Info
Seniko studio
Financije i gospodarstvo
11.07.2014. Početak izgradnje novog Logističko-distributivnog centra u općini Luka
Polaganjem kamena temeljca tvrtka Lagermax obilježila je početak izgradnje još jednog vlastitog logističko-distributivnog centra u ovom dijelu Europe. Ukupna vrijednost investicije iznosi 90 milijuna kuna.

U ime Zagrebačke županije početak gradnje svečano je otvorio Župan Stjepan Kožić te u svom govoru istaknu važnost ovakvog projekta i za tvrtku i za lokalnu zajednicu.

U neposrednoj blizini Zagreba u općini Luka, novi, moderni logističko-distributivni centar raspolagat će sa 16.700 m² skladišnog prostora spremnog za prihvat 25.000 paleta.

Uz primjenu najnovijih rješenja u logističkom poslovanju pružat će izuzetno visoku kvalitetu svojih usluga te potvrditi već odavno priznat status tržišnog lidera.

Izgradnja ovoga centra dodatno će se pozicionirati Lagermax kao nezaobilaznu točku i poveznicu između zapadne i istočne Europe.

Ovo je samo nastavak ulaganja koncerna Lagermax u RH koji je dosada investirao oko 30 milijuna EUR-a i to u logistički centar u Luci za prihvat, skladištenje, pripremu i otpremu novih automobila za RH i okolne zemlje, u logistički centar u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, ukupne površine 23 000 m2, s cca. 10 000 m2 skladišnog prostora, u novi logističko distributivni centar u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, nadomak Sinja, koji ujedno ima ulogu pretovarno-distributivne platforme za područje Dalmacije, a kupnjom zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin investirati će u gradnju cross-dock platforme za područje Slavonije i Baranje, preko koje bi vršili daljnju distribuciju roba, na nama vrlo interesantna susjedna područja.

Tvrtka Lagermax osnovana je 1920. godine u Salzburgu u Austriji kao obiteljska tvrtka koja je u svom gotovo stogodišnjem postojanju postala vodeća tvrtka na području transporta i skladišne logistike s više od 3000 zaposlenika u 12 Europskih država na 54 lokacije. Prisutan je u srednjoj i istočnoj Europi s podružnicama u Njemačkoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Turskoj.

Uz osnovne djelatnosti organiziramo ekspresne, paketne i sistemske dostave u sklopu programa DPD, AED i FASHIONET. Svojim motom "Together in motion" naglašava zajedništvo sa svim klijentima u svakodnevnoj poslovnoj dinamici.

Povezani članci
09.03.16 Propisi
Horvat najavio jednostavniju proceduru dobivanja novca iz EU fondova
06.10.15 Financije i gospodarstvo
Mali divovi dolaze: Maras najavio nastavak poticanja poduzetnika, ali i nove mjere
28.09.15 Tvrtke i tržišta
Otvoren novi Logističko-distributivni centar Lagermaxa u općini Luka
15.10.14 Financije i gospodarstvo
RALU logistika gradi logistički centar vrijedan 150 milijuna kuna
07.03.14 Tvrtke i tržišta
Robna kuća IKEA Zagreb - otvorenje u ljeto 2014
21.02.13 Financije i gospodarstvo
Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije
24.01.13 Tvrtke i tržišta
IKEA dobila građevinsku dozvolu, otvorenje najavljeno za proljeće 2014.
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa