Potrošači
Seniko studio
Vijesti
02.10.2013. Šerić: HEP može ponuditi bolju cijenu od konkurencije
Hrvatska elektroprivreda (HEP) može biti konkurentna i ponuditi bolju cijenu od konkurencije, izjavio je danas predsjednik Uprave HEP-a Tomislav Šerić u Čakovcu gdje je obilježeno 120 godina električne energije u tom gradu.
HEP se danas nalazi pred izazovima, poput ulaska u EU i dobijanja tržišne konkurencije, kazao je Šerić koji je uvjeren da će kompanija na te izazove znati odgovoriti.


Sigurno je kako je električna energija tržišna komponenta, a HEP ima dobar portfelj. Cijena struje ovisit će o cijeni goriva i količini oborina, ali bez obzira na to HEP će biti konkurentan, poručio je predsjednik Uprave HEP-a odgovarajući na novinarsko pitanje o cijeni električne energije i konkurenciji.

Čakovec je danas obilježio 120 godina električne energije u tom gradu - 1. listopada 1893. puštena je u redoviti pogon istosmjerna električna centrala u Čakovcu i električna mreža sa 131 rasvjetnim mjestom u gradskim ulicama te u 105 stanova s 1400 žarulja.

Međimurski župan Matija Posavec kaže kako se u našoj javnosti malo zna o činjenici da je prva javna rasvjeta i javna električna mreža u Hrvatskoj napravljena i puštena u pogon upravo u Čakovcu.

Danas Elektra Čakovec na području Međimurske županije električnom energijom opskrbljuje više od 46,4 tisuće kupaca, od čega oko 41 tisuća u kategoriji kućanstva. (H)

Povezani članci
08.07.15 Financije i gospodarstvo
Tvrtke u državnom vlasništvu ostvarile 3,6 milijardi kuna neto dobiti
22.11.13 Vijesti
HEP predstavio uslugu "Hepi"
04.10.13 Vijesti
Obilježen Dan Hrvatske u Grazu
19.06.13 Vijesti
Šerić: promjena opskrbljivača svakog prvog u mjesecu
10.05.13 Karijere
Nadzorni odbor HEP-a imenovao Šerića predsjednikom Uprave
09.05.13 Financije i gospodarstvo
Vrdoljak: Novi ljudi za izazove pred HEP-om
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa