Edukacija
Seniko studio
Više i visoke škole (državne)
04.06.2014. Završna prezentacija projekta Score
U utorak, 03.06.2014. održana je završna prezentacija dvogodišnjeg projekta „School Cooperatives Learning Platform" (SCORE). Radi se o projektu koji vodi Privatna gimnazija i ekonomska škole Katarina Zrinski, a u sklopu Comenius multilateralnog partnerstva s priznatim europskim školama Radnoti Miklos Kozgazdasagi Szakkozepiskola, Instituto Statale di Istruione Secondaria Carlo Anti i Ziprnowsky Karoly Muskazi Szakkozepiskola.

Projekt SCORE za cilj ima promicanje suradnje između škola u Italiji, Mađarskoj i Hrvatskoj putem uspostave platforme za učenje kroz školske zadruge, kao novi način za kombiniranje teorije s praksom u strukovnim školama. Osnivanje školskih zadruga i njihovo funkcioniranje služi kao instrument za uvođenje i promicanje poduzetništva u partnerskim školama.

„Sretni smo što će završetak projekta i njegov uspjeh voditi budućoj suradnji, a ovo danas nije kraj već početak brojnih zajedničkih aktivnosti i budućih projekata koje ćemo zajedno provoditi“, zaključila je ravnateljica PGEŠ Katarina Zrinski, Antonela Šimunović, u svom pozdravnom obraćanju na javnoj prezentaciji rezultata projekta.

- Cilj projekta bio je osnovati dvije školske zadruge. Prva zadruga je osnova od strane dviju škola u Mađarskoj, a druga između škola iz Hrvatske i Italije. Zajedničko je to što je jedna škola tehnička, dok je druga ekonomska, tako da je svaka od škola donijela neko svoje specifično znanje - otkrila je Zvjezdana Posavec, voditeljica projekta Score.

Učenici su stekli znanja o tržišnim mehanizmima, poslovanju, timskom radu i odgovornosti te su razvili osobne vještine i sposobnosti potrebne za poduzetničke aktivnosti. Kroz školske zadruge kao praktičan način učenja, shvatili su što to znači biti zaposlen te su dobili uvid u lokalnim institucijama tržišta rada, uz stvaranje veze s lokalnim poduzećima.

Međunarodna platforma školskih zadruga je formirana kroz razvoj web portala score.zrinski.org, kao jedinstvenog mjesta na kojem je omogućena razmjena dobrih primjera iz prakse, gdje članovi mogu surađivati i jačati partnerske odnose, kao i poduzetničke, digitalne i jezične kompetencije.

Web portal služi kao sredstvo za širenje projektnih aktivnosti i rezultata javnosti i bit će otvoren i za druge škole zainteresirane za ulazak u platformu za učenje kroz školske zadruge.

- Dodatna vrijednost projekta je analiza kompetencija koja će rezultirati izvještajem koji će pak biti objavljen na službenoj web stranici – zaključila je Zvjezdana Posavec.

   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa