Info
Seniko studio
Zaposlenost / plaće
17.09.2013. Varaždin: projekt "Indigo green" za edukaciju 30-ak dugotrajno nezaposlenih
Varaždinska Razvojna Agencija Sjever-DAN s partnerima će, zahvaljujući sredstvima iz fondova Europske unije, iz IPA IV programa, pomoći da 30-ak dugotrajno nezaposlenih osoba stekne nova znanja i vještine te tako imaju veću mogućnost zaposlenja, najavljeno je na današnjem predstavljanju projekta "Indigo green".

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna i trajat će godinu dana, a cilj mu je povećanje mogućnosti zapošljavanja ranjivih skupina putem edukacijskih programa. Projekt predviđa edukaciju 30-ak dugotrajno nezaposlenih te osoba s invaliditetom na području poljoprivrede i uređenja/održavanja krajobraza s ciljem njihove veće konkurentnosti na tržištu rada.

Odabrane osobe proći će niz teoretskih i praktičnih radionica, naučiti osnove poduzetništva u poljoprivredi te kako uređivati krajolik i uzgajati povrće i cvijeće.

U sklopu projekta opremit će se i zemljište Gradske tržnice Varaždin, partnera na projektu, gdje će polaznici projekta proći kroz praktični dio edukacije.

Znanja s teoretskog djela te usvojene vještine s praktičnog dijela projekta povećat će mogućnost zapošljavanja osoba koja su u ovom trenutku u nepovoljnom položaju na tržištu rada, rekao je direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić.

Po riječima Jasenke Hutinski, s varaždinskog Zavoda za zapošljavanje, na području Varaždinske županije registrirano je oko 960 dugotrajno nezaposlenih osoba te oko 300 nezaposlenih osoba s invaliditetom.

Nositelj projekta je Razvojna agenciju Sjever, a partneri grad Varaždin, varaždinski Područni ured Zavoda za zapošljavanje, Gradska tržnice, Turistička zajednica te udruge "Anđeli čuvari grada Varaždina" i "Njezina druga šansa".

Vrijednost projekta je oko 1,2 milijuna kuna od čega je gotovo 95 posto osigurano putem EU fondova. (H)

Povezani članci
25.07.16 Prehrambeni proizvodi
Voćari traže Oreškovićevu pomoć
03.08.15 Financije i gospodarstvo
Proizvođačima voća i povrća još godinu dana izvanrednih potpora
12.11.14 Prehrambeni proizvodi
Nužno udruživanje voćara
10.07.12 Trgovina na malo
B•Hyper najavljuje širenje i akvizicije
23.04.12 Financije i gospodarstvo
Grad Varaždin pomaže obrtnicima i poduzetnicima
23.05.11 Sajmovi i izložbe
Gospodarski forum Regije Sjeverna Hrvatska na sajmu Real Vienna 2011.
16.05.11 Financije i gospodarstvo
Varaždinska županija najkonkurentnija u Hrvatskoj
14.04.10 Financije i gospodarstvo
Pet banaka financira malo gospodarstvo u Varaždinskoj županiji
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa