Trgovina
Seniko studio
Trgovina na veliko
28.07.2014. Luka Rajić u Rugvici gradi logistički centar od 130 milijuna kuna
Lokacija u Rugvici odabrana je jer se nalazi nadomak autocesti Bregana-Lipovac, te prometnicama prema Mađarskoj i jugu Hrvatske, a centar bi trebao biti dovršen 2015. godine, piše Poslovni dnevnik.
Poduzetnik Luka Rajić nastavlja investirati u razvoj logističkog poslovanja. Nakon što je njegova tvrtka Ralu logistika razvila manja regionalna skladišta u Splitu, Rijeci i Slavonskom Brodu, priprema iskorak u razvoj skladišta i distributivne mreže, gradnjom središnjeg logističko distribucijskog centra (LDC) na području Rugvice u Dugom Selu, piše Poslovni dnevnik.

U tijeku je natječaj, koji tvrtka provodi u suradnji s općinom, za izgradnju pristupne ceste s komunalnom infrastrukturom za gospodarsku zonu Dragošička, na kojoj je i zemljište Ralu logistike na kojem se planira gradnja LDC-a.

Pristupna cesta, navodi se u natječaju, potrebna je za realizaciju projekta LDC-a i ishođenje uporabne dozvole, a iz Ralu logistike napominju i da cesta neće služiti samo za njihovu investiciju, nego i sve druge buduće projekte u industrijskoj zoni.

Pristupna cesta prvi je, dakle, korak u pokretanju novog projekta, a LDC bi trebao, prema procjenama u Ralu logistici, biti dovršen u 2015. Konkretnije o visini investicije u ovom trenutku je još, kako kažu u Ralu, nezahvalno govoriti, no u fazi idejne studije govorilo se, dodaju, o investiciji od 130 milijuna kuna.

"Ralu je još uvijek u fazi izrade projektne dokumentacije u sklopu koje će se definirati tehničko-tehnološka rješenja. Nakon toga slijedi faza ishođenja suglasnosti i građevinske dozvole i tek tada možemo govoriti o definiranju obuhvata i realnoj procjeni investicije", rekli su za Poslovni iz Ralu logistike, a taj dio procesa očekuju da se okonča do rujna.

Tri regionalna skladišta Ralu logistici zadovoljavaju postojeće potrebe, a novi centar svojim bi kapacitetom trebao omogućiti tvrtki daljnji razvoj na nacionalnoj razini i u regiji JIEurope.

Stoga je lokacija u Rugvici je za ovaj projekt Ralu idealna, jer se nalazi na raskrižju važnih puteva, nadomak autocesti Bregana-Lipovac, te prometnicama prema Mađarskoj i jugu Hrvatske. banka.hr/Poslovni dnevnik

Povezani članci
06.10.15 Financije i gospodarstvo
RALU Logistika 25. godina obilježila otvorenjem novog centra
18.03.13 Tvrtke i tržišta
Dukat stekao većinski udio u Ljubljanskim mlekarnama
27.03.12 Trgovina na veliko
Ralu logistika dobila HACCP i ISO certifikate, najavljuju zapošljavanja
22.12.11 Tvrtke i tržišta
Rajićev PharmaS plasirao prve lijekove na tržište BiH
29.11.11 Izvoz
Luka Rajić namjerava osvojiti Rusiju
15.06.11 Trgovina na veliko
RALU logistika otvorila logistički centar u Zagrebu
03.05.11 Tvrtke i tržišta
U četvrtak se otvara tvornica PharmaS
28.09.10 Karijere
Marinko Jagić novi predsjednik Uprave Lura Grupe
14.07.10 Financije i gospodarstvo
Luka Rajić na razgovorima u Banskim dvorima
17.06.10 Tvrtke i tržišta
Tvrtka RALU Logistika kupila zemljište za logistički centar
19.11.09 Financije i gospodarstvo
Luka Rajić ulaže 300 mil. kuna u farmaceutsku proizvodnju u Popovači
23.03.07 Izravna strana ulaganja
Lactalis stekao 91,49 posto dionica Dukata
27.02.07 Izravna strana ulaganja
Lactalisu odobreno dubinsko snimanje Dukata
28.04.06 Prehrambeni proizvodi
Češki Pepsi konkurira Podravci u kupnji Rajićevih Lura pića
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa