Info
Seniko studio
DOP
20.03.2015. Odabrani top projekti hrvatskog zelenog gospodarstva za 2015.
Savez za energetiku Hrvatske odabrao je top projekte hrvatskog zelenog gospodarstva Croatian Green Award za 2015. godinu, nakon provedenog četvrtog po redu javnog natječaja za dodjelu te godišnje nagrade istaknutim poduzetnicima.

U kategoriji "Najbolji ukupni program hrvatskog zelenog gospodarstva" nagradu je osvojila tvrtka ACT Printlab za projekt Ekoteka, inovativni brand dizajnerskih proizvoda koji su nastali spajanjem otpadnog tekstila, recikliranog papira i organskih materijala čime se dobiva novi iskoristivi dizajnerski proizvod, navodi se u petak uproiopćenju iz tog saveza.

Tvrtka Solaris Pons pobjednik je kategorije "Najbolji start-up", a nagrađen je projekt "Autonomno solarno navodnjavanje poljoprivrednih površina", kojim je prikazan i po prvi puta u Hrvatskoj izveden fotonaponski sustav za autonomno navodnjavanje poljoprivrednih površina korištenjem električne energije dobivene iz fotonaponskih modula.

Nadalje, Savez za energetiku Hrvatske odlučio je kako je u kategoriji "Najbolja usluga hrvatskog zelenog gospodarstva" nagradu osvojila tvrtka HEP-Opskrba d.o.o. za projekt "Hepi - Razveselite svoje kućanstvo uz Hepi", dok je za "Najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva" nagrađena tvrtka "Kimi usluge" i to za projekt "Solidur - Primjena nanotehnologije u čišćenju".

Kako je pojasnio Tomislav Marjanović, direktor Saveza za energetiku Hrvatske, cilj tog projekta je smanjenje upotrebe kemijskih sredstava za čišćenje na tržištu korištenjem nanotehnologije kao metode čišćenja koja pruža niz prednosti u odnosu na čišćenje konvencionalnim sredstvima, a ogleda se prije svega u očuvanju okoliša.

Tvrtka "Reflecta inteligentni sistemi" pobjednik je kategorije "Najbolja tehnologija hrvatskog zelenog gospodarstva", a nagrađen je njezin projekt "Reflecta InteLed", odnosno inteligentna industrijska LED rasvjeta i sistem upravljanja koji će omogućiti do 90 posto uštede električne energije u rasvjeti i do 500 posto bolje osvjetljenje.

Najbolju marketinšku kampanju osmislila je tvrtka "Sustav javnih bicikala" za projekt "Nextbike", a najbolji web program ima "Aviaf Gradnja", dok je za najboljeg menadžera zelenog gospodarstva proglašen Zvonko Magić, predsjednik Uprave tvrtke Energy Plus.

Snježana Babić iz Eko zone HTV-a najbolja je eko-novinarka, dok je u kategoriji "Najbolji team hrvatskog zelenog gospodarstva" nagradu osvojila tvrtka Solarni projekti za projekt "Paulovnija - najbrži rast uz inovativni pristup navodnjavanju". (H)

Povezani članci
18.04.16 Vijesti
HEP obrtnicima ponudio jeftiniju električnu energiju
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Tvrtke u državnom vlasništvu ostvarile 3,6 milijardi kuna neto dobiti
06.06.13 DOP
Greenvest Sudjelujte na European Utility Weeku u Amsterdamu; rok za prijavu 30.06.
03.01.13 Ekologija
U 2013. još snažnija politika hrvatskog zelenog gospodarstva
17.09.12 Financije i gospodarstvo
Svjetski tjedan zelene gradnje: U Hrvatskoj te postavke slijede 2 od 3 projekta
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa