Međunarodno poslovanje
Seniko studio
Tvrtke i tržišta
05.06.2014. Maraska d.d. preuzima pogone za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici
Pogoni za koncentraciju voća u Gornjoj Stubici, u kojima je do sada poslovnu djelatnost obavljala Dona trgovina u stečaju, od lipnja ove godine bit će u najmu Maraske d.d. iz Zadra. Namjera tvrtke Maraska je nastavak djelatnosti proizvodnje voćnih koncentrata, odnosno nastavak otkupa voća i njegova prerada u koncentrat.

Na ovaj način zaposlenje će pronaći oko 40 radnika, te će se istovremeno nastaviti otkup voća s područja cijele Hrvatske.

Poslovni planovi tvrtke Maraska predviđaju otkup oko 20.000 tona raznih vrsta voća, većinom višnje, višnje maraske, jabuke i bobičastog voća, te njihovu preradu u koncentrat koji će se plasirati na domaćem, a i na stranim tržištima. Na ovaj će način domaćim proizvođačima biti omogućen otkup i prerada njihovih prinosa za industrijsku preradu.

Veliki kapaciteti pogona za koncentraciju u Donjoj Stubici, koji su od izuzetne važnosti za hrvatsku poljoprivrednu industriju, neće ostati neiskorišteni zahvaljujući poslovnom dogovoru u kojem zadarska tvrtka Maraska d.d. uzima u najam pogone u Gornjoj Stubici.

Tvrtka Maraska, specijalizirana za proizvodnju i prodaju alkoholnih i bezalkoholnih pića, vodeći je hrvatski proizvođač voćnih sirupa te drugi najveći proizvođač alkoholnih pića na području Hrvatske.

Maraska d.d. kontinuirano ulaže u proizvodne kapacitete i razvoj novih proizvoda i zahvaljujući tome u prvih 5 mjeseci tekuće godine bilježi rast prihoda od 11%. Od proizvodnje i prodaje koncentrata očekuje se dodatni rast prihoda u visini 15% na godišnjoj razini.

Integracija pogona za koncentraciju u poslovni sustav Maraske predstavlja nastavak je politike stalnog ulaganja u proizvodne procese i zaokruženje poslovnog procesa od proizvodnje voća do plasmana gotovog proizvoda.

Maraska d.d. u svom vlasništvu ima i plantažu višnje maraske, gdje je na površini 200 Ha nasada posađeno oko 95.000 stabala s godišnjim prinosom blizu 1.000 tona vrhunske sirovine, tako se ovaj poslovni potez čini kao logična i prirodna integracija.

Maraska će otkupljivati značajne količine industrijskog voća, te ovim putem pozivamo na suradnju sve zainteresirane proizvođače voća.

Povezani članci
02.08.16 Tvrtke i tržišta
Saponia grupa povećala dobit za 42 posto
25.07.16 Prehrambeni proizvodi
Voćari traže Oreškovićevu pomoć
08.07.15 Prehrambeni proizvodi
Rekordan urod višnje maraske na plantaži tvrtke Maraska Zadar
12.11.14 Prehrambeni proizvodi
Nužno udruživanje voćara
03.05.13 Tvrtke i tržišta
Grupa Saponia: Dobit prije oporezivanja 1,5 milijuna kuna
21.03.12 Tvrtke i tržišta
Bosanskohercegovački milijuni eura i u Hrvatskoj
03.11.11 Tvrtke i tržišta
Maraska smanjila gubitak
25.08.11 Trgovina na malo
Dona trgovina planira otkupiti svu industrijsku jabuku
03.06.11 Tvrtke i tržišta
Mirko Grbešić: Nakon Kandita osvajamo regiju
03.11.09 Tvrtke i tržišta
Maraska: Gubitak 5,36 milijuna kuna
11.05.09 Tvrtke i tržišta
Maraska smanjila gubitak
18.04.08 Tvrtke i tržišta
Maraska: Dobit rezultat prodaje dugotrajne imovine
31.08.07 Tvrtke i tržišta
Maraska smanjila gubitak
09.08.06 Prehrambeni proizvodi
Maraska otkupila rekordnu količinu višnje maraške
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa