvu Süzer Group, jedne od najuspješnijih turskih kompanija koja se bave nekretninama, turizmom, financijskim uslugama i energetikom, sa sjedištem u Istanbulu.

KentBank d.d. nastala je preuzimanjem Banke Brod u srpnju 2011. godine, a u srpnju 2012. godine dolazi do promjene imena Banke Brod d.d. u KentBank d.d. i preseljenja sjedišta Banke u Zagreb.

Kentbank d.d. danas ima 11 podružnica: Zagreb 1, Zagreb 2, Zagreb 3, Slavonski Brod, Požega, Nova Gradiška, Osijek, Pula, Rijeka, a tijekom proljeća 2013. godine otvorene su i dvije nove, Split i Dubrovnik.

Prednost banke očituje se u objedinjavanju široke palete proizvoda i usluga usmjerenih prema klijentu, fleksibilnijem pristupu te znatno bržoj realizaciji samog procesa kreditiranja.

Povezani članci
27.07.16 Financije i gospodarstvo
KentBank potvrdila snažan rast u prvoj polovici 2016.
09.05.16 Financije i gospodarstvo
KentBank pozitivno zaključila prvi kvartal
06.05.16 Financije i gospodarstvo
KentBank na Hrvatsko-turskom gospodarskom forumu
07.04.16 Financije i gospodarstvo
Slavonski Brod: Dan otvorenih vrata KentBank
06.04.16 Financije i gospodarstvo
KentBank ostvario pozitivne poslovne rezultate za 2015. godinu
08.07.15 Financije i gospodarstvo
KentBank otvara poslovnicu u Zadru
28.05.14 DOP
Kentbank d.d. se uključila u pomoć osobama s poplavljenog područja
17.02.14 Vijesti
KENTBANK d.d uvela nove usluge za građane
23.09.13 DOP
KENTBANK d.d. i Udruga Debra zajedno u pomoći za djecu leptire
05.07.13 DOP
Kentbank d.d. nastavlja pomagati djeci
11.06.13 Financije i gospodarstvo
HNB odobrio uprave Kentbanka, Raiffeisena i Sberbanka
12.04.13 Vijesti iz regije
Turski Eksen Holding-Süzer Group dokapitalizirao KentBanku
14.03.13 Promocije
KentBank otvorila podružnicu i u Dubrovniku
11.03.13 Korisne informacije
KentBank d.d. postala je devetnaesta članica Hrvatske udruge banaka
28.02.13 Financije i gospodarstvo
Kentbank otvorila podružnicu u Splitu, uskoro i podružnica u Dubrovniku
26.02.13 Izravna strana ulaganja
Turski vlasnik povećava temeljni kapital KentBanke za 75 milijuna kuna
21.02.13 DOP
KentBank d.d. i Cibonaši zajedno za fanove
18.02.13 Financije i gospodarstvo
Kentbank otvara podružnice u Splitu i Dubrovniku
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa