Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Šira regija
30.06.2014. Ponovo smanjen promet od trgovine na malo u Njemačkoj
BERLIN - Promet u njemačkoj maloprodaji u svibnju je ponovo smanjen, iako nešto sporijim tempom nego u prethodnom mjesecu, pokazali su u ponedjeljak najnoviji podaci državnog statističkog ureda.

Promet od trgovine na malo u najvećem europskom gospodarstvu pao je za 0,6 posto u odnosu na mjesec ranije, pokazale su preliminarne procjene statističkog ureda. To znači da se smanjio drugi mjesec zaredom, premda po nešto nižoj stopi obzirom da je u travnju pao za 1,5 posto.

Podatak za svibanj u oštroj je suprotnosti s očekivanjima ekonomista koji su u prosjeku prognozirali rast prometa od 0,8 posto.

Na godišnjoj razini promet od trgovine na malo u svibnju je uvećan 1,9 posto. Ekonomisti su očekivali njegov rast od jedan posto.

Prve procjene za svibanj svjedoče ipak o usporavanju rasta prometa na godišnjoj razini budući da je u travnju prema istom mjesecu godine ranije bio uvećan 3,2 posto.

U prvih pet ovogodišnjih mjeseci promet od trgovine na malo realno je bio veći za 1,4 posto u usporedbi s onim u istom razdoblju prošle godine, objavio je Destatis u preliminarnom izvješću za svibanj. (H)

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa