Seniko studio
Vijesti
14.07.2014. HGK informira ulagače na investincroatia.hr
Kako, zašto i gdje investirati u Hrvatskoj
Centar za investicije HGK izradio je internetsku stranicu www.investincroatia.hr s ciljem što uspješnije komunikacije s potencijalnim ulagačima, promocije Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije te objedinjavanja na jednom mjestu svih informacija potrebnih pri donošenju odluke o ulaganju u RH.

Stranica sadrži sve potrebne informacije o mogućnostima investiranja u RH, projektima, lokacijama, gospodarskim pokazateljima, poticajima, troškovima poslovanja, poreznom sustavu, načinu poslovanja te zakonodavnom okviru koji prati ulagačke i druge poslovne aktivnosti.

Internetska stranica www.investincroatia.hr samo je nastavak aktivnosti koje Komora provodi s ciljem promicanja hrvatskoga gospodarstva i olakšavanja pristupa informacijama ne samo potencijalnim ulagačima već i stranim partnerima, kazao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Uz Bazu investicijskih projekata HGK, stranica nudi sve potrebne podatke o tome zašto, gdje i kako ulagati u Hrvatskoj, kazao je predsjednik HGK te dodao da je od predstavljanja Baze investicijskih projekata prije godinu dana, Centar za investicije HGK zaprimio oko 70 upita i održao više od 30 prezentacija u Hrvatskoj i svijetu, što je jasan pokazatelj da interes za ulaganje u Hrvatsku postoji.

Unatoč određenim promjenama, posebice u zakonodavnom smislu, očekivani rezultati su izostali, što je jasan znak da je potrebno uložiti dodatne napore za poboljšanjem sveukupne poslovne klime ne samo za strane već i domaće ulagače. Ono što je ohrabrujuće je da unatoč padu stranih ulaganja, bilježi se više od 3,5 milijardi kuna vrijednih investicija domaćih tvrtki, posebice u proizvodnim djelatnostima, zaključio je Burilović.

Najpreglednija stranica za investitore, navode u HGK, sadrži sve podatke od informacije do realizacije, lako uočljiv i detaljan pregled Baze investicijskih projekata, brošuru s općim i strateškim podacima te atraktivnim prikazom projekata.

Detaljno je napravljena podjela projekata po županijama i sektorima gdje se mogu naći svi potrebni podaci na jednome mjestu od osnovnih informacija o svakoj županiji, makroekonomskih pokazatelja, infrastrukturne povezanosti, zakonodavnog okvira, načinu i troškovima poslovanja te ostalih relevantnih podataka potrebnih za odluku o pokretanju poslovanja.

Povezani članci
12.10.16 Seminari, konferencije
Dani hrvatskog turizma 26. i 27. listopada u Bolu
20.06.16 Vijesti
HGK: do kraja godine predstavništva u Šangaju, Beogradu i Sarajavu
27.04.16 Izravna strana ulaganja
Erdogan najavio trostruko veća ulaganja u hrvatski turizam
28.10.15 Sajmovi i izložbe
Svečano otvoren sajam Rexpo 2015
21.07.15 Vijesti
Sporazumi HGK i HBOR-a o suradnji u pružanju pomoći poduzetnicima
19.12.14 Vijesti
HGK predstavila reformu i nove usluge
05.11.14 Vijesti
Burilović: HGK priprema paket novih usluga
17.10.14 Karijere
Luka Burilović izabran za člana Upravnog odbora Eurochambersa
15.10.14 Vijesti
Mogućnosti i izazovi za korištenje 10,7 milijardi eura sredstava iz EU-a
14.10.14 Vijesti
HGK predstavila nastavak reforme
09.07.14 Vijesti
Luka Burilović izabran za predsjednika ICC-a
08.07.14 Vijesti
Započela reforma HGK
07.07.14 Vijesti
Burilović: sutra na Skupštini predstavljanje prve faze reforme HGK
02.06.14 Vijesti
HGK i Komora Istanbul potpisale Memorandum o suradnji
27.03.14 Vijesti
Početak temeljite reforme HGK
03.03.14 HGK
Luka Burilović novi predsjednik HGK
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa