Potrošači
Seniko studio
Vijesti
10.06.2014. Grad Zagreb sudjeluje u globalnoj inicijativi Microsoft CityNext
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Ivan Vidaković potpisali su Sporazum o suradnji u projektu CityNext koji pomaže gradovima u optimiziranju sredstava i davanju boljih usluga građanima uz manju potrošnju

Današnjim potpisivanjem Sporazuma o suradnji Grad Zagreb pristupio je projektu Microsoft CityNext kojem je cilj poboljšanje kvalitete svakodnevnog života građana.

Sudjelovanjem u projektu Grad Zagreb započet će procese unaprjeđenja regionalne konkurentnosti i privlačenja investicija usvajanjem najmodernijih tehnoloških rješenja tvrtke Microsoft.

Kroz projekt će se nastojat kreirati kvalitetan sustav odnosa s građanima, sustav obrazovanja i zdravstvene skrbi te sustav kreiranja novih tvrtki i radnih mjesta kao i poticanja inovacija.

Program CityNext temelji se na transformaciji infrastrukture u modernizaciji gradova s inovativnim rješenjima implementiranima u oblak, a glavni cilj je reducirati troškove i povećati učinkovitost.

Najveći IT trendovi današnjice su mobilnost, oblak, socijalne mreže i veliki podaci koji omogućavaju modernizaciju, fleksibilnost, sigurnost i interoperabilnost te konkurentnost sela, gradova, regija i zemlje u cijelosti.

«Cilj nam je da, kao i mnoge druge metropole svijeta, iskoristimo sve poslovne potencijale i velike investicijske mogućnosti koje pruža Zagreb. Želimo da strane kompanije vide Zagreb kao dobro mjesto za poslovanje i ulaganja u regiji.

Napredak Grada moguć je jedino uz usvajanje modernih tehnologija što i nastojimo ostvariti i to strateškim partnerstvom s tvrtkom Microsoft.

Na taj način, sudjelovanjem Grada Zagreba u programu CityNext otvara se prostor za unaprjeđenje sustava odnosa s našim građanima, nakon toga i za implementaciju infrastrukture otvorenih podataka, a ono što je posebno važno jest što Primjenom inovativnih rješenja, Grad Zagreb može postati referentni primjer uporabe naprednih Microsoftovih tehnologija sa svrhom ostvarivanja svih svojih razvojnih ciljeva», rekao je gradonačelnik Milan Bandić.
«Veliko mi je zadovoljstvo čestitati Gradu Zagrebu na prepoznavanju globalnih trendova i inicijative kojom se Zagreb pridružuje Londonu i Barceloni u cilju kreiranja jednog od najkonkurentnijih i najnaprednijih glavnih gradova država članica EU.

Naime, u 21. stoljeću očekuje se ubrzani rast populacije gradova te će gradovi postati pokretači globalnih ekonomskih i kulturnih promjena. Brze promjene, kako tehnološke tako i organizacijske te izazovi urbanog življenja trebat će unaprijeđenu i efikasnu gradsku upravu, koja će imati za cilj podignuti kvalitetu života građana, ali i kreiranje novih poslovnih mogućnosti za privatni sektor.

Izuzetno me veseli da je Grad Zagreb prepoznao Microsoftovu CityNext inicijativu te Microsoft kao strateškog tehnološkog partnera, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska.

Korištenjem usluga oblaka grad može smanjiti troškove, povećati učinkovitost i produktivnost te uključiti građane na sudjelovanje u ovom procesu na inovativne načine. Građani, zaposlenici, poduzetnici očekuju povezanost s gradskim uslugama na različite načine.

Upravo im oblak omogućava konstantnu povezanost i personaliziranu komunikaciju. Inovacije koje će uvesti Microsoft zahtijevaju i novu modernu platformu koja će služiti novim aplikacijama i programima, kao i zaštititi postojeću od mogućih gubitaka. Microsoftova platforma povezat će sve ponuđivače usluga, proizvoda i podataka te podijeliti ih s građanima.

Gradovi trebaju rješenje koje će omogućiti strujanje podataka. Microsoftovo rješenje Big Data nudi najbolju platformu za upravljanje podacima bilo koje veličine i iz bilo kojeg izvora.

CityNext rješenja donose cjeloviti pristup i pomažu gradovima u optimiziranju sredstava te donošenju boljih usluga građanima uz manju potrošnju. Big Data platforma brine i oko zaštite podataka i privatnosti te nudi tehnološka rješenja za sve organizacije s velikom količinom podataka.

Isto tako, građani će imati puno više mogućnosti prilikom rješavanja birokratskih potreba u vrlo kratkom roku, s bilo kojeg mjesta, bez gužve, u bilo koje vrijeme.

Potpisivanjem Sporazuma o suradnji u projektu Microsoft CityNext Grad Zagreb učinio je prvi korak prema mogućnosti korištenja naprednih tehnoloških rješenja za ostvarivanje svojih razvojnih ciljeva kao i priliku da postane grad budućnosti.

Povezani članci
23.09.16 Promocije
Partner Dan – partneri Microsofta prvi u regiji u prodaji Office 365, odnosno Office-a u cloudu
19.04.16 Sajmovi i izložbe
OTVORENI SAJMOVI BIAM i ZAVARIVANJE
31.03.16 Sajmovi i izložbe
Zagreb Auto Show kao u najbolja vremena, očekuje 120.000 posjetitelja
30.03.16 Korisne informacije
DigiGirlz događanje u travnju u Hrvatskoj
08.03.16 Financije i gospodarstvo
Ministar Horvat pozvao hrvatske poduzetnice na suradnju i dijeljenje znanja i iskustva
03.02.16 Seminari, konferencije
Financijske institucije postaju digitalne
23.04.15 Seminari, konferencije
Za napredak Hrvatske potrebno je čvrsto donošenje odluka
10.06.14 Korisne informacije
Hrvatski Caritas, Lidl i Unijapapir pokrenuli nacionalnu akciju Spremni za dobro
21.05.14 Karijere
Nova direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld
21.05.14 Vijesti
Svečano otvorenje Shopping centra Supernova Zagreb
09.04.14 Vijesti
Na WinDaysima14 PBZ u suradnji s Microsoftom predstavio mobilno bankarstvo na Windows Phone platformi
03.04.14 Sajmovi i izložbe
Na 2. hrvatskom festivalu hrane i vina 300 izlagača
12.10.13 Vijesti
Održana 78. Zlatna igla
09.04.13 Sajmovi i izložbe
Na ZV-u otvorene tri sajamske priredbe
10.01.13 Turizam
Zagreb s turističkim rekordima za blagdane i cijelu 2012.
09.01.13 Prehrambeni proizvodi
Drugi regionalni "Zagreb Chocofest" od 9. do 14. veljače
20.11.12 Turizam
DoubleTree by Hilton pozdravlja Hrvatsku u globalni portfelj destinacija
12.09.12 DOP
Otvoren PBZ korporativni dječji vrtić
23.04.12 Seminari, konferencije
U Rovinju dodjelom nagrada za softvere počeli Microsoftovi 12. WinDaysi
11.04.12 Financije i gospodarstvo
Grad Zagreb i dvije županije žele spojiti javni prijevoz
27.01.12 Korisne informacije
Bill Gates uručio stipendije hrvatskim studentima
01.12.11 Seminari, konferencije
Microsoft 12. WinDays-i od 23. do 27. travnja 2012. u Rovinju
20.10.11 Seminari, konferencije
Održan sedmi Microsoftov dan naprednih tehnologija
19.10.11 Financije i gospodarstvo
Večernji list: Rasprodaje se Velesajam
20.09.11 Tvrtke i tržišta
Microsoft Hrvatska s novim uredom u Zagrebu
02.10.08 Financije i gospodarstvo
Nova poslovnica Imex banke u Zagrebu
02.05.07 DOP
Otvorena dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"
27.11.06 Trgovina na malo
Konzum: Počela akcija „Vratimo djeci igrališta“
10.10.06 Trgovina na malo
Bandić i Todorić o zajedničkim projektima
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa