Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
RSS
Međunarodno poslovanje
Trgovina
Robe
Edukacija
Potrošači
O marketingu
Info
Naslovnica
Naslovnica
>>
Info
>>
Zdravlje
Srijeda, 24.04.2024
Info
Carine
Inspekcijske službe
Ekologija
Korisne informacije
Karijere
Financije i gospodarstvo
Sajmovi i izložbe
Zaposlenost / plaće
Korisni linkovi
Osiguranja
Statistika
Zdravlje
Vijesti iz svijeta
DOP
Vijesti iz regije
Seniko studio
Kontakt
Oglašavanje
Časopis
O nama
Impressum
Zdravlje
29.04.2014.
Djeca koja pomažu roditeljima u kuhanju jedu više povrća
Djeca koja pomažu u pripremi obroka jedu značajno više povrća od djece koja ne sudjeluju u kuhanju, pokazalo je istraživanje tvrtke Nestlé. U sklopu istraživanja provedenog u Nestlé istraživačkom centru u Lausanneu uspoređene su namirnice koje djeca biraju kada sudjeluju u pripremi obroka s onima za koje se odlučuju kada u pripremi ne sudjeluju.
Ukupno 47 roditelja s djecom u dobi od 6 do 10 godina pripremalo je obroke od različitih namirnica, kao što su pohana piletina, salata, cvjetača i tjestenina. Tako je od ukupnog broje djece njih pola pomagalo roditeljima u pripremi obroka, dok se druga polovica djece igrala.
„Djeca koja su kuhala sa svojim roditeljima pojela su veći dio svog obroka i značajno veće količine povrća. Rezultati ukazuju na to da uključivanje djece u pripremu obroka može pomoći u razvijanju zdravih prehrambenih navika te povećanju unosa povrća kod djece“ – rekao je nutricionist dr. Klazine van der Horst, voditelj tima znanstvenika koji su proveli istraživanje.
Djeca koja su pripremala obrok s roditeljima pojela su gotovo 76 % više salate i 27 % više piletine te su ukupno unijela oko 25 % više kalorija od djece koja nisu sudjelovala u pripremi. Istraživanje je, također, pokazalo kako pomaganje u pripremi obroka podiže samopouzdanje kod djece i stvara osjećaj ponosa.
„U današnje vrijeme djeca se hrane lošije nego ikad, stoga je jako važno da roditelji posvete više pozornosti pravilnoj prehrani i stvaranju dobrih prehrambenih i životnih navika kod svoje djece. Uključivanje djece u proces pripremanja hrane ima pozitivan utjecaj na unos hrane, a predstavlja i kvalitetan oblik obiteljskog druženja“ – izjavila je Aleksandra Malešević, nutricionistica tvrtke Nestlé za regiju.
Postoji, također, i veza između ukupnog vremena koje se provede u pripremi obroka i vremena provedenog „za stolom“. Ovo istraživanje pokazalo je kako djeca koja borave u kuhinji više vremena posvećuju samom obroku i više uživaju dok ga jedu.
Tvrtka Nestlé nedavno je objavila vodič za djecu i roditelje sa savjetima kako uzgajati organsko povrće, kao dio globalnog programa Healthy Kids, koji se u Hrvatskoj pod nazivom „VrtimZdraviFilm“ provodi treću godinu za redom.
Povezani članci
13.01.16
Zdravlje
Nestlé Health Science podržava razvoj prve mikrobiološke terapije u svijetu
13.05.15
Karijere
Imenovana nova regionalna direktorica tvrtke Nestlé Adriatic
26.02.15
Karijere
Još jedan hrvatski menadžer promoviran na visoku poziciju u centrali tvrtke Nestlé
15.05.14
DOP
Nestlé dodijelio 10.000 kuna najboljim studentima
27.06.13
Zaposlenost / plaće
Nestlé planira zaposliti više od 20.000 mladih u Europi
22.05.13
Prehrambeni proizvodi
Maggi proglašen najboljim svjetskim brendom
04.12.12
Strateški savezi
Nestlé Grupa preuzela Pfizer Nutrition za 11,86 mlrd USD
Međunarodno poslovanje
|
Trgovina
|
Potrošači
|
Edukacija
|
Robe
|
O marketingu
|
Info
Opći uvjeti korištenja
|
O nama
|
Impressum
Copyright(c) 2006, Sva prava pridržana.
Design by:
Stedas
Geared by:
Corvus CMS
Tražilica
Upiši pojam
Newsletter
Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!
E-mail:
Anketa
Hoće li 2016. godina napokon biti bolja?
1. Svakako će biti bolja!
2. Ne očekujem veće pozitivne pomake.
3. Ne vjerujem da će biti bolja.