Trgovina
Seniko studio
Turizam
04.06.2013. 3 plaže umaškog Istraturista i ove godine nagrađene Plavom zastavom
Umaška plaža Laguna u Stella Maris Resortu, plaža Kanova u CampingIN Parku Umag-u, te plaža Katoro u sklopu Katoro Resorta i ove su godine ponosne dobitnice Plave zastave, međunarodno priznatog simbola plaže s visokom kakvoćom mora koju u Hrvatskoj dodjeljuje Udruga "Lijepa Naša", a prema kriterijima Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.

Svečano podizanje zastave organizirano je uz prisustvo gradonačelnika grada Umaga, Vilija Bassanesea, Direktora Istraturistovog resorta Stella Maris Samira Martinovića, Direktora Operacija Meliá Hotels International Pabla Suareza i predsjednika Udruge „Lijepa naša“ Ante Kutle.

Zahtjevni kriteriji poput čistoće mora i okoliša, opremljenosti plaža, pristupačnosti za osobe s invaliditetom te informiranje javnosti o potrebi očuvanja mora i obale samo su neki od strogih uvjeta koji se moraju zadovoljiti prilikom dodjele Plave zastave, cijenjene oznake ekološke ravnoteže.

Plavu zastavu imaju pravo isticati samo plaže s očuvanim, sigurnim i ugodnim okolišem namijenjene odmoru, zabavi i rekreaciji s dobro razrađenim sustavom gospodarenja obalnim područjem. Plava zastava signalizira izvrsnu čistoću mora te da se i morskim priobaljem upravlja po načelima održivog razvoja.

Plave zastave na plažama Laguna u Stella Marisu i Katoro u sklopu Katoro Resorta prvi su puta podignute 2001. godine, a na plaži Kanova u CampingIN Parku Umag-u, 2002. godine.

Osim što turistima ukazuje da su odabrali kvalitetnu primorsku destinaciju, Plava zastava je i važan kanal informiranja i ekološkog osvješćivanja javnosti, zbog čega Istraturist, kao društveno odgovorna kompanija njeguje tradiciju podizanja Plavih zastava već više od jednog desetljeća.

Povezani članci
27.05.14 Turizam
Plava zastava ove godine za 98 plaža i 20 marina u Hrvatskoj
10.06.13 DOP
Udruga Lijepa naša u suradnji s tvrtkom Henkel pokrenula natječaj „Persil vas nagrađuje godišnjom zalihom deterdženata“
05.06.13 DOP
"Plava zastava" na plaži Srima
05.06.12 DOP
Persil Expert pokrenuo kampanju "Persil pomaže hrvatskim plažama"
04.05.12 DOP
Henkel dodijelio diplome sudionicima natječaja “Za čišću budućnost naše djece”
16.11.11 Promocije
Henkel predstavio "štedljivi" deterdžent - Persil Expert
   
 
 
Tražilica
 
 
Newsletter

Želite li primati
gospodarske novosti
na Vaš e-mail?
Prijavite se odmah!

E-mail:
Anketa