O marketingu
Seniko studio
Odnosi s javnošću
03.10.2013. Zaklada Adris: Dodjelom gotovo 3 milijuna kuna zaključen sedmi natječajni ciklus
Među projektima koje je podržala u ovom natječajnom ciklusu Zaklada Adris izdvojila je znatna sredstva za projekt Komparativno histološko/MRI istraživanje u cilju poboljšanja dijagnostike perinatalnih oštećenja ljudskog mozga Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te za multidisciplinarni projekt Multimodalna elicitacija, estimacija i regulacija emocija u terapiji PTSP-a Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu

Sedmi put od svog osnutka Zaklada Adris dodijelila je donacije vrijedne gotovo tri milijuna kuna. Uz potpore projektima iz područja „Znanje i otkrića“, te „Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota“, Zaklada Adris dodijelit će i stipendije izvrsnim učenicima srednjih škola, studentima preddiplomskih i diplomskih studija, te polaznicima poslijediplomskog stručnog i znanstvenog usavršavanja i poslijediplomskog doktorskog studija.

Predsjednik Zakladne uprave, prof. dr. sc. Zvonimir Mareković, izvijestio je na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i Zakladnih vijeća da se u program Znanje i otkrića prijavilo 165 projekata, dok se 168 učenika i studenata natjecalo za programe stipendiranja. Za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota zaprimljeno je ukupno 407 prijava, i to za područje Stvaralaštvo 102, Ekologija 76, Baština 106 i Dobrota 123 prijava.

Na prijedlog Zakladnih vijeća, Zakladna je uprava, na sjednici održanoj 25. rujna 2013. godine, od 740 prijava zaprimljenih na ovogodišnji natječaj odlučila podržati osam projekata iz programa “Znanje i otkrića” i dodijeliti 920.000,00 kuna.

Za četiri projekta iz područja „Stvaralaštvo“ odobreno je 154.000,00 kuna, a za četiri projekta iz područja „Ekologija“ 275.000,00 kuna. Iz područja „Baština“ Zaklada će podržati pet projekata vrijednih 250.000,00 kuna, dok je za 10 donacija iz programa “Dobrota” namijenjeno 403.000,00 kuna.

U programu stipendiranja Zaklada Adris će u sedmom donacijskom ciklusu za 18 stipendija izdvojiti ukupno 410.000,00 kuna. Uz to, Zaklada će i ove godine omogućiti nastavak stipendiranja svojim stipendistima koji su postigli izvrsne rezultate, za što će izdvojiti ukupno 361.800,00 kn. Zaklada će nastaviti stipendirati i studentice, štićenice domova za nezbrinutu djecu, podržavajući tako projekt “Korak u život”.

I ove će godine Zaklada Adris u suradnji s Poliklinikom Svjetlost omogućiti besplatne operacije očiju određenom broju prijavitelja.
S prošlogodišnje dodjele sredstava Zaklade Adris
S prošlogodišnje dodjele sredstava Zaklade Adris
Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Među projektima koje je podržala u ovom natječajnom ciklusu Zaklada Adris znatna je sredstva izdvojila za projekt Komparativno histološko/MRI istraživanje u cilju poboljšanja dijagnostike perinatalnih oštećenja ljudskog mozga Hrvatskog instituta za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te za multidisciplinarni projekt Multimodalna elicitacija, estimacija i regulacija emocija u terapiji PTSP-a Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Podršku Zaklade iz područja Ekologija dobili su i projekti Agronomskog i Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji iz područja Baština, još jedno remek-djelo hrvatskoga slikarstva - umjetnička slika Gabrijela Jurkića "Put u vječnost" iz 1918. godine postat će dio izložbe stalnog postava i fundusa Moderne galerije iz Zagreba, a riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti postavit će izložbu Oton Gliha, povodom stote godišnjice rođenja.

Iz područja Stvaralaštvo sredstva su, između ostalih, namijenjena i projektu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti - izdavanje monografije Branko Kincl. Donacije područja Dobrota odobrene su „klaunovima-doktorima“ iz udruge Crveni nosevi te karitativnim ustanovama.

Podsjetimo, Zaklada je, uključivši i ovaj donacijski ciklus, dosad dodijelila gotovo 26 milijuna kuna. Odnosno, šest i pol milijuna kuna za 58 projekata iz područja „Znanje i otkrića“; gotovo pet milijuna kuna dodijeljeno je za stipendije najboljim učenicima i studentima; više od tri milijuna kuna za 56 projekta iz područja „Stvaralaštvo“; više od pet i pol milijuna kuna za 68 projekata koji se bave promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine. Donacije iz područja „Dobrota“ bile su vrijedne više od pet i pol milijuna kuna.
Dosadašnje donacije

Popis dosadašnjih primatelja sredstava Zaklade tako uključuje brojne fakultete sa svih hrvatskih sveučilišta, zavode i institute, ekološke udruge, kliničke bolničke centre, folklorna društva, direktne pomoći najpotrebitijima u našem društvu i dr.

Posebno valja istaknuti gotovo dvije stotine odobrenih stipendija za izvrsne učenike srednjih škola, studente na preddiplomskom i diplomskom te polaznike poslijediplomskih i doktorskih studija.

