Edukacija
Seniko studio
Edukacija
28.10.2013. ZŠEM – jedina poslovna škola u Hrvatskoj koja ima sporazum o razmjeni studenata sa Sveučilištem u Tajvanu
Povodom potpisivanja sporazuma o nastavku suradnje, na ZŠEM je stigao rektor Sveučilišta u Tajvanu dr. Wu Hsin-Hsing

Zagrebačka škola ekonomije i managementa jedina je poslovna škola u Hrvatskoj koja ima partnerske odnose s više od 100 sveučilišta diljem svijeta, zahvaljujući kojima studenti ZŠEM-a imaju priliku jedan semestar besplatno provesti u inozemstvu te upoznati nove kulture, obrazovne sustave i internacionalne kolege.

Povodom obnavljanja suradnje, Zagrebačku školu ekonomije i managementa posjetio je rektor Sveučilišta u Tajvanu, dr. Wu Hsin-Hsing te prodekan Ekonomskog fakulteta pri Sveučilištu u Tajvanu, Te-Kuang Chou koji su potpisali sporazum o suradnji s dekanom ZŠEM-a dr. Đurom Njavrom.

Do sada je već jedanaest studenata ZŠEM-a provelo semestar na Sveučilištu u Tajvanu, što pokazuje kako interes postoji te kako su mladi ljudi spremni promijeniti okolinu u potrazi za novim znanjima i iskustvima. Svi studenti koji su proveli semestar u Tajvanu vratili su se s pozitivnim iskustvima te se nadaju kako će uskoro na njihov zagrebački kampus početi dolaziti i kolege iz Tajvana, odnosno kako će zaživjeti međusobna razmjena u pravom smislu.

Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa, dr. Đuro Njavro zadovoljan je nastavkom suradnje s Tajvanskim Sveučilištem te je povodom potpisivanja sporazuma istaknuo:

„Ponosni smo što naši studenti za vrijeme svog četverogodišnjeg studija na ZŠEM-u imaju priliku otići na jedno od 100 sveučilišta u Europi, Južnoj i Sjevernoj Americi, Aziji ili Australiji i to bez dodatnog troška plaćanja školarine.

Za mlade ljude vrlo je važno putovati te družiti se s međunarodnim kolegama i profesorima, kako bi oplemenili svoje znanje, proširili pogled na svijet te imali konkurentnu prednost u svom životopisu te se čim bolje pozicionirali na tržištu rada, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu.

Upravo zato neizmjerno mi je drago što smo i ove godine nastavili suradnju s renomiranim Sveučilištem u Tajvanu te ugostili u Hrvatskoj rektora dr. Wu Hsin-Hsinga.“

Povezani članci
10.11.14 Seminari, konferencije
Obiteljska poljoprivredna gospodarstva ključ prehrambene neovisnosti
10.04.14 Strateški savezi
Održan okrugli stol „Mladi na tržištu rada“ na 9. Student Future Dayu
08.03.14 Seminari, konferencije
Poduzetnice pokretači hrvatskog gospodarstva
07.02.14 Seminari, konferencije
Kako bi Europska unija mogla pomoći Hrvatskoj pri izlasku iz gospodarske krize?
12.12.13 Više i visoke škole (državne)
Pokrenut FLEX MBA program za poslovne ljude
28.11.13 Edukacija
Globalne ekonomske i klimatske promjene glavna tema ZŠEM-ovog skupa „Globalni izazovi 21. stoljeća“
26.11.13 Edukacija
Političko-poslovno izaslanstvo iz Kazahstana na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa susrelo se s hrvatskim gospodarstvenicima
04.11.13 Edukacija
Startup Weekend Zagreb na ZŠEM-u obilježava Globalni tjedan poduzetništva
16.10.13 Seminari, konferencije
Zagrebačka škola ekonomije i management na Poslovnom Forumu ugostila Gavriila Popova
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa