16.07.2013.
PIK Vrbovec hrvatski lider kvalitete u mesnoj industriji
PIK Vrbovec prema QUDAL istraživanju kvalitete osvojio prvo mjesto u kategoriji „Svježe pakirano meso”, „Mortadela”, „Parizer” i „Kranjska kobasica”
|
U jedinstvenom QUDAL istraživanju kvalitete, QUDAL - QUality meDAL, koje je u Republici Hrvatskoj proveo ICERTIAS - International Certification Association GmbH sa sjedištem u Zurichu Švicarska, PIK Vrbovec osvojio je čak četiri QUDAL certifikata u kategorijama „Svježe pakirano meso“, „Mortadela“, „Parizer“ i „Kranjska kobasica“.
Kad je riječ o svježem pakiranom mesu, mortadeli, parizeru i Kranjskoj kobasici potrošači u Hrvatskoj, sukladno navedenom istraživanju najkvalitetnijima smatraju upravo proizvode mesne industrije PIK Vrbovec.
Dobivena priznanja i nagrade dodatno potvrđuju činjenicu kako su PIK brandovi prepoznati na tržištu upravo zahvaljujući svojoj vrhunskoj kvaliteti. PIK Svježe pakirano meso pruža potrošačima sigurnost porijekla i provjerene kvalitete, jer je upravo ono nositelj oznake Hrvatske poljoprivredne agencije „MESO HRVATSKIH FARMI“. Također, bogati asortiman PIK Svježeg pakiranog mesa svojim širokim rasponom ponude od različitih roštilj specijaliteta do mesa za pripremu gulaša ili variva zadovoljava ukuse svih gurmana.
PIK Mortadela pripremljena je prema tradicionalnoj talijanskoj recepturi od biranih sirovina vrhunske kvalitete. Odlična je za ljubitelje aromatičnih sendviča, bogatih hladnih plata jer se odlično slaže sa svježim povrćem, sirnim namazima, maslinama i kaparama. Ovisno o jelu, mortadelu možete narezati na tanke šnite ili deblje kockice koje su odlične za ukusan i brz finger food. Jednako tako, PIKO i PIK Kranjska kobasica prepoznati su kao vodeći u svojim kategorijama te se mogu svakodnevno pronaći na stolovima hrvatskih mesoljubaca.
Tradicija stara preko 70 godina, najsuvremenija tehnologija, provjerene recepture te tim stručnjaka garantiraju PIK-ovim potrošačima jedinstven gastronomski doživljaj, što je istaknuo i Robert Slavečki, direktor QUDAL, QUality meDAL, Hrvatska prilikom predstavljanja rezultata istraživanja:
„Činjenica da je PIK Vrbovec zauzeo čvrsto prvo mjesto u kvaliteti u kategoriji svježeg pakiranog mesa, ali i čvrsto prvo mjesto u nizu gotovih mesnih proizvoda, nezavisna je ocjena hrvatskih potrošača koja potvrđuje PIK-ovu poziciju apsolutnog hrvatskog lidera kada je riječ o visokokvalitetnoj sljedivosti - od same proizvodnje mesa i obrade, preko prerade u finalni visokokvalitetni mesni proizvod do kontrolirane distribucije. Hrvatski potrošači u QUDAL istraživanju kvalitete jasno su prepoznali PIK kao vodećeg hrvatskog proizvođača i prerađivača mesa kada se ocjenjuje vrhunska kvaliteta u svim segmentima proizvodnje, prerade i distribucije mesa"
|
O QUDAL ISTRAŽIVANJU
QUDAL istraživanjimamjeri se iskustvo, mišljenje, zadovoljstvo i percepcija kupaca o kvaliteti proizvoda i usluga na tržištu i to po inovativnoj metodi QUDAL - DEEPMA (Deep Mind Awareness) koja se provodi u potpunosti u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’ koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).
Predmetno istraživanje QUDAL - QUality meDAL 2013/2014 provela je švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com) na uzorku od 1.200 ispitanika - korisnika interneta u Hrvatskoj - tijekom mjeseca siječnja (kategorije: parizer i kranjska kobasica) 2013. te mjeseca ožujka (kategorije: svježe pakirano meso općenito i mortadela), CAWI - DEEPMA metodom (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).
Bitno je napomenuti da istraživanje QUDAL ne mjeri tržišne udjele ili snagu branda, već isključivo i samo iskustvo, zadovoljstvo i percepciju ispitanika kvalitetom ponude na tržištu.
|
|
|
|