Stipendist Zaklade Adris bio je, primjerice, svjetski poznati violončelist Stjepan Hauser. Violinist Ivo Dropulić je uz pomoć Zaklade nastavio studij na sveučilištu u Beču, a Augustin Šimat studij klavira u Moskvi, te mnogi drugi. Donacijom pak Institutu Ruđer Bošković dana je podrška iznimnom projektu dr. sc. Tomislava Domazeta–Loše, čiji su rezultati objavljeni na naslovnici najprestižnijeg znanstvenog časopisa Nature. Znatna sredstva su izdvojena i za obnovu Pavlinskog samostana Sv. Petar u Šumi.

Kliničkom bolničkom centru Split dodijeljeno je milijun kuna za nabavu aparata za transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, a Kliničkom bolničkom centru Zagreb za kupnju srčane mehaničke pumpe VAD (Ventricular Assist Device) u sklopu akcije Darujmo život.

Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sredstva su donirana za uspostavu prve biobanke biopsija sjemenika u sustavu javnog zdravstva Republike Hrvatske, dok je Sveučilište u Zagrebu zahvaljujući donaciji Zaklade Adris pokrenulo projekt CROnline - mrežno učenje hrvatskog kao inoga jezika.

Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini.

Povezani članci
30.09.16 DOP
Korak u život ide dalje
26.09.16 DOP
Zaklada Adris: Dodjelom više od tri milijuna kuna zaključen deseti jubilarni natječajni ciklus
15.05.16 Korisne informacije
Tim Adris pobjednik prvog Rovinj Beach Polo turnira
15.04.16 Vijesti
Podravka i Hrvatska udruga poslodavaca za akciju „Korak u život“ na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović
12.11.15 Karijere
Za Budućnost u Adrisu 440 prijava
25.09.15 DOP
Zaklada Adris: Dodjelom više od tri milijuna kuna zaključen deveti natječajni ciklus
14.07.15 Tvrtke i tržišta
Adris: dioničari dali suglasnost za prodaju TDR-a
29.06.15 Zaposlenost / plaće
"Budućnost u Adrisu" poziva mlade da se vrate u Hrvatsku
04.05.15 Karijere
Korado Korlević na čelu Zaklade Adris
28.11.14 DOP
Više od tri milijuna kuna za „Pametnu i kreativnu Hrvatsku“
31.10.14 Tvrtke i tržišta
Snažan rast dobiti Adris grupe
29.09.14 Vijesti
Zaklada Adris: Dodjelom više od tri milijuna kuna zaključen osmi natječajni ciklus
31.01.14 Promocije
Rovinj domaćin Red Bull Air Race natjecanja
24.01.14 Strateški savezi
Hanfa: odobrenje Adrisu za stjecanje kvalificiranih udjela u Croatia osiguranju
18.12.13 Osiguranja
Adris grupa preuzima Croatia osiguranje
02.12.13 Tvrtke i tržišta
Zaklada Adris za pametnu i kreativnu Hrvatsku donirala 3 milijuna kuna
01.10.12 DOP
Održani dvanaesti sportski susreti Adris grupe
24.09.12 DOP
Zaklada Adris zaključila šesti natječajni ciklus
07.09.12 Korisne informacije
Adris RC44 World Championships početkom listopada u Rovinju
26.04.12 Tvrtke i tržišta
Rast prihoda Adris grupe
28.03.12 Zaposlenost / plaće
Zapošljavanjem 12 pripravnika zaključen projekt Budućnost u Adrisu
10.11.11 DOP
Zaklada Adris: Dodjelom više od 3 milijuna kuna zaključen peti natječajni ciklus
31.05.11 Tvrtke i tržišta
Održana glavna skupština Adris grupe
11.04.11 Tvrtke i tržišta
U Adrisu zapošljavaju 21 pripravnika
19.11.10 DOP
Adris grupa pokrenula projekt zapošljavanja visokoobrazovanih mladih ljudi
27.10.10 DOP
Zaklada Adris donirala 3 milijuna kuna
06.09.10 Financije i gospodarstvo
Premijerka Kosor posjetila Adris grupu
17.06.09 DOP
Adrisu nagrada za korporativnu filantropiju
23.10.08 DOP
Zaklada Adris: Donacija vrijedna pet milijuna kuna
13.05.08 Tvrtke i tržišta
Adris u prvom tromjesečju: Prihodi veći, neto dobit manja
01.04.08 Tvrtke i tržišta
Dobit Adris grupe porasla 11,3 posto na 670 milijuna kuna
30.01.08 DOP
Zaklada Adris dodijelila 4,6 milijuna kuna vrijedne potpore
19.01.08 Više i visoke škole (državne)
Koprivnica: Dodijeljene stipendije i potpore Zaklade "prof. Zlata Bartl
13.11.07 Tvrtke i tržišta
Adris grupa: Rast prihoda za 20,5 posto
27.10.07 DOP
Zaklada Adris: Veliki interes za prvi natječaj
24.08.07 DOP
Imenovani članovi Uprave Zaklade Adris
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa