Info
Seniko studio
Korisne informacije
10.07.2013. Nastavak ulaganja u obrazovanje zaposlenika
Podravka nastavlja s ulaganjem u obrazovanje svojih zaposlenika pa je upravo u tijeku natječaj kojim se pruža mogućnost dodatnog obrazovanja za zaposlenike. Riječ je o internom natječaju za upis na preddiplomske, diplomske i poslijediplomske studije u akademskoj godini 2013./2014.

Cilj i svrha upućivanja zaposlenika na formalno usavršavanje su građenje transparentnog sustava upućivanja zaposlenika na studij, podržavanje profesionalnog formalnog usavršavanja zaposlenika visokog potencijala te građenje sustava u kojem se naglašava očekivanje benefita kako za zaposlenika tako i za kompaniju. Natječaj se odnosi na motivirane zaposlenike koju imaju najmanje četiri godine radnog staža u Podravki.

- Prošle smo godine po prvi put odlučili upućivanje zaposlenika na formalna obrazovanja provesti kroz objavu internog natječaja. Kandidati se odabiru prema istim kriterijima što nam osigurava dosljednost, a u odabir su osim Upravljanja ljudskim potencijalima uključeni i nadređeni te međusektorska stručna komisija koju čine stručnjaci i izvršni direktori iz različitih područja poslovanja.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zaposlenici zainteresirani za studij što osigurava dostupnost obrazovanja svima, a selekcijskim procesom odabiremo najmotiviranije pojedince pri čemu vodimo računa o potrebama kompanije za određenim profilom obrazovanja, izjavila je direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić-Dujnić.

Budući da je upravo ulog u znanje, vještine i sposobnosti zaposlenika jedna od strateških odrednica Podravke do sada se pokazalo kao isplativa investicija. Stjecanje novih znanja u Podravki je afirmirano na svim razinama, što omogućava prihvaćanje i stvaranje novih ideja te prilagođavanje promjenama.

Uz prekvalifikacije, učenje stranih jezika, različite seminare, postdiplomske studije, u ovoj je godini kroz pilot projekt internog dijeljenja znanja, dan osobit naglasak prijenosu znanja unutar kompanije što je naišlo na iznimno velik interes zaposlenika.

Povezani članci
27.08.15 Zaposlenost / plaće
Podravka zapošljava mlade visokoobrazovane ljude
24.07.15 Tvrtke i tržišta
Neto dobit Grupe Podravka u prvoj polovici godine 92 milijuna kuna
20.06.14 Karijere
Jorn Pedersen odlazi iz Uprave Podravke
04.11.13 Zaposlenost / plaće
Podravka zaposlila novu generaciju pripravnika
04.10.13 Tvrtke i tržišta
Podravka zbrinjava otprilike 150 radnika
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa