Edukacija
Seniko studio
Alternativne (privatne)
01.07.2014. Potpisan Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta „Start-up akademije“
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Razvojna agencija Zagreb potpisali su dana 1. srpnja 2014. godine Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta „Start-up akademije“. Sporazum su potpisali Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.

Program Start-up akademije namijenjen je poduzetnicima početnicima kao i onima koji namjeravaju postati poduzetnici, a koji koriste mikrokredite, bespovratne potpore i druge poticaje HAMAG-BICRO-a.

Cilj projekta je pružiti navedenoj ciljanoj skupini osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu te time utjecati na povećanje stope uspješnosti poduzetnika početnika u gradu Zagrebu. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.

Koordinaciju provedbe edukacijskog programa provodi Razvojna agencija Zagreb -TPZ. Predavači na seminarima biti će zaposlenici Razvojne agencije Zagreb i vanjski predavači s kojima je Agencija ostvarila suradnju.

Poduzetnici će se tako kroz seminare informirati i učiti o razradi poslovne ideje, o zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.

Nakon pohađanja Start-up akademije, Razvojna agencija Zagreb ostaje na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje. Kroz individualno savjetovanje polaznici će dobiti:
  • Smjernice za detaljniju razradu poduzetničke ideje i poslovnog plana
  • Smjernice za rješavanje konkretnih pravnih, financijskih i marketinških pitanja
  • Informacije o aktualnim izvorima financiranja za poduzetnike

Ukoliko potpisnici ovog Sporazuma zajednički procijene da je provođenje pilot programa dobro utjecalo na stopu uspješnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO će razmotriti mogućnost da pohađanje Start-up akademije u budućem razdoblju bude uvjet poduzetnicima za korištenje poticajnih mjera.

Ovim Sporazumom potiče se pozitivan trend educiranja i usavršavanja poduzetnika u Zagrebu kroz suradnju HAMAG-BICRO-a i Razvojne agencije Zagreb. Start–up akademija time dobiva institucionalizirani okvir koji će poduzetnicima značajno olakšati prve poduzetničke korake te im pružiti konkretna znanja i vještine.
Nakon potpisivanja Sporazuma, potpisnici su dali slijedeće izjave:

Darko Liović, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO:
Kao institucija koja prati i pomaže aktivnosti poduzetnika početnika, HAMAG-BICRO prepoznao je potrebu za edukacijom u toj skupini poduzetnika. Učenje, usavršavanje i razmjena znanja vode rastu, razvoju i napretku. Stoga pozdravljamo suradnju s Razvojnom agencijom Zagreb jer smo uvjereni da ovakve aktivnosti stvaraju sigurnije uvjete za ulazak poduzetnika početnika u svijet poduzetništva pun izazova.

Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb:
Vjerujemo da će ovaj Sporazum uvelike olakšati rad svim poduzetnicima početnicima kao i onima koji tek namjeravaju postati poduzetnici. Na početku poslovnog puta, svaki poduzetnik se suočava s nizom problema i početnih prepreka kojima je u velikom postotku uzrok nedovoljno poznavanje ključnih informacija. Projektom Start-up akademije, omogućit ćemo poduzetnicima koji će koristiti ili već koriste poticaje HAMAG –BICRO-a, dodatna poduzetnička usavršavanja i kvalitetne edukacije.

Projektom ćemo također pozitivno utjecati na veći postotak uspješnosti mladih start-upova koji će zahvaljujući projektu Start-up akademije, steći poduzetničke kompetencije koje će im biti itekako potrebne za lakše snalaženje u poduzetničkim počecima. Također će ovaj program osposobiti poduzetnike za lakšu i kvalitetniju komunikaciju i suradnju sa svim dionicima u svom poslovanju.

Povezani članci
05.10.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat predstavio projekte poduzetnika vrijedne 640 milijuna kuna
07.09.16 Financije i gospodarstvo
Hamag-Bicro predstavio 62 projekta koji su dobili bespovratnih 19 milijuna kn
30.06.16 Financije i gospodarstvo
Manjim poduzetnicima novi krediti iz EU fondova s povoljnim kamatama
11.01.16 Financije i gospodarstvo
HAMAG BICRO: natječaj za bespovratne potpore poduzetničkim razvojnim projektima
06.11.15 Seminari, konferencije
Završna konferencija projekta Tecrino: Kreativnost se može naučiti
14.05.15 Financije i gospodarstvo
Potpisan ugovor o suradnji Ministarstva turizma i HAMAG-BICRO-a
27.03.15 Sajmovi i izložbe
Produžen rok prijave za sudjelovanje na sajmu INTEROP u Las Vegasu do 1.04.2015.
19.03.15 Turizam
Aquaparku u Istri jamstvo od 7 milijuna kuna
04.11.14 Financije i gospodarstvo
HAMAG-BICRO: Poduzetnicima iduće godine na raspolaganju 15 puta više sredstava
17.10.14 Edukacija
HAMAG-BICRO i Step Ri pokreću Start-up akademiju
27.06.14 Financije i gospodarstvo
Započela dodjela bespovratnih sredstava iz Poduzetničkog impulsa
27.06.14 Korisne informacije
Najava: Javno potpisivanje Sporazuma o suradnji u provedbi pilot projekta „Start – up akademija“ između HAMAG BICRO i Razvojne agencija Zagreb - TPZ
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa