Info
Seniko studio
Korisne informacije
18.03.2015. RWE Plin već desetak dana opskrbljuje hrvatske poslovne korisnike
RWE Plin, podružnica njemačke RWE Grupe koja posluje u 12 zemalja, prije desetak dana započela je opskrbu plinom hrvatskih poslovnih korisnika i već je potpisala ugovore o distribuciji plina s 50-ak ovdašnjih kompanija, rekao je u srijedu na novinskoj konferenciji u zagrebačkom Hiltonu Zoran Miliša, predsjednik Uprave te tvrtke.

"U mogućnosti smo ponuditi jeftini plin i malim i srednjim i velikim poduzećima, a sa svakim ćemo klijentom individualno dogovarati uvjete i cijene. I plin i električnu energiju nudimo po najpovoljnijoj cijeni, a u ovisnosti od klijenta, niža cijena u odnosu na konkurenciju može biti od 1 pa do 50 posto", kazao je Miliša.

Po njegovim riječima, hrvatskim kompanijama uz nižu cijenu plina u odnosu na konkurenciju, tvrtka nudi jednog dobavljača i plina i električne energije te maksimalnu sigurnost opskrbe energijom. Do kraja godine, istaknuo je Zoran Miliša, RWE Plin pod svoje okrilje želi privući 1.000 hrvatskih kompanija.

"Zbog aktualne zakonske regulative, ulazak na hrvatsko tržište zasad je usmjeren samo na poslovne korisnike. Naime, poznato je kako je tržište opskrbe plinom za kućanstva ostalo regulirano još iduće dvije godine i nije moguća opskrba po tržišnim načelima.

Pretpostavljam stoga da na tržište opskrbe plinom za kućanstva nećemo ući do kraja te zakonske regulative", naveo je Miliša, dodavši kako u Hrvatskoj djeluje 36 nezavisnih distributera plina i da će neminovno doći do njihovog okrupnjavanja.

RWE Grupa inače u Europi opskrbljuje više od 16 milijuna potrošača električnom energijom, te više od 7 milijuna potrošača plinom.

Opskrbu električnom energijom, kroz sestrinsku tvrtku RWE Energija, dosad je odabralo više od 100.000 hrvatskih korisnika. Do sada je oko sedam posto hrvatskih kućanstava promijenilo distributera električne energije, a od tih sedam posto, tvrdi Miliša, dvije trećine izabralo je RWE Energiju kao svog opskrbljivača.

Pozvao je i ostale da razmisle o promjeni distributera jer bi time, kako je izračunao, preostalih 93 posto korisnika električne energije promjenom opskrbljivača na godišnjoj razini uštedjelo 374 milijuna kuna. (H)

Povezani članci
06.09.16 Promocije
RWE počeo s opskrbom kućanstava plinom
02.07.15 Vijesti
HEP i RWE osnovali zajedničku tvrtku za projekte obnovljivih izvora energije
01.04.15 Vijesti
Niže cijene plina za kućanstva
05.11.14 Seminari, konferencije
Idući tjedan u Zagrebu konferencija o opskrbi energijom
24.06.14 Tvrtke i tržišta
Od 1. srpnja rastu cijene struje poduzetnicima koji nisu odabrali opskrbljivača na tržištu
22.11.13 Financije i gospodarstvo
RWE Energija: Pozdravljamo ulazak HEP Opskrbe u tržišnu utakmicu u opskrbi električnom energijom
02.10.13 Vijesti
RWE Energija: Od 1. listopada posebna ponuda za malo i srednje poduzetništvo
07.06.13 Vijesti
RWE Energija najavljuje povoljne cijene struje
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa