Edukacija
Seniko studio
Seminari, konferencije
05.03.2015. Međunarodna konferencija “Jačanje uloge žena u gospodarstvu”
„Na jedan poduzetnički pothvat žena dolazi 2,24 poduzetničkih pothvata muškaraca“
Vedrana Jelušić Kašić i Gordan Maras
Vedrana Jelušić Kašić i Gordan Maras
U organizaciji Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) održana je međunarodna konferencija: „Jačanje uloge žena u gospodarstvu“ u punoj dvorani HUP-a s ciljem poticanja poduzetništva među ženama kao i unaprjeđenja korporativnog upravljana i poslovanja tvrtki. Prije početka radnog dijela konferencije, sudionicima su se obratili ministar poduzetništva i obrta i domaćini:

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta potvrdio je da je hrvatska Vlada prepoznala važnost jačanja uloge žena u gospodarstvu te sukladno tome i razvila Strategiju razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014-2020.

„Strategija kao gospodarski dokument doprinosi širem okviru smanjenja rodne neuravnoteženosti u područjima javnog života od ekonomskog, akademskog do političkog. Identificirane ekonomske prepreke koje želimo savladati uključuju otežan pristup financiranju kao i nedovoljnu poslovnu umreženost.

Stoga, pozdravljam ovu inicijativu EBRD-a i HUP-a s ciljem kreiranja zajedničkih programa za poticanje poduzetništva.“, istaknuo je ministar Maras.

Betsy Nelson, potpredsjednica EBRD-a: „U Hrvatskoj, EBRD već dugi niz godina radi sa ženama poduzetnicama i spremni smo pokrenuti program pod nazivom 'Women in Business' kojim se osiguravaju kreditne linije uz savjetodavnu podršku.

Očekujemo da će oko 100 žena proći kroz program razvoja poduzetničkih vještina, dok će 50-ak malih i srednjih poduzeća, na čijem su čelu žene, imati mogućnost koristiti sredstva za poslovno savjetovanje.

Omogućivši ženama poduzetnicama pristup vanjskom savjetovanju, od 2010. do danas, podržali smo 1600 žena u 25 zemalja u njihovim nastojanjima da razviju i poboljšaju poslovanje.“

Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca: „Kao odgovorni članovi društva imamo zadatak danas ulagati dodatne i koordinirane napore da bismo sutra mogli govoriti o ravnopravnosti žena i muškaraca u kontekstu profesionalnih karijera.

HUP ima svoju ulogu u poticanju ženskog poduzetništva i njihove veće zastupljenosti na odgovornim pozicijama. Ženama poduzetnicama i menadžericama nudimo vrlo vrijednu mogućnost umrežavanja, savjetovanja, stručne podrške i razmjene iskustava.

No, osim toga HUP se snažno zalaže i svim raspoloživim sredstvima bori za pozitivniju percepciju poduzetništva te za stvaranje boljih uvjeta poslovanja u Hrvatskoj. To je zajednički interes žena i muškaraca u poduzetništvu, ali, i svih građana.“
Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku: „U tržišnom poslovanju važno je učinkovito koristiti raspoložive resurse, a ne postoji dragocjeniji resurs od ljudskog kapitala.

U Hrvatskoj su muškarci aktivniji, na jedan poduzetnički pothvat žena dolazi 2,24 poduzetničkih pothvata muškaraca, dok je u EU taj odnos 1,86. Velika Britanija je izračunala bi postizanje zastupljenosti ženskog poduzetništva na razini SAD-a kreiralo preko tričetvrt milijuna novih tvrtki. Stvarajući poticajno okruženje, stvaramo uvjete u kojima žene mogu pokrenuti vlastito poslovanje te pomoći pri generiranju jačeg ekonomskog rasta.“

PROGRAM KONFERENCIJE „JAČANJE ULOGE ŽENA U GOSPODARSTVU“

Na prvom panelu, kojeg je moderirala Maja Pokrovac, savjetnica ministra poduzetništva i obrta, govorilo se o gospodarskim argumentima koji su važni za uključivanje žena u poduzetništvo, te o doprinosu ženskih poduzeća oživljavanju gospodarskog rasta.

Na panelu su sudjelovali Maša Smokrović, potpredsjednica Vijeća članova HUP-a, ravnateljica Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u kući 'Helena Smokrović'; Enisa Bekto, osnivačica i direktorica Bekto Precisa, Bosna i Hercegovina; Mladen Pejković, stariji izvršni direktor poslovnog razvoja, strategije i informacijske tehnologije, Atlantic Grupa d.d., Hrvatska; Selma Prodanović, osnivačica i glavna izvršna direktorica, Brainswork, Austrija i Zdenka Lončar, pomoćnica ministra poduzetništva i obrta.

Nataša Novaković, savjetnica glavnog direktora za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala HUP-a u pregledu aktivnosti udruge posebno je istaknula partnerstvo HUP-a na projektu 'Uklanjanje staklenog labirinta' čiji je nositelj Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, ali i druge projekte i aktivnosti vezane za ekonomsko jačanje položaja žena i mijenjanje korporacijske kulture.

HUP je u Hrvatskoj nositelj UN-ove inicijative Global Compact koja od svojih članica traži da, između ostalog aktivno promoviraju ukidanje diskriminacije kod zapošljavanja i izbora zanimanja.
Maja Pokrovac, Mladen Pejković, Selma Prodanović, Zdenka Lončar, Enisa Bekto, Maša Smokrović
Maja Pokrovac, Mladen Pejković, Selma Prodanović, Zdenka Lončar, Enisa Bekto, Maša Smokrović
Na drugom okruglom stolu pod nazivom „Poticanje uspješnosti poslovanja poduzeća“ uvodnu riječ održat će Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku koja će ujedno i voditi raspravu na temu “Unaprjeđenje poslovanja poduzeća“ pri čemu će se razgovarati o ulozi nadzornih odbora u unapređenju korporativnog poslovanja i poboljšanju poslovnih rezultata.

O ulozi žena na upravljačkim pozicijama svoje iskustvo podijelit će Ljerka Puljić, savjetnica Predsjednika i članica Nadzornog odbora, Agrokor d.d. te Melanie Seier Larsen, Principal The Boston Consulting Group I predsjednica sekcije žena managera u Udruzi managera Slovenije.

Razmatrat će moguće primjene nacrta EU Direktive za ravnopravnost spolova među neizvršnim direktorima tvrtki pri čemu će Dragica Pilipović Chaffey, glavna izvršna direktorica, Serbia BroadBand, Srbija i Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Hrvatske dati svoja viđenja.

Malin Holmberg, glavna izvršna direktorica, Tele2 d.o.o. i Michael Müller, predsjednik Uprave, Raiffeisenbank Austria d.d. podijelilt će iskustva i dobre prakse iz svojih matičnih poduzeća vezano za politike zapošljavanja i upravljanja talentom.

Drugi dio konferencije posvetit će se programu EBRD-a za jačanje položaja žena poduzetnica, te popratnim inicijativama koje djeluju u istom području.

Program EBRD-a za jačanje ženskog poduzetništva sastoji se od dvije integrirane komponente: s jedne strane, savjetničkih usluga, edukacije i mentoringa kojima se obogaćuje znanje i potiču rast i razvoj ženskih tvrtki, te s druge strane financiranja kroz kredite za žene poduzetnice.

„Cilj programa je kroz dvogodišnje trajanje obuhvatiti preko 160 ženskih tvrtki putem savjetničke komponente, te 200 - 800 ženskih tvrtki kroz financijsku komponentu. EBRD-ov program za žene poduzetnice osmišljen je kako bi poduzetnice lakše premostile prepreke u svom poslovanju“, rekla je Renata Osrečki, nacionalni program manager, EBRD Small Business Support u Hrvatskoj.

Povezani članci
19.10.16 Vijesti
Hrvatska udruga poslodavaca poziva novu Vladu da provede reforme i obnovi socijalni dijalog
28.09.16 Seminari, konferencije
Održana prva u nizu radionica za žene poduzetnice u organizaciji RBA i EBRD
06.09.16 Tvrtke i tržišta
Podravka s EBRD-om i četiri poslovne banke potpisala kredit s najpovoljnijim uvjetima u regiji
17.08.16 HUP
HUP od političkih stranaka i koalicija ponovno traži konkretne odgovore o načinu rješavanja ključnih problema
15.07.16 Financije i gospodarstvo
EBRD nastavlja Program za žene poduzetnice uz potporu tajvanskih donatora
12.07.16 Strateški savezi
EBRD izdvaja 90 milijuna eura za Raiffeisen Factoring
10.06.16 Vijesti
EBRD-ov kredit od 35 milijuna eura RBA Leasingu za financiranje malog i srednjeg poduzetništva
20.04.16 HUP
Nameti opterećuju poduzetnike, treba ih smanjiti - HUP
14.04.16 HUP
Potvrđeno da poreza na slatkiše neće biti
29.03.16 HUP
HUP predao ministarstvu prijedloge za reformu sustava javne nabave
11.02.16 Financije i gospodarstvo
Podrška EBRD-a hrvatskom distributeru Orbico
18.01.16 Financije i gospodarstvo
Kreditna linija EBRD-a Privrednoj banci Zagreb d.d. za podršku ženama poduzetnicama
13.01.16 Financije i gospodarstvo
Rekordna ulaganja EBRD-a u 2015.
11.01.16 Financije i gospodarstvo
EBRD dokapitalizirao Zagrebačku ‎burzu
21.12.15 Strateški savezi
EBRD i Erste banka nastavljaju suradnju
15.12.15 Vijesti
HUP Skor 2015. i Poslovna očekivanja HUP-a
01.12.15 Karijere
Damir Zorić predsjednik HUP-Udruge financijskog poslovanja
05.11.15 Vijesti
Velike koalicije u programima nisu odgovorile na 16 ključnih pitanja HUP-a
05.11.15 Financije i gospodarstvo
EBRD podigao prognozu rasta hrvatskog BDP-a za 2015. na 0,9 posto
22.10.15 Financije i gospodarstvo
EBRD nagrađuje projekte održive energije
15.10.15 Sajmovi i izložbe
U Zagrebu otvorena 13. Međunarodna izložba inovacija ARCA
14.10.15 Turizam
Maras predstavio novi natječaj za male i srednje poduzetništvo u turizmu
14.10.15 Istraživanja
Hrvatska s najviše poduzetnica u regiji
13.10.15 HOK
Ključno je stvoriti poticajno poduzetničko okruženje
13.10.15 Seminari, konferencije
HBOR u 4 godine plasirao 38 mlrd kuna gospodarstvu
06.10.15 Financije i gospodarstvo
Mali divovi dolaze: Maras najavio nastavak poticanja poduzetnika, ali i nove mjere
18.09.15 Financije i gospodarstvo
Počeo program StartCo - realiziraj poslovnu ideju
31.08.15 Vijesti
Izabran Kraljevski kuhar koprivničkog renesansnog festivala
01.08.15 Financije i gospodarstvo
Tvrtki Conty plus dodijeljeno gotovo 800 tisuća kuna poticaja
31.07.15 Financije i gospodarstvo
Maras za rujan najavio pokretanje obrta putem interneta
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Podrška Svjetske banke malom i srednjem poduzetništvu
07.07.15 Financije i gospodarstvo
MINPO: tri nova javna poziva za sredstva iz Poduzetničkog impulsa
03.07.15 Vijesti
HUP kod Predsjednice RH na temu 16 pitanja
02.07.15 Vijesti
Obilježen Dan Hrvatske obrtničke komore
15.06.15 Vijesti
Dan poduzetnika 2015. : “Vizija, odgovornost i ljudi – recept za uspjeh“
27.05.15 HUP
HUP: Ne ocjenjujemo Vladu nego tražimo odgovore stranaka
21.04.15 Edukacija
Pokrenuti prvi dugoročni koraci u povezivanju tržišta rada s visokim obrazovanjem!
17.04.15 Financije i gospodarstvo
Grčić: Hrvatska nezaustavljivo ide u pozitivnom smjeru
16.04.15 Financije i gospodarstvo
Susret gospodarstvenika u organizaciji HUP-a
10.04.15 HUP
Najveća hrvatska udruženja proizvođača lijekova potpisala sporazum o suradnji
09.04.15 Tvrtke i tržišta
Pristup financiranju i dalje najveća prepreka za poslovanje hrvatskih tvrtki - istraživanje EBRD-a
09.04.15 Financije i gospodarstvo
Poduzetnicima novih 1,13 milijardi kuna potpora iz EU fondova
25.03.15 Edukacija
Suradnja Akademije Zagrebačke burze i Hrvatske udruge poslodavaca
23.03.15 Financije i gospodarstvo
"Zajedno do EU fondova" - Vlada predstavlja mogućnosti privlačenja novca
03.03.15 Financije i gospodarstvo
Maras u Slavonskom Brodu predstavio "Poduzetnički impuls"
03.03.15 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija “Osnaživanje žena u gospodarstvu”
27.02.15 Financije i gospodarstvo
BDP: Unatoč optimizmu, za izlazak iz recesije ima još puno posla - HUP
12.02.15 Financije i gospodarstvo
Predstavljeni programi poticaja i kreditiranja malih poduzetnika
27.01.15 Vijesti
HOK pita zašto nema rješenja za obrtničke kredite u "švicarcima"
22.01.15 Tvrtke i tržišta
EBRD sa 20 milijuna eura financira širenje Jadran Galenskog Laboratorija
19.01.15 Financije i gospodarstvo
EBRD očekuje blagi rast hrvatskog gospodarstva u 2015.
14.01.15 Financije i gospodarstvo
EBRD povećao ulaganja u 2014. za 4,7 posto
29.12.14 Vijesti
Majetić: Vlada bi trebala zaboraviti da je u predizbonoj godini
12.12.14 Vijesti
EBRD u Zagrebu predstavio svoje Tranzicijsko izvješće za 2014.
02.12.14 Vijesti
Ovu godinu poslodavci ocijenili izrazito teškom, ne očekuju poboljšanje ni u 2015.
27.11.14 DOP
Privredna banka Zagreb pridružila se inicijativi za energetsku učinkovitost
19.11.14 Financije i gospodarstvo
Predstavljena 4 vodiča za jednostavnije poslovanje u Hrvatskoj
14.11.14 Seminari, konferencije
EBRD organizira konferenciju o agribusinessu u Dubrovniku
28.10.14 Financije i gospodarstvo
Projektom e-Poslovanje unaprijediti konkurentnost poduzetnika
20.10.14 Financije i gospodarstvo
"Poslovni uzlet" u Rijeci o jačanju malog i srednjeg poduzetništva
14.10.14 Financije i gospodarstvo
Iz Poduzetničkog impulsa 67,2 milijuna kuna potpora za 169 projekata
13.10.14 Edukacija
Koprivnica: stipendiranje za deficitarna zanimanja
09.10.14 Vijesti
Osnovana HUP-Koordinacija nebankarskih institucija na financijskom tržištu
29.09.14 Karijere
Gordana Deranja predsjednica Hrvatske udruge poslodavca
29.09.14 Financije i gospodarstvo
Maras očekuje da će novi subvencionirani mikrokrediti 'planuti'
11.09.14 Financije i gospodarstvo
EBRD odobrio SG Leasingu 20 mil. eura za financiranje poduzetnika
10.09.14 Vijesti iz regije
Maras u Lužanima otvorio novi pogon tvrtke Ergo-klamerice
02.09.14 Vijesti
Dostupna potpuna kontrola meda na hrvatskom tržištu
21.08.14 Zaposlenost / plaće
Ključno je povećati plaće radi poticanja potrošnje – Grčić i Maras
01.08.14 Financije i gospodarstvo
Za 28 projekata prvih 250 milijuna bespovratnih kuna iz strukturnih EU fondova
07.07.14 Financije i gospodarstvo
Predstavljeno 28 poduzetničkih projekata koji će se financirati iz strukturnih fondova EU
04.07.14 Vijesti
HUP: Ustavni sud ukinuo retroaktivno oporezivanje dividende
02.07.14 Financije i gospodarstvo
Maras na Poslovnom uzletu: poduzetnici u prazne prostore
05.06.14 Vijesti
Lidija Horvatić izabrana u Upravni odbor Međunarodne organizacije rada
23.05.14 Strateški savezi
EBRD zainteresirana za sudjelovanje u privatizaciji Telekoma Srbija
22.05.14 DOP
Jelušić Kašić: EBRD će ubrzati projekte u poplavom ugroženim područjima
08.05.14 Financije i gospodarstvo
Predstavljeni rezultati pilot projekta prijenosa znanja i najboljih praksi EBRD-a Hamag investu
17.04.14 Vijesti
HUP: Ponovo se pribjegava najjednostavnijim rješenjima
16.04.14 Financije i gospodarstvo
Maras: Jačati konkurentnost edukacijom, ulaganjem u inovacije i nove proizvode
03.04.14 Vijesti
Snažan poticaj EBRD-a hrvatskim izvoznim ambicijama
18.03.14 Seminari, konferencije
EBRD predstavio rezultate „Women in business“ programa u Hrvatskoj
10.03.14 Zdravlje
Ugrožen rad malih ljekarni
25.02.14 Edukacija
Cjeloživotno obrazovanje ključno za razvoj poduzetništva
19.02.14 Promocije
Novi iskorak u širenju e-poslovanja u Hrvatskoj
17.02.14 Zaposlenost / plaće
Uz Poduzetnički impuls do 5.000 novih radnih mjesta
13.02.14 Vijesti
HUP predstavio mjere hrvatskog gospodarskog oporavka Europskoj komisiji
10.02.14 Financije i gospodarstvo
Erste banka postala članicom inicijative za energetsku učinkovitost
30.01.14 Financije i gospodarstvo
EBRD: Hrvatska treba reforme tržišta rada, javne uprave i poslovne klime
24.01.14 Financije i gospodarstvo
EBRD odobrio 4,8 milijuna eura kredita hrvatskoj tvrtki Vodoskok
17.01.14 Financije i gospodarstvo
Hamag Invest i Europski investicijski fond predstavili jamstveni program EU početnik
15.01.14 Financije i gospodarstvo
EBRD-ova ulaganja u 2013. ukupno 8,5 mlrd. eura
13.01.14 Više i visoke škole (državne)
Velik interes za radionice o potporama projektima jačanja konkurentnosti poduzetnika
24.12.13 Financije i gospodarstvo
EBRD osniva regionalni fond vrijedan 40 mil. eura
16.12.13 Korisne informacije
HŽ dobio zajam od 40 mil. eura za restrukturiranje
10.12.13 Vijesti
Poslodavci općem stanju u gospodarstvu dali čistu jedinicu
05.12.13 Karijere
Ljerka Puljić najmoćnija žena hrvatskog biznisa
22.11.13 Vijesti
Vodstvo HUP-a zabrinuto zbog daljnjeg urušavanja gospodarstva i nastavka krize
20.11.13 Karijere
Direktorica HGK Zoja Crnečki novi vitez gospodarstva
14.11.13 Vijesti
HUP ICT udruga predstavila novu organizaciju, vodstvo i smjernice rada za 2014.
14.11.13 Vijesti
Povećanje stope PDV-a u turizmu - dugoročno jako loša odluka
06.11.13 Edukacija
Predstavljena mjera "Obrazovanje za poduzetništvo"
31.10.13 Vijesti
Samo konstruktivnim dijalogom možemo riješiti sva otvorena pitanja hrvatskih obrtnika
17.10.13 Financije i gospodarstvo
Linić ustraje na ukidanju poticaja na stambenu štednju; Maras za dodatne razgovore u Vladi
12.10.13 Vijesti
Reagiranje na izjave ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa u intervjuu za Soundset radio
09.10.13 Financije i gospodarstvo
Predstavljeni programi Mikrokreditiranja 2014.
04.10.13 Vijesti
Novi zakon o obrtu ne rješava ključna obrtnička pitanja
03.10.13 Sajmovi i izložbe
Otvorena 11. međunarodna izložba inovacija ARCA 2013
02.10.13 Financije i gospodarstvo
Maras predlaže rješenja za obrtnička porezna dugovanja
30.09.13 Vijesti
Mudrinić: stanje je blizu alarmantnog
25.09.13 Tvrtke i tržišta
Predstavljena sveobuhvatna Studija o socioekonomskome utjecaju Coca-Cole u Republici Hrvatskoj u 2012. godini
18.09.13 Odnosi s javnošću
Maras: Nastavit ćemo s ukidanjem parafiskalnih nameta
17.09.13 Istraživanja
Napredak žena u poslovnom svijetu nedovoljno se potiče
10.09.13 Financije i gospodarstvo
Bespovratne potpore za devet poduzetničkih zona
28.08.13 Financije i gospodarstvo
Maras: zakonom o poticanju investicija do 4000 novih radnih mjesta
26.08.13 Zaposlenost / plaće
Novi programi HBOR-a za mlade i početnike
21.08.13 Financije i gospodarstvo
Za 103 projekta 71,5 milijuna kuna potpora
26.07.13 Financije i gospodarstvo
Ministar Maras od malog gospodarstva ove godine očekuje dalji rast
05.07.13 Karijere
Glavni direktor HUP-a izabran u gospodarsko socijalno vijeće EU
26.06.13 Vijesti
Vlada želi učinkovitiju poduzetničku infrastrukturu
19.06.13 Financije i gospodarstvo
Za 49 malih i srednjih poduzetnika bespovratnih 7,4 milijuna eura
19.06.13 Vijesti
Počela druga faza projekta za poticanje e-poslovanja u Hrvatskoj
18.06.13 Vijesti
Čavlović Smiljanec: porezni sustav pomaže gospodarstvu
13.06.13 Karijere
Zoran Maksić na čelu HUP-Koordinacije za duhanske proizvode
12.06.13 Financije i gospodarstvo
Maras najavio rasterećenje tvrtki radi opstanka na tržištu CEFTA-e
09.05.13 Financije i gospodarstvo
Vlada predlaže strategiju razvoja poduzetništva
08.05.13 Vijesti
HUP: Vlada mora liberalizirati ulagačku klimu
08.05.13 Financije i gospodarstvo
Maras: Prijedlog zakona o obrtu idući tjedan na Vladi
03.05.13 Tvrtke i tržišta
Ministar Maras otvorio novi pogon tvrtke IZO u Barbanu
03.05.13 Vijesti
HUP trend: Pad pouzdanja poduzetnika u industriji
02.05.13 Vijesti
HUP: Damir Skender novi predsjednik Vijeća članova
30.04.13 Vijesti
Nagrade Plivi, Podravci i Krašu za uspjeh na kanadskom tržištu
18.04.13 Seminari, konferencije
Konferencija o ulozi klastera u razvoju Hrvatske
12.04.13 Financije i gospodarstvo
Maras: Poduzetnički impuls u punom zamahu, potpore se već odobravaju
10.04.13 Zakoni/Pravilnici
HUP: rješenje Ustavnog suda potvrđuje dvojbenost izmjena Zakona o porezu na dohodak
10.04.13 Vijesti
HUP: povećanje minimalne plaće ugrožava 50.000 radnih mjesta
09.04.13 Tvrtke i tržišta
Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo krajem travnja u Kanadi
08.04.13 Vijesti
Brown Forum 2013: Pred Hrvatskom je ključnih 18 mjeseci
05.04.13 Financije i gospodarstvo
Grčić i Maras: Zone trebaju iskoristiti prednosti
03.04.13 Korisne informacije
HAMAG Invest: sva odobrena jamstva na internet stranicama
27.03.13 Ekologija
MINPO, EBRD i HAMAG pomažu izradu projekata uštede energije i zaštite okoliša
13.03.13 Financije i gospodarstvo
Poduzetnički impuls 2013. predstavljen zagrebačkim poduzetnicima
11.03.13 Izravna strana ulaganja
Vicekancelar Rösler s ministrima Vrdoljakom i Marasom
11.03.13 Financije i gospodarstvo
HAMAG potaknuo 363 milijuna kuna investicija
06.03.13 Strateški savezi
Predstavljena strategija razvoja poduzetništva
20.02.13 Zakoni/Pravilnici
MINPO predlaže novi Zakon o obrtu
14.02.13 Zaposlenost / plaće
U Zaboku zaposlili 16 puta više ljudi nego u Krapini
07.02.13 Vijesti
Pri HUP-u osnovana Udruga za energetiku
28.01.13 Financije i gospodarstvo
Maras predstavio "Poduzetnički impuls 2013"
24.01.13 Financije i gospodarstvo
Maras: ove godine potpore malom i srednjem poduzetništvu veće nego brodogradnji
18.01.13 Sajmovi i izložbe
Virovitica: otvoren Viroexpo
18.12.12 Vijesti
Kreditne unije i HUP: 10 mil. kuna za kreditiranje i mikrofinanciranje gospodarskog razvitka
17.12.12 Vijesti
HUKU i HUP potpisali sporazum o poslovnoj suradnji
22.11.12 Korisne informacije
Otvoren podatkovni centar Jastrebarsko
14.11.12 Vijesti
HUP nositelj Global Compacta za Hrvatsku
12.11.12 Vijesti
Savjet HUP-a: Hrvatska ima potencijal za rast i razvoj
02.11.12 Financije i gospodarstvo
Maras s kineskim izaslanstvom o suradnji i gospodarsko tehnološkoj zoni
25.10.12 Vijesti
HUP traži ocjenu ustavnosti izmjena i dopuna Općeg poreznog zakona
19.10.12 Turizam
DHT: Dodijeljene nagrade Turistički cvijet za druga i treća mjesta
16.10.12 Vijesti
HUP: Obrazovanje strateški element konkurentnosti gospodarstva
27.09.12 Seminari, konferencije
Održana treća konferencija projekta EUforija
25.09.12 Vijesti
Ivica Mudrinić novi predsjednik HUP-a
25.09.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Rast ulaganja malih i srednjih poduzetnika
12.09.12 Izvoz
Maras: Kina je odlično tržište za hrvatsko vino
22.08.12 Vijesti
HUP podržava Vladino uvođenje reda, Čačić obećava bolju komunikaciju
29.06.12 Vijesti
Josipović na svečanoj akademiji u povodu Dana HOK-a
27.06.12 Financije i gospodarstvo
Ulazak u EU pozitivan za hrvatske izvozne tvrtke, negativan za prerađivačku industriju
19.06.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Početkom jeseni zakon o obrtu u saborsku proceduru
12.06.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Zakon o financijskom poslovanju kroz dva tjedna u Saboru
06.06.12 Financije i gospodarstvo
Linić i Maras: Pad potrošnje rezultat je krize i recesije
31.05.12 Vijesti
HUP: Ergović više nije predsjednik; udrugu do izbora novog vodstva vodi Miloloža
30.05.12 Financije i gospodarstvo
HBOR predstavio Program kreditiranja razvoja gospodarstva
29.05.12 Financije i gospodarstvo
Maras najavio Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu
29.05.12 Financije i gospodarstvo
Dosad 9.000 prijava za "Poduzetnički impuls"
22.05.12 Trgovina na malo
Amerikanci ulažu 3 mil. eura u KupiMe
16.05.12 Financije i gospodarstvo
Milanović: Pokušavamo uvesti red i proširiti prostor slobode
15.05.12 Financije i gospodarstvo
Poduzetnički impuls: Navala na 370 mil. nepovratnih kuna
11.05.12 Vijesti
HOK: Ministar Maras otvorio 5. obrtničke sportske igre
09.05.12 Seminari, konferencije
Održana konferencija "Pristupanje EU: Izazovi i prilike"
08.05.12 Financije i gospodarstvo
Ministar Maras predstavio "Poduzetnički impuls" u Jastrebarskom
04.05.12 Financije i gospodarstvo
Maras i Liović o novostima u radu HAMAG Investa
19.04.12 Financije i gospodarstvo
PBZ i EIF potpisali CIP Ugovor o jamstvu za kredite za malo poduzetništvo
13.04.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Krenuli prvi natječaji "Poduzetničkog impulsa"
05.04.12 Seminari, konferencije
Međunarodna konferencija o obiteljskim tvrtkama
27.03.12 Sajmovi i izložbe
Otvoren 15. međunarodni sajam gospodarstva Mostar
26.03.12 Financije i gospodarstvo
Maras najavio povoljnije financiranje za poduzetnike
22.03.12 Financije i gospodarstvo
Maras predstavio "Poduzetnički impuls"
19.03.12 Financije i gospodarstvo
Maras: Uskoro program poticanja poduzetništva
14.03.12 Vijesti
Hrvatski izlagači na sajmu obrtništva u Muenchenu
12.03.12 Vijesti
HUP nezadovoljan učinkom Vladinih mjera gospodarskog oporavka
01.03.12 Seminari, konferencije
Predstavljen prvi hrvatski priručnik za e‐poslovanje
21.02.12 Vijesti
HUP zadovoljan prvim potezima Vlade, ali traži više odlučnosti i hrabrosti
02.02.12 Vijesti
HUP zabrinut praksom socijalnog dijaloga bez poslodavaca
25.01.12 Financije i gospodarstvo
Maras najavio 50 tisuća novih radnih mjesta
20.01.12 Sajmovi i izložbe
Na sajmu Viroexpo 757 izlagača
11.01.12 Financije i gospodarstvo
Ministar Maras položio kamen temeljac za poslovno-proizvodno središte
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